weldon napisał(a):Wystraszyły się bidulki
Po jakiejś półgodzinie przyszła babinka i powiedziała, że one nic nikomu nie zrobią.
Kiedy to usłyszały, zaraz się uspokoiły.
Pozdrawiam,
Wojtek
.png)
Franz napisał(a):weldon napisał(a):Wystraszyły się bidulki
Po jakiejś półgodzinie przyszła babinka i powiedziała, że one nic nikomu nie zrobią.
Kiedy to usłyszały, zaraz się uspokoiły.
Pozdrawiam,
Wojtek
.png)
weldon napisał(a):![]()
To masz nauczkę na przyszłość - psu, po prostu, trzeba powiedzieć że jest niegroźny i on już jest niegroźny
weldon napisał(a):A, tak przy okazji, to kiedyś chodziłeś z kijkami, a już dawno ich nie zauważyłem.
Nosisz, na wszelki słuczaj, jakiś gaz pieprzowy na takie okazje chociaż?
Nie mówię, że wszędzie (i pod wiatr) ale właśnie na jakieś wałęsające się psy?
.png)
.png)
Franz napisał(a):Ciężko by mi było go użyć.
.png)
weldon napisał(a):Miałem na myśli jakiegoś natarczywego pieska albo misia
No dobrze, ewentualnie natarczywą Rumunkę, próbującą ci wcisnąć miedzianą patelnię
lub koronkową zasłonę, jako nieodzowny atrybut alpinisty[/color]
.png)
.png)
Franz napisał(a):weldon napisał(a):O ile sobie dobrze przypominam, to widząc ten krzyż, mamy Medjugorie za plecami.
Na wszelki wypadek wyjaśnię, że robiąc tę fotkę, nie miałem Medjugorje za plecami, a tylko w lewo od pokazanego krajobrazu.weldon napisał(a):On jest, tak jakby, za miastem, w kierunku Sarajewa.
Jeśli użyć sformułowania "za miastem", to on jest dokładnie w drugą stronę. Gdyby powiedzieć "przed miastem", to wtedy owszem - najpierw Mostar, potem Sarajewo.
Patrząc od meczetu Koski Mehmed-Pasza, ten krzyż jest widoczny na wzgórzu po prawej, ponad Starym Mostem. Widać go dobrze tutaj na piątej fotce.
Pozdrawiam,
Wojtek
.png)
czekor68 napisał(a):Pozdrawiam dopiero teraz czytam te relacje jest wspaniała.Co do krzyża to mam i ja jego fote.
.png)
.png)
czekor68 napisał(a):Szukałem tego zdjęcia w końcu znalazłem to jedne w przybliżeniu ,daleko mu do twoich.
czekor68 napisał(a):Franz zazdroszczę Ci tych wspinaczek.Niestety ja już nie mogę ,mam kłopoty z kolanami na domiar złego w poniedziałek w wypadku na kopalni kolejny raz skręciłem kolano i mam wolny czas dzięki czemu nadrabiam zaległości na forum ..
.png)

.png)
K2 napisał(a):Franz napisał(a):
Wykonana jest z południowego wschodu. W poprzek biegnie dolina Neretwy.
Medjugorie leży około 10km w lewo od pokazanego krajobrazu, z odchyleniem około 75 stopni od kierunku na Mostar.
Pozdrawiam,
Wojtek
Cześć Wojtek,
Ciekawi mnie skąd to ujęcie? Z takiej drogi która jest skrótem między Mostarem a Stolacem? Miałem w nią skręcić ale pojechałem przez Pocitej.
Pzdr
A ja mam pytanie czy może ktoś własnie jechał ta droga z Mostaru na Stolac i bodajż Svitave a potem do Neum bo taki drogowskaz spotkałem w Neum .Obsługa ze stacji odradzała mi te trasę ze niby nie jest wygodna ale na pewno ją sprawdzę bo wydaje mi sie krótsza i nie muszę zjeżdżać od strony Dubrovnika do Opuzen.
K2
Powrót do Bośnia i Hercegowina - Bosna i Hercegovina