Witam wszystkich. Odwiedzam te forum od około 2 miesięcy i dotychczas udawało mi się znależć odpowiedzi na pytania, które będą pomocne w trasie do Chorwacji jak i również w czasie pobytu nad Adriatykiem. Na jedno męczące mnie pytanie jednak nie znalazłem odpowiedzi. Mianowicie chodzi mi o radę ludzi, którzy już mają doświadczenie co do czasu przejazdu.
Do rzeczy: Razem z moją dziewczyną oraz drugą parą wyruszamy z Gdańska do Zadaru. Pierwszy i zarazem ostatni nocleg na trasie chcemy zrobić na granicy z Czechami ( Boboszów ). Sprawdzony pensjonat przez przyjaciela rodziny, w dobre cenie i o dobrym wyposażeniu. Moje pytanie teraz tyczy się kiedy powinniśmy wyjechac z tego Pensjonatu by dojechać 04.07.2009 r. na godzine 16-19 ( o tej mamy odbiór kluczy od mieszkania ). 04.07 jest to sobota wiec trzeba wziąć wszelkie poprawki na korki. Jak kombinowałem to najlepiej by pasowało wyruszyć w sobote około 5 rano, ale mam obawy czy starczy czasu na dojazd. Dodam, że pierwszy raz jedziemy wszyscy w tak długa trasę jako kierowcy ( prowadzić będę ja z kolegą - oboje mamy 22 lata a prawo jazdy mamy od 3 lat. ). Mam nadzieje, że nikt nie będzie się złościć bo na serio nie trafiłem na wątek który by mógł dać mi odpowiedź na to pytanie.
Pozdrawiam

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)