Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Boboszów - Zadar

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
FUX
Weteran
Re: Witam

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 17.06.2009 11:44

zbysio_56_56 napisał(a): Ci młodzi ludzie / staż za kierownicą tylko 3 letni/ którzy będą jechać z Gdańska do Chorwacji z postojem zaraz za Boboszowem poruszać się będą w godzinach praktycznie największego nasilenia ruchu na całym odcinku około 1000 km od Boboszowa do Zadaru przy znikomej znajomości trasy. Pozdrawiam
zbysio_56_56

Trzyletni staż nie jest równy trzyletniemu stażowi...
To tak na dzień dobry.
Jedni wola przez Boboszów, ja nigdy więcej tamtędy nie pojadę.
Aktualną trasę, którą jeżdżę, znalazłem tutaj na forum dobrych kilka lat temu.
Mi ona odpowiada, inni sie krzywią.
Ci, co pojechali, chwalą.
Mowa o Głubczycach-Piotrowicach- Krnov-Olomouc-Brno-Breclav-Reintal-Wiedeń.

Z czasem jazdy z Boboszowa do okolic zadaru 16-19 godzin, to jakies nieporozumienie...
powtarzasz po kimś urban legend.

W 14-16 godzin, to jadę prawie 1200km do Pakostane z przejazdem w nocy przez Wrocław. Liczy się długość autostrad, które masz na trasie i wcale nie trzeba przekraczać 130km/h
Fakt, że w Polsce w nocy można troche do tego pułapu depnąć, ale są to rzadkie odcinki.
W Czechach jadę o kilkadziesiąt km więcej dwupasmówkami 110-130, niz przez Boboszów i serpentyny. Podobnie męczący wyjazd z Brna jednopasmówka do granicy CZ/A.
Kto chce, niech tak jeździ; żyjemy w wolnym Kraju.
Nie zawsze, wg. mapy droga krótsza, będzie szybszą...
Mosqito
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mosqito » 17.06.2009 11:51

Hej Fux, nie wiem czy doczytałeś ale któryś z kolegów pisał w innym wątku że Głubczyce - Krapkowice ma od zeszłego roku dość zniszczony asfalt. Poleca zjechac z A4 na Prudnik, Trzebinę i Krnov. Co Ty na to ?
Pozdrawiam Cię.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 17.06.2009 12:01

Mosqito napisał(a):Hej Fux, nie wiem czy doczytałeś ale któryś z kolegów pisał w innym wątku że Głubczyce - Krapkowice ma od zeszłego roku dość zniszczony asfalt. Poleca zjechac z A4 na Prudnik, Trzebinę i Krnov. Co Ty na to ?
Pozdrawiam Cię.

Jechałem tamtędy w czerwcu zeszłego roku; byli w trakcie remontów nawierzchni, stąd zapewne ta informacja.
Z jednej strony była sfrezowana nawiercnia, po drugiej nowy dywanik, gdzieś robili ścieżkę rowerową, czyścili rowy.
Niestety będę mógł ją zweryfikować dopiero pod koniec lipca.
zbysio_56_56
Odkrywca
Kolego Mosqito

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbysio_56_56 » 17.06.2009 15:42

Uparty jesteś aż do bólu i niereformowalny w żaden możliwy sposób.
Dłużej jesteś na tym forum ? a może ciągle zajmujesz się polemikami z innymi
i to właśnie wyniosło Cię na croentuzjastę na tym forum. :D

Widzę że dowartościowujesz się poprzez ciągłe klepanie tych samych rzeczy.
No cóż może potrzebujesz tego.

A tak na marginesie to nie ja zacząłem. Ty włączyłeś się ze swoimi mądrościami o 10 godzinach jazdy doradzając młodemu kierowcy taką właśnie jazdę.

Rozsądek i przewidywanie sytuacji cechuje prawdziwych mężczyzn. Widocznie Ci młodzi są już prawdziwymi facetami skoro nie włączają się do do twej polemiki ze mną!
Czy dotarło wreszcie to do Ciebie.

Mosqito
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mosqito » 17.06.2009 19:02

Primo
zbysio_56_56 napisał(a):A tak na marginesie to nie ja zacząłem.

???? A to ???

zbysio_56_56 napisał(a):Czytam te posty i nie mogę się nadziwić!!!!!! Nadziwić głupocie, którą tu co po niektórzy głoszą!!!!

Secundo
zbysio_56_56 napisał(a):....Włączyłeś się ze swoimi mądrościami o 10 godzinach jazdy ...

Wyciągnij wioski z poniższych:

FUX napisał(a):Wyjeżdżając rano koło 5-6 będziesz po południu na miejscu.
Ja mijam Wroclaw koło 3 rano i tą trasą ... jestem na zjeździe w Benkowacu koło 14-16 z przerwą na posiłek, kawkę jedną drugą na miejscu.

piotrs napisał(a):z moich doświadczeń z Boboszowa do Zadaru z płatnymi drogami, otwartymi tunelami i bez mega korków w Wiedniu spokojnie między 9 - 12 godzin jazdy bez szaleństw i z postojami.

mariusz29 napisał(a):Mogę potwierdzić czas podany przez Mosqito. Z Boboszowa wychodzi mi około 12 godzin do Vodic

jaceek1 napisał(a):Koledzy, Boboszów - Zadar 883km (w linii prostej: 676.1km) czas przejazdu: 9h 46min (przy 90.39 km/h)a wydaje mi się że jest to w miarę normalne przeliczenie. Oczywiście .... nie zaszkodzi doliczyć 1-2h. Pozdrawiam

grzegorz_k napisał(a):Potwierdzam wersję Sebbecka.Z Wrocławia do Baski na Krku ok 1000 km,przez Boboszów ok 12-13godz.Postoje na kawkę i prostowanie kości,ogólnie bez szaleństw..... Zakładając,że nie będzie korków i innych niespodzianek,20 godzin to rzeczywiście czas z sufitu.Proszę nie straszyć ludzi.

FUX napisał(a):Z czasem jazdy z Boboszowa do okolic zadaru 16-19 godzin, to jakies nieporozumienie...powtarzasz po kimś urban legend. W 14-16 godzin, to jadę prawie 1200km do Pakostane z przejazdem w nocy przez Wrocław. Liczy się długość autostrad, które masz na trasie i wcale nie trzeba przekraczać 130km/h

Tertio.
zbysio_56_56 napisał(a):Rozsądek i przewidywanie sytuacji cechuje prawdziwych mężczyzn.
Jak również umiejętność przyznawania sie do błędów. Trwanie z uporem przy swoim pomimo kontrujących sygnałów z zewnątrz to objawy raczej kliniczne.

PS "Mądry głupiemu ustępuje a głupi sie z tego raduje" Wyciągnij wnioski.
Tak więc pomimo iż przejechałem tę trasę wielokrotnie w 10-12h oraz sugerując się podobnymi czasami innych kolegów publicznie stwierdzam iż:

Większość tę trasę pokonuje w 10-12h ale nie dotyczy to Ciebie. Ty MASZ swoją RACJĘ że czas Boboszów - Zadar wynosi 20 GODZIN.

Tym samym sądzę iż jesteś ukontentowany i swój udział w tej dyskusji zamykam. Amen

Admina uprzejmie proszę o rozważenie zamknięcia tego jakże emocjonującego wątku.
Ostatnio edytowano 18.06.2009 10:53 przez Mosqito, łącznie edytowano 1 raz
maniek74
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniek74 » 17.06.2009 23:09

FUX napisał(a):
Mosqito napisał(a):Hej Fux, nie wiem czy doczytałeś ale któryś z kolegów pisał w innym wątku że Głubczyce - Krapkowice ma od zeszłego roku dość zniszczony asfalt. Poleca zjechac z A4 na Prudnik, Trzebinę i Krnov. Co Ty na to ?
Pozdrawiam Cię.

Jechałem tamtędy w czerwcu zeszłego roku; byli w trakcie remontów nawierzchni, stąd zapewne ta informacja.
Z jednej strony była sfrezowana nawiercnia, po drugiej nowy dywanik, gdzieś robili ścieżkę rowerową, czyścili rowy.
Niestety będę mógł ją zweryfikować dopiero pod koniec lipca.
będę jechał tą trasą za tydzień 27.06 do Cro to dam znać co do stanu tej drogi. :)POZDRAWIAM
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone