Jedyne w czym moge pomóc to powiadomienie o pogodzie. Po deszczowych chwilach, powoli zaczyna grzać. W tym tygodniu było juz 24 C.
PozdRawiam
.png)
.png)
.png)
.png)
blacha napisał(a):Witam.
W tym roku moja żona powiedziała BASTA!
4 raz z rzędu do Cro jej sie nie chce jechac...zatem Toskania..
Byl ktos na poczatku maja aby zaopiniowac pogode z tego okresu?
Interesuje mnie rowniez,czy we Wloszech podobnie jak w Cro posilki w restauracjach tanieja przed sezonem?
Bylbym wdzieczny za te informacje.
.png)
.png)
Grzegorz Ćwik napisał(a):Jest mi bardzo przykro, ale w tym roku odpuszczam letnie wakacje we Włoszech, przekładam je na rok następny. Wyszła wakacyjna podróż na koniec świata, ale Toskania i coś jeszcze już zostały wpisane do grafiku wyjazdów na rok następny przez moją żonę, i jest to nieodwołalne,
A teraz zastanawiam się i tu pytanie właśnie do WAS, co jest takim najważniejszym miejscem do zwiedzenia we Włoszech. Jasne, że tak jak u nas Warszawa, Kraków i Gdańsk stanowią tzw. milowe kroki, tak w Italii Rzym, Wenecja i Florencja. tu sie nie będę spierał, nie do podważenia, tu zawsze i chce sie wracać, i jeśli nawet byłeś i raz i drugi, to ciągle jest mało.
I teraz pytanie, co jeszcze jest dla was takim ważnym, może nie największym, może nie najbardziej znanym, ale miejscem, które spowodowało, że jeszcze chcielibyście tam kiedyś wrócić, a teraz polecicie to innym.
Pozdrawiam. Grzegorz.![]()
.png)

.png)
anjas napisał(a):Asyż zrobił na mnie niesamowite wrażenie. Przyjechałam tam o 2 w nocy. Cisza, spokój, jakiś taki mistycyzm.
Jestem wierna Italii, spędziłam tam najwspanialsze chwile swojego życia.
Polecam Ci jak przedmowca jaskinie Frassasi, Pompeje, Wezuwiusz. Jeśli lubisz miejsca kultu to warto zobaczyć DOMEK MATKI BOSKIEJ W LORETO i cmentarz polskich żołnierzy gen. Andersa, odwiedzić SAN GIOVANNI ROTONDO , miejsce objawień OJCA PIO, PADVE - miejsce kultu św. Antoniego i zobaczyć Uniwesytet, gdzie studiowali m.in.Kopernik i Zamoyski
Pozdrawiam.
.png)