Chyba nie chcesz nam powiedzieć, że wstydzisz się poruszać za granicą z kratką.
Znam taki przypadek, gdzie kratkę zdjęto zaraz po "wydaniu przedmiotu leasingu", tylko po to, aby sąsiedzi myśleli........
.png)
.png)
skywalker_01 napisał(a):Skoro samochód posiada homologację na ciężarowy, to kratka powinna być zainstalowana, chyba, że odkupiłeś samochód już leasingowany a poprzedni właściciel jej nie zwrócił, a firma leasingowa tobie taki wydała.
Znam taki przypadek, gdzie kratkę zdjęto zaraz po "wydaniu przedmiotu leasingu", tylko po to, aby sąsiedzi myśleli........![]()
.png)
FUX napisał(a):EFL wydaje kwit upoważniający do użytkowania, a że "przy okazji" dodatkowo w dwóch obcych, to inna bajka...
Autem możesz jeździć, gdzie chcesz; i tak Ty za nie płacisz...
.png)
kryniu88888 napisał(a):skywalker_01 napisał(a):Skoro samochód posiada homologację na ciężarowy, to kratka powinna być zainstalowana, chyba, że odkupiłeś samochód już leasingowany a poprzedni właściciel jej nie zwrócił, a firma leasingowa tobie taki wydała.
Znam taki przypadek, gdzie kratkę zdjęto zaraz po "wydaniu przedmiotu leasingu", tylko po to, aby sąsiedzi myśleli........![]()
auto kupione zostało od dilera za granicą kupowała go firma leasingowa i rejestrowała. Ja chciałem auto osobowe, nie jestem vatowce więc nie mam żadnej korzyści z tego. Okazuje się,ze auto zostało zarejestrowane na ciężarowe ze względów akcyzowych jak odpowiedział doradca leasingowy ( poj 3.0 ). Moim zdaniem odbierając auto od leasingodawcy byłem pewien,ze jest w pełni przygotowane do funkcjonowania ,ba nawet rozszerzali liczbę miejsc, bo w dowodzie widniały 2 osoby a teraz 4 . Pytałem teraz leasingodawce o przerejestrowanie na osobowe ale powiedział,ze po zakończeniu umowy leasingowej. Sam nie będę montował kratki, bo to dla mnie bezsens i zawsze będę mógł reklamować firmie leasingowej .
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
kryniu88888 napisał(a):dzięki ... na allegro kupię kratkę i przed Naszymi władzami nie będę miał problemów przynajmniej
.png)
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi