napisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 19.01.2009 13:54
Mają tam jeszcze kilka pokoi z łazienkami. Pojęcia "spokój" i "duży apartamentowiec" są bardzo względne. Wedle mojej oceny to duży obiekt. Byliśmy tam w połowie września i nie było już tłoku (połowa obiektu pusta), ale wyobrażam sobie, że w szczycie (lipiec, sierpień), kiedy wszystkie apartamenty i pokoje są wynajęte, to tętni tam życie (rodziny z dziećmi, podobnie jak i w całym Orebiću - to takie miejsca na rodzinny wypoczynek). Dla mnie osobiście nie byłaby to komfortowa sytuacja, ale to nie znaczy przecież, że Wy macie takie same preferencje co do letniego odpoczynku i Wasze odczucia będą takie same.
Co do plaży.. Pojęcie "przywoita" też jest względne. Do Trstenicy jest dobre 15 min. spaceru, ale jeśli wybieracie się w sezonie, to moim zdaniem nie bardzo ma sens plażowanie w tym miejscu (w szczycie sezonu są tam dzikie tłumy - głowa przy głowie); chyba, że Wam to nie przeszkadza.
Jak na moje oko i gust całkiem fajne miejsca do kąpieli morskich są blisko apartamentowca Colonia (nie w kierunku centrum, ale w prawo wzdłuż wybrzeża). Ale to znowu moje preferencje (nie lubię kolektywnego smażania się ręcznik przy ręczniku na czymś, co nazywa się plażą (czyli wąskawym pasem piasku, żwiru itp na nabrzeżu, gdzie skupiają się turyści).
Co do samego Orebića... miejsce to ma bardzo wielu swoich zwolenników, ale ja do nich nie należę...To miejsce nie w moim stylu...choć bliskość Korčuli jest na plus.
Generalnie, jak już mówiłam, moim zdaniem, jesli ktoś zainteresowany jest urlopem w Orebiću, to obiekt godny polecenia.
Pozdrawiam