Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Apartmani Colonia w Orebić - prośba o opinie

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Asiek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asiek » 19.01.2009 11:43

Witajcie Cromaniacy !

Czy ktoś z Was odwiedził lub ma jakieś informacje na temat apartamentów Colonia w Orebić. Będę wdzięczny za wszelkie informacje.

Pozdrawiam !!!
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 19.01.2009 11:51

Cześć, odwiedzialiśmy tam naszych znajomych (i spędziliśmy tam 2 dni), którzy rezydowali tam całe lato.
To duży apartamentowiec o dość wysokim standardzie; mili gospodarze; polecałam go już naszym znajomym, którzy byli zainteresowani Orebićem.
Z tym, że to raczej nie dla miłośników świętego spokoju i kameralnego wypoczynku (tu mam na myśli zarówno obiekt jak i sam Orebić).
Pozdrawiam
Asiek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asiek » 19.01.2009 12:31

Cześć !
Serdeczne dzięki za odzew.
Czy myślisz o villi p. Ivo Antunovica? Z tego co widziałem na stronce wynika, że jest tam 5 lub 6 apartamentów. Co masz na myśli pisząc o braku spokoju ? Jak daleko jest z tego obiektu do przyzwoitej plaży, np Trstenica ?
Pozdrawiam !!!
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 19.01.2009 13:54

Mają tam jeszcze kilka pokoi z łazienkami. Pojęcia "spokój" i "duży apartamentowiec" są bardzo względne. Wedle mojej oceny to duży obiekt. Byliśmy tam w połowie września i nie było już tłoku (połowa obiektu pusta), ale wyobrażam sobie, że w szczycie (lipiec, sierpień), kiedy wszystkie apartamenty i pokoje są wynajęte, to tętni tam życie (rodziny z dziećmi, podobnie jak i w całym Orebiću - to takie miejsca na rodzinny wypoczynek). Dla mnie osobiście nie byłaby to komfortowa sytuacja, ale to nie znaczy przecież, że Wy macie takie same preferencje co do letniego odpoczynku i Wasze odczucia będą takie same.
Co do plaży.. Pojęcie "przywoita" też jest względne. Do Trstenicy jest dobre 15 min. spaceru, ale jeśli wybieracie się w sezonie, to moim zdaniem nie bardzo ma sens plażowanie w tym miejscu (w szczycie sezonu są tam dzikie tłumy - głowa przy głowie); chyba, że Wam to nie przeszkadza.
Jak na moje oko i gust całkiem fajne miejsca do kąpieli morskich są blisko apartamentowca Colonia (nie w kierunku centrum, ale w prawo wzdłuż wybrzeża). Ale to znowu moje preferencje (nie lubię kolektywnego smażania się ręcznik przy ręczniku na czymś, co nazywa się plażą (czyli wąskawym pasem piasku, żwiru itp na nabrzeżu, gdzie skupiają się turyści).
Co do samego Orebića... miejsce to ma bardzo wielu swoich zwolenników, ale ja do nich nie należę...To miejsce nie w moim stylu...choć bliskość Korčuli jest na plus.
Generalnie, jak już mówiłam, moim zdaniem, jesli ktoś zainteresowany jest urlopem w Orebiću, to obiekt godny polecenia.
Pozdrawiam
Asiek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asiek » 19.01.2009 14:03

Jeszcze raz wielkie dzięki.
Teraz mniej więcej wiem czego się spodziewać. Trochę się bałem, że trafiłem na miejsce, gdzie jest blisko do morza, ale do plaży - hektary.
Wybieramy się tam w trzy rodziny i baliśmy się, że kiepsko trafiliśmy, ale dzięki Tobie wątpliwości trochę zostały rozwiane.
Pozdrawiam !
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 19.01.2009 14:19

Asiek napisał(a):Jeszcze raz wielkie dzięki.
Teraz mniej więcej wiem czego się spodziewać. Trochę się bałem, że trafiłem na miejsce, gdzie jest blisko do morza, ale do plaży - hektary.
Wybieramy się tam w trzy rodziny i baliśmy się, że kiepsko trafiliśmy, ale dzięki Tobie wątpliwości trochę zostały rozwiane.
Pozdrawiam !

Może moja relacja (sporo info i zdjęć Orebic) może pomoże Ci :)
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=213 ... &start=135

Pozdrawiam
Asiek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asiek » 19.01.2009 14:53

Dzięki, Ines !
Twoją relację już przeczytałem dużo wcześniej. Uważam ją za sztandarową (lub wręcz kultową) dla wszystkich, którzy wybierają się w okolice Orebica i Dubrownika. Nie ukrywam też, że to właśnie ona w głównej mierze skłoniła mnie do poszukiwania kwatery w tym rejonie, wbrew "niewielkim" oporom moich współtowarzyszy, którzy po zeszłorocznym pobycie w Omisz Nemira, gdzie zakosztowali spacerków do Omisza (i gdzie im się bardzo podobało) i teraz wystraszyli się, że chcę ich zaciągnąć na jakieś peryferia pięknej Chorwacji (tym bardziej, że w tym roku już bezapelacyjnie musimy zaliczyć Dubrownik). A my, po prostu, szukamy w miarę spokojnej i ciekawej okolicy, gdzie dzieciaczki wymoczą się do woli w morzu, zaś wieczorkiem będzie można sobie podreptać po okolicy.
Stąd Orebić wydał mi się miejscem, które spełni nasze oczekiwania, a jednocześnie będzie dobrą bazą wypadową do innych, atrakcyjnych turystycznie miejsc.
Pozdrawiam !
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 19.01.2009 15:09

Asiek, wow, bardzo mi miło :)
Co prawda relacja nie jest jeszcze skończona,ale wkrótce postaram się zamiescic zdjęcia plaży w Orebic i innych miejsc :)
Orebic dla mnie jest naprawdę ok, cały Peljesac jest piękny..do tego bliskość Korculi sprawiają, że to bardzo dobre miejsce wypadowe :)

Serdecznie Pozdrawiam
cerlicht
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cerlicht » 19.01.2009 16:30

Witam. Pani Katarzyno a może poleciła by mi Pani coś fajnego w Stari Grad .Wiem że można wyszukać coś na forum , ale kto będzie wiedział lepiej od Pani .Pozdrawiam i dziękuje. :lol:

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone