Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Apartamenty SOLDIC - RAZANJ

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
frizi
Odkrywca
Apartamenty SOLDIC - RAZANJ

Nieprzeczytany postnapisał(a) frizi » 02.04.2009 11:31

Moi drodzy,
decyzja zapadła - w tym roku Razanj. Miała byc Ljubljeva jednak nie wyszło :(
W związku z tym mam pytanko : czy ktoś z Was, drodzy CRO-maniacy, był może w Apartamentach rodziny SOLDIC w Razanju.
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Znalazłam kilka negatywnych opinii dot. innych willi w tej miejscowości i trochę zaczęłam się obawiać... ;)
Będę wdzięczna za każdą opinię / informację

Pozdrawiam serdecznie wszystkich pozytywnie CRO-zakręconych :)
frizi
Adam66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam66 » 03.04.2009 22:53

Witam
Byłem w Razanju dwa lata temu i bardzo polecam tą miejscowość na wypoczynek. Cicha kameralna miejscowość. Byłem w innej zatoczce, ale do tej przychodziłem kupować ryby prosto od rybaka. Ok godz 7-8 wraca z połowu i można kupić świżutkie rybki za bardzo małe pieniądze. Wasze miejsce na wypoczynek bardzo urocze, niestety nie widziałem w tej zatoczce plaży tylko półki i skałki. :? Koniecznie musicie wspiąć się do ruin strażnicy w Razanju. Przepiękny widok na Kornaty. :lol: Podobno przy dobrej widoczności można zobaczyć Italię.
Raznj to dobra baza wypadowa do zwiedzania Primostenu, Sibenika, Trogiru czy Splitu.
Jeżeli chcesz więcej informacji pytaj o konkret.
Pozdrawiam i życzę co najmniej tak udanych wakacji jak ja miałem w Razanju :papa:
Gregory
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gregory » 04.04.2009 21:09

frizi napisał(a):Moi drodzy,
W związku z tym mam pytanko : czy ktoś z Was, drodzy CRO-maniacy, był może w Apartamentach rodziny SOLDIC w Razanju.
Znalazłam kilka negatywnych opinii dot. innych willi w tej miejscowości i trochę zaczęłam się obawiać... ;)

frizi

Witaj Frizi.
Fajnie, że zdecydowaliście się jechać do Razanja.
Plaża nie jest tak urokliwa jak w Borku, ale mam nadzieję, że i tak Wam się spodoba. Większość plaży to betonowa wylewka ze schodkami lub drabinkami do morza. Na podanej przez Ciebie stronie internetowej, w drugiej galerii zdjęć są dwa zdjęcia z plaży z małych kamyczków, która jest przyjemna, ale niestety bardzo mała. Może przyda Wam się też informacja, że z kapieli słonecznej można korzystać tylko do ok. 18 ( w lipcu) bo potem słońce zachodzi za górę. Jeśli dobrze rozpoznaliśmy ten dom, to do plaży będziecie mieli rzut beretem.
Do centrum wsi - sklep i 3 knajpki jest ok. 1km.
Gdy my tam byliśmy to codziennie rano jeździła piekarenka ze sporym wyborem pieczywa, a w centrum był targ z owocami.
Pozdrav dla całej Waszej Rodzinki
Znajoma familia z Warszawy
Adam's
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam's » 26.04.2009 16:25

frizi napisał(a):Moi drodzy,

frizi

U tej rodziny byliśmy dwa razy. Generalnie warunki są dobre. Zaletą Rażanja jest cisza i względny spokój. Wadą, choć dla innych zaletą mieszkania u Soldica jest pewna odległość od sklepu. Odległość od wody to jakieś 30 m, można już pływac w tym miejscu (tarasy) lepiej jednak przejść 300 do małej kamienistej plaży. Spoglądałem na jego stronę i zdjęcia oddają rzeczywistość ( na jednym jest nawet moja laguna :D ). Po rocznej przerwie ponownie zarezerwowałem miejsca u niego. Zobaczymy. Jeżeli masz jakieś pytania to chętnie odpowiem.
Pozdr. A.
frizi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) frizi » 22.05.2009 14:03

Witam i bardzo dziekuję za wszelkie informacje.
Mimo, iż nie jest to nasz pierwszy wyjazd już roznosi nas energia i niecierpliwe oczekiwanie. Niestety... jeszcze 76 dni :(

Przeszukuję internet na wszystkie strony /nie tylko forum/ szukając informacji a konkretnie zdjęć z Razanja i zatoki. Dziękujemy za info co warto zobaczyć i gdzie się wspiąć :) Przyznam, iż po Waszych opiniach jesteśmy juz dużo spokojniejsi - raz jeszcze dziekujemy ! :)

Adam's moze posiadasz jakieś zdjęcie zrobione z tarasu, które pokazuje jaki ten widok jest rzeczywiście. Czy tylko zatoka czy też może da się choć trochę nacieszyć oczy bezkresem Jadranu ?:)
Będę wdzięczna - kontakt na priv adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Pozdrawiamy Znajomków z Warszawki - ech, tęskno za słonecznym, spokojnym Borkiem... Miło byłoby usiąść przy winku i porozmawiać ! :)

Raz jeszcze dzięki wszystkim. Pozdrowionka :):):)
Adam's
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam's » 25.05.2009 18:27

frizi napisał(a):
Adam's moze posiadasz jakieś zdjęcie zrobione z tarasu, które pokazuje jaki ten widok jest rzeczywiście. Czy tylko zatoka czy też może da się choć trochę nacieszyć oczy bezkresem Jadranu ?:)
Będę wdzięczna - kontakt na priv adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
:):)

Frizi okna we wszystkich apartamentach wychodzą na zatokę, z parteru i częściowo 1 piętra nie widać otwartego morza (zasłania drzewo), z górnych widać wyjście z zatoki i otwarte morze. Polecam jednak nadal widok ze strażnicy.
Pozdr. Adam
Gregory
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gregory » 16.06.2009 13:06

frizi napisał(a):Pozdrawiamy Znajomków z Warszawki - ech, tęskno za słonecznym, spokojnym Borkiem... Miło byłoby usiąść przy winku i porozmawiać ! :)

Pewnie, że byłoby miło...
Gdyście i w tym roku wybrali Borak to nawet byłoby to całkiem realne.
Pozdrawiamy
c93
Autostopowicz
Soldic

Nieprzeczytany postnapisał(a) c93 » 30.07.2009 15:19

Witam

Jak daleko z tej kwatery jest do tej plaży z kamyczkami.

Będę tam z moją rodziną od 8 sierpnia.

pozdrawiam
Kamil
frizi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) frizi » 30.07.2009 15:33

Z tego co napisal Adam's wynika, że około 300 metrów

:)
c93
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) c93 » 30.07.2009 16:14

frizi napisał(a):Z tego co napisal Adam's wynika, że około 300 metrów

:)

Witaj

Z tego co przeczytałem na ich stronie (Soldic) 100 m

No ale to zobaczę na miejscu (już za tydzień).

pozdrawiam
frizi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) frizi » 31.07.2009 08:08

Wygląda więc na to, że będziemy sąsiadami :)

My rownież zaczynamy tam pobyt od 8 sierpnia. Za tydzień już w drodze...

Pozdravki
Adam's
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam's » 03.08.2009 17:39

Soldic trochę na wyrost napisał o tych 100 m. Nigdy nie liczyłem dokładnie ,ale napewno do plaży kąpielowej z kamykami jest ponad 100m. Od biedy oczywiście można się kąpać przy domu, na platformach betonowych są drabinki zejściowe.
Pozdrawiam
Adam
c93
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) c93 » 03.08.2009 20:35

Adam's napisał(a):Soldic trochę na wyrost napisał o tych 100 m. Nigdy nie liczyłem dokładnie ,ale napewno do plaży kąpielowej z kamykami jest ponad 100m. Od biedy oczywiście można się kąpać przy domu, na platformach betonowych są drabinki zejściowe.
Pozdrawiam
Adam

Dzięki za tą informacje

pozdrawiam
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 23.02.2010 14:39

Pozwolę sobie odświeżyć temat, jak tam było w Razanj, może ktoś coś gdzieś opisał ?
Warto było pojechać :D , bo ja się zastanawiam na ten rok :lol:
Krisku
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krisku » 01.03.2010 10:56

renatalato napisał(a):Pozwolę sobie odświeżyć temat, jak tam było w Razanj, może ktoś coś gdzieś opisał ?
Warto było pojechać :D , bo ja się zastanawiam na ten rok :lol:

Witaj. Jesli chcesz wypocząć w spokoju to smiało możesz jechać do Rażanja. Miejscowość kameralna 2 sklepy, 2 restauracje i mały targ. Położona jest nad trzema zatoczkami więc miejsca do plażowania dosyć(nie koniecznie do 18 jak ktoś napisał). Mam namiar na kwaterę gdzie byłem w zeszłym roku i gdzie jadę w tym (dzielnica Varos).Pisz na maila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl.
Pozdrawiam
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje