Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Apartamenty Erceg- Makarska

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krisaz
Turysta
Apartamenty Erceg- Makarska

Nieprzeczytany postnapisał(a) krisaz » 03.08.2006 18:57

Czy byl ktos w tych apartamentach? (ulica Put Kulice 10) Jesli tak prosze o opinie
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 04.08.2006 07:43

Posłusznie melduję, że będę - od 26 sierpnia. Jak dotąd to kontakt ze Stanko jest naprawdę wzorowy: facet konkretny i sympatyczny. Jak wrócę to opiszę i ocenię.
Pozdrówka.
JAR25
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) JAR25 » 07.08.2006 12:59

Witam
Byłem tam dwa lata temu w ostatnie 10 dni czerwca. Apartament w którym mieszkaliśmy (ten mniejszy) bardzo schludny i czysty. Stanko Erceg to młody człowiek (27-30 lat), bardzo konkretny, nieźle mówi po angielsku. My byliśmy bardzo zadowoleni z pobytu w tym apartamencie. To co nam się podobało to brak szpiegostwa ze strony gospodarzy(przez 10 dni widzieliśmy ich może trzy lub cztery razy) w przeciwieństwie do tegorocznego wyjazdu do Breli gdzie gospodyni nawiedzała nas po kilka razy dziennie pytając czy wszystko w porządku a przy okazji w mało dyskretny sposób monitorowała swój majątek czy czasami czegoś nie zniszczyliśmy.
Jeżeli macie jakieś konkretne pytania to bardzo chętnie odpowiem
pozdrawiam
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 07.08.2006 15:39

Ufff... nie ukrywam, że kamień spadł mi z serca, bo rok temu na tydzień przed wyjazdem na forum przeczytałam niebyt pochlebne opinie o wybranej przez nas lokalizacji.

No i lista pytań:

1. PLAŻA. Czy udawać się na wprost do jakiejś miejskiej czy tez macie jakąś sprawdzoną, do której można dojechać i spokojnie wypoczywać z małym dzieckiem (nasz dwulatek jest ruchliwy i w odróżnieniu do AD 2005 szaleje w tym roku w wodzie). Patrząc na mapkę Makarskiej dzieli nas od wody kilkanaście minut marszu z pełnym wyposażeniem...

2. Starówka (zatoka, rynek). Jak długo się spaceruje z apartamentu w te okolice?

Dzięki z góry za informacje.
Pozdrawiam
JAR25
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) JAR25 » 09.08.2006 15:22

Witam
Jeżeli chodzi o plaże to my dojeżdżaliśmy do Breli, lub do Tucepi. Plaża w Makarskiej była bardzo zatłoczona i jakoś nam nie przypadła do gustu.
Do promenadyi starówki od Ercegów jakieś 10-15 minut drogi. ładnie tam i dużo się dzieje szczególnie wieczorami. Minusem jest to, że wszędzie trochę z górki albo pod, a ostatnie sto metrów do domu Ercegów to już nawet bardzo pod górkę.
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 10.08.2006 08:43

Dzięki za informacje. Teściowa będzie sie miała na co patrzeć, a my poćwiczymy kondycję pcahjąc wózek pod górki ;-)

Patrząc tylko na aurę zaczynam mieć wątpliwości czy , aby na pewno na przełomie sierpnia i września będzie ciepło i bezdeszczowo...
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 25.09.2006 14:19

Czuję się w obowiązku napisac swoje wrażenia po pobycie w apartamentach Erceg.
Zacznę od ... pogody na przełomie sierpnia i września. Od niedzieli do środy deszcz na zmianę ze słońcem (ale z przewagą ulew). Czwartek i piatek ciepłe i słoneczne.

A apartament. Czysta komedia pomyłek...ale naszych. Nie patrząc w maile dokładnie wynajęliśmy apartament od strony ulicy, bez balkonu, mniejszy. Trochę się zachmurzyliśmy na starcie (5 godzin podróży w strugach deszczu zrobiło swoje), ale generalnie:

PROTONY:
1. nowy
2. czysty i zadbany
3. tani - płaciliśmy w tym czasie 36 euro za dobę
4. zlokalizowany na końcu ślepej uliczki, więc nie ma ruchu samochodowego
5. doskonały na upały - bo mocno zacieniony (sypialnie wręcz ciemne)
6. bardzo fajni i gościnni gospodarze
7. blisko Konzum, więc do 21.00 można skoczyc po brakujący ekwipunek
8. na pożegnanie dostaliśmy butelkę rodzinnej rakiji

ELEKTRONY:
1. nie widać morza
2. bardzo mocno pod górkę (z plażowym bagażem czy wózkiem to już nie było wcale takie proste)
3. skubnęli nam nakrętki na wentylki w samochodzie
4. kuchnia wyposażona bardzo skrupulatnie ;-) 4 noże, 4 widelce, 4 łyżki...tak więc robiąc obiad trezba od razu wszytsko myć, aby móc ponownie skorzystać. Ja akurat lubię mieć pod dostatkiem kuchennych dupereli...
5. kłopoty z kanalizacją. To podobno przykry standard, ale ja jakoś nie mogę się z tym pogodzić. Łazienka czyściutka i pachnąca i nagle bucha kloaczny odór ....fujjjj

NEUTRONY:
1. odpowiedni dla osób, które chcą mieć po prostu miejsce noclegowe między wyjazdami na wycieczki.
2. pewnie jestem nadal ciut zła na siebie, że to nie ten, w którym chciałam mieszkać i srogo go oceniam.

Sfotografowałam go dokładnie, więc jeśli ktoś chce dokumentację zdjeciową to proszę bardzo.
osito1963
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) osito1963 » 13.01.2009 18:08

mama_Kapiszonka napisał(a):Czuję się w obowiązku napisac swoje wrażenia po pobycie w apartamentach Erceg.

Sfotografowałam go dokładnie, więc jeśli ktoś chce dokumentację zdjeciową to proszę bardzo.

Witam!
Odświeżam trochę temat, ale zastanawiamy się właśnie nad apartamentem 2+2 u rodziny Erceg, a wpominałaś, że masz trochę dokumentacji zdjęciowej.
Czy można prosić o podesłanie kilku zdjęć i parę słów na temat okolicy.
pozdrawiam
Artur
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 13.01.2009 19:40

Dla mnie pobyt w mieście Makarska to trochę nieporozumienie, gdyż obok jest tyle bardziej urokliwych mieścinek z ładnymi plażami i apartamentami blisko morza..
Cena koniec sierpnia, początek września (do morza 20-50m) ok.20-30E to jest tanio i można takie znaleźć np.Gradac, Tucepi itd :)
Zdecydowanie Makarską odradzam, choć ponoć o gustach się nie dyskutuje :)
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 15.01.2009 14:00

Artur,
znajdę płytkę i podeślę.

Do końca tyg. powinnam znaleźć chwilke luzu ;-)
osito1963
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) osito1963 » 15.01.2009 20:20

OK, dzięki :)

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje