Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Apartament w Rovinj dla 4 osób

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Krzyżak
Odkrywca
Apartament w Rovinj dla 4 osób

Postnapisał(a) Krzyżak » 17.12.2007 21:59

Witam wszystkich Cromaniaków !

Zwracam się z prośbą do Forumowiczów - czy macie jakieś namiary na apartamenty w Rovinj dla 4 dorosłych osób. Poszukujemy kwatery raczej w miarę blisko centrum (do 1-2 km), nie lubimy totalnego wywiejewa. No i żeby do plaży nie było strasznie daleko. Raczej koniecznie z klimatyzacją. Dobrze, gdyby kwaterka miała jakiś taras czy balkon (grill).
Gotowi jesteśmy zapłacić za apartament do 70 euro za dobę, albowiem planujemy wyjazd ok. 19.07-02.08.2008 i zdajemy sobie sprawę z realiów.
Chciałbym zaznaczyć, że przekopałem forum w poszukiwaniu jakiś namiarów na apartamenty w Rovinj, ale linki, które tu znalazłem prowadzą do kwater raczej drogich albo do zupełnego bezludzia.

Oczywiście nie upieram się przy Rovinj, ale wydaje mi się, że jest to dobra baza wypadowa do zwiedzania Istrii, ew. Wenecji i Triestu. Można też przyjemnie spędzić czas na miejscu. Kompletnej głuszy raczej nie lubię.

Wszelka pomoc mile widziana.

Pozdrawiam
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 17.12.2007 22:25

Kłania się wątek WYSPA SKARBÓW..... Jezeli tam cos wygrzebiecie, to później pytajcie.....
Na marginesie, fajna mieścina.
A poza tym witamy na the forum.....
bonar
Cromaniak

Postnapisał(a) bonar » 17.12.2007 23:11

Witam

O tak, warto do Rovinj, piękne miasteczko a i dobra baza wypadowa do okolicznych miasteczek, oczywiście koniecznie zwiedzić Pulę.

Jeżeli coś pomogę to podam ci namiary kwatery gdzie mieszkaliśmy u b.fajnej starszej pani w samym centrum (do wody około 20m), musisz znaleźć na mapie i dojść na nogach bo trudno trafić za pierwszym razem.

Jest to: Rigo Marija, Trg BrodogradiliSte 2, niestety ale nie posiadam nr telefonu. Tanio i po zaprzyjaźnieniu się, dała nam jeden nocleg gratisowo.

Najlepiej dojechać samochodem do głównego parkingu (tylko nie parking przy porcie) i dalej dopytać o ulicę.

pozdrav :hut: :papa:
Krzyżak
Odkrywca

Postnapisał(a) Krzyżak » 17.12.2007 23:45

FUX napisał(a):Kłania się wątek WYSPA SKARBÓW..... Jezeli tam cos wygrzebiecie, to później pytajcie.....
Na marginesie, fajna mieścina.
A poza tym witamy na the forum.....

Dzięki za podpowiedź :)
Jakoś ten wątek przeoczyłem.

Łooo matko - tego jest ... dużo :wink:

Co prawda o Istrii niewiele, a o samym Rovinj - b. mało (dotarłem do 25 strony).

Nie jest to mój debiut, jeśli chodzi o Cro (byliśmy w okolicach Trogiru w 2003 r.)
Osobiście wolałbym płw Peljesac lub Riwierę Makarską, ale nie do mnie należy decydujące zdanie ... :wink:
A w ogóle żona wolałaby coś z wysp greckich, przede wszystkim Rodos.
Ale to już osobna historia ... :wink:

Pozdrawiam
Krzyżak
Odkrywca

Postnapisał(a) Krzyżak » 17.12.2007 23:50

bonar napisał(a):Witam

O tak, warto do Rovinj, piękne miasteczko a i dobra baza wypadowa do okolicznych miasteczek, oczywiście koniecznie zwiedzić Pulę.

Jeżeli coś pomogę to podam ci namiary kwatery gdzie mieszkaliśmy u b.fajnej starszej pani w samym centrum (do wody około 20m), musisz znaleźć na mapie i dojść na nogach bo trudno trafić za pierwszym razem.

Jest to: Rigo Marija, Trg BrodogradiliSte 2, niestety ale nie posiadam nr telefonu. Tanio i po zaprzyjaźnieniu się, dała nam jeden nocleg gratisowo.

Najlepiej dojechać samochodem do głównego parkingu (tylko nie parking przy porcie) i dalej dopytać o ulicę.

pozdrav :hut: :papa:

Dzięki za info :D

Niemniej - Twój wątek i informacje o Rovinj już czytałem.
Szukam od końca sierpnia namiarów na kwatery, informacji wszelakich o Rovinj i Istrii.
Tak więc lekcje staram odrobić się sumiennie. Tylko - kurczaczek - te kwatery na Istrii trochę drogawe :?
A ze względu na to, że kobitki to tzw. ciała pedagogiczne - okres wakacyjny wchodzi tylko w rachubę.

Pozdrawiam
chorwatek77
Turysta

Postnapisał(a) chorwatek77 » 18.12.2007 01:24

Krzyżak napisał(a):Witam wszystkich Cromaniaków !

Zwracam się z prośbą do Forumowiczów - czy macie jakieś namiary na apartamenty w Rovinj dla 4 dorosłych osób. Poszukujemy kwatery raczej w miarę blisko centrum (do 1-2 km), nie lubimy totalnego wywiejewa. No i żeby do plaży nie było strasznie daleko. Raczej koniecznie z klimatyzacją. Dobrze, gdyby kwaterka miała jakiś taras czy balkon (grill).
Gotowi jesteśmy zapłacić za apartament do 70 euro za dobę, albowiem planujemy wyjazd ok. 19.07-02.08.2008 i zdajemy sobie sprawę z realiów.
Chciałbym zaznaczyć, że przekopałem forum w poszukiwaniu jakiś namiarów na apartamenty w Rovinj, ale linki, które tu znalazłem prowadzą do kwater raczej drogich albo do zupełnego bezludzia.

Oczywiście nie upieram się przy Rovinj, ale wydaje mi się, że jest to dobra baza wypadowa do zwiedzania Istrii, ew. Wenecji i Triestu. Można też przyjemnie spędzić czas na miejscu. Kompletnej głuszy raczej nie lubię.

Pozdrawiam

ovinij przepiękne miejsce, ale dlaczego ten termin? Od 15 lipca do 15 sierpnia jest najdrożej. Istra należy do najdroższych miejsc w całej Chorwacji a Rovinij szczególnie. Ceny sa ustawiane pod zamoznych włochów, którzy królują na tych terenach. 70 euro za apartament dla 4 osób to raczysz sobie żartować. chyba, ze myślisz o wspólnym pokoju z dostepem do łazienki to i owszem. Ceny w kawiarniach restauracjach to już inna półka. Jedeno wyjscie na obiad to jakieś 50 euro dla dwóch osób, a może panie będą panom gotować?To wtedy taniej, przy czym ceny w sklepach sa pod kieszeń włocha a nie przeciętnego polaka. Wszystko jest odpowiednio droższe. czy nie lepiej wybrać sie na południe Chorwacji? Dubrownik i okolice, przepiękne wyspy cieplej pewniejsza pogoda.
Nie wspomniałem o parkingach, mało miejsca i straszna drożyzna, samochody z tego tytułu często sa uszkadzane! CIASNO!
Baza wypadowa taka sobie, chyba że rejs statkiem do Wenecji, ale to też spory wydatek. Skoro stac was na apartament za 70 euro to przepraszam, ale podarujcie sobie. Do Wenecji z Rovinij kawał drogi przecież to prawie na dole cypla Istra. Żeby czuć sie swobodnie, a nie jak bidok to na dwa tygodnie trzeba mieć na dwie osoby jakieś 3000 euro.
naprawdę polecam południe, ciekawiej cieplej i przede wszystkim znacznie taniej.
ps. a te południowe wysepki, rewelacja!
Krzyżak
Odkrywca

Postnapisał(a) Krzyżak » 18.12.2007 06:22

:arrow: chorwatek77

Dlaczego ten termin?
Bo w grę wchodzą jedynie terminy wakacyjne, o czym pisałem powyżej.

Lepsza już II połowa lipca niż sierpień.

A o południu Chorwacji... też pisałem :wink:

Pozdrawiam
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 18.12.2007 07:46

No to masz problem.
z uwagi na to, że rok szkolny kończy się już koło 20 ktoregoś czerwca, jedźcie wtedy.
Co do uroku Rovinji nie ma sensu dyskutować...
Rozważcie jeszcze Porec lub inne mniejsze ośrodki. Mapa do ręki i w drogę.
Choć z Twojej wypowiedzi bardziej wynika, że co poniektórzy chcą się lansować, gdzie byli, a Rovinji dobrze brzmi lub gdzieś widokówka wisi, niz pojechać wypocząć...

:mrgreen:

Sorry za szczerość, ale taki już jestem. :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.12.2007 07:49

Krzyżak napisał(a):Witam wszystkich Cromaniaków !

Pozdrawiam

Spróbuj zadzwonić zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

A jeśli nie Rovinj, to dobrą bazą wypadową na Istrii jest Vrsar :papa:
Krzyżak
Odkrywca

Postnapisał(a) Krzyżak » 18.12.2007 11:45

FUX napisał(a):No to masz problem.
z uwagi na to, że rok szkolny kończy się już koło 20 ktoregoś czerwca, jedźcie wtedy.
Co do uroku Rovinji nie ma sensu dyskutować...
Rozważcie jeszcze Porec lub inne mniejsze ośrodki. Mapa do ręki i w drogę.
Choć z Twojej wypowiedzi bardziej wynika, że co poniektórzy chcą się lansować, gdzie byli, a Rovinji dobrze brzmi lub gdzieś widokówka wisi, niz pojechać wypocząć...

:mrgreen:

Sorry za szczerość, ale taki już jestem. :wink:

Po pierwsze: nauczyciel to nie uczeń; jego praca nie kończy się wraz z ostatnim szkolnym dzwonkiem, szczególnie jeśli dotyczy to osoby na stanowisku dyrektorskim - tylko nie wiem, czy mogę to pisać, bo zarzucisz mi znowu jakieś - niby - lansowanie się.

Po drugie: bodajże do 6 lipca trwają Mistrzostwa Europy w piłce nożnej.

Po trzecie: mój szwagier i ja możemy wziąć jednocześnie urlopy jedynie w tym terminie (sierpień też wchodzi w rachubę, ale wiadomo co się wtedy dzieje na Istrii).

Po czwarte: gratuluję przenikliwości umysłu, ja nie doszedłbym do wniosku:

"Choć z Twojej wypowiedzi bardziej wynika, że co poniektórzy chcą się lansować, gdzie byli, a Rovinji dobrze brzmi lub gdzieś widokówka wisi, niz pojechać wypocząć..."

Po piąte: na podstawie paru internetowych wypowiedzi nie oceniam ludzi, tak jak Ty zrobiłeś to w moim przypadku.
Dalszej wymiany zdań podążającej w tym kierunku z mojej strony nie będzie.

Pozdrawiam
Krzyżak
Odkrywca

Postnapisał(a) Krzyżak » 18.12.2007 11:47

:arrow: Janusz Bajcer

Wielkie dzięki :!:

Już wysłałem zapytanie

Pozdrawiam
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.12.2007 12:52

Nie ma sprawy - google mi to znalazło :lol:

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link :lol:

Pozdrawiam :papa:
Krzyżak
Odkrywca

Postnapisał(a) Krzyżak » 18.12.2007 13:21

Janusz Bajcer napisał(a):Nie ma sprawy - google mi to znalazło :lol:

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link :lol:

Pozdrawiam :papa:

Ten link znam aż za dobrze :D

Niemniej - wielkie dzięki :!:

Założyłem (widać błędnie), że na polskich stronkach nie znajdę ofert (w miarę tanich).

Pozdrawiam
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.12.2007 13:38

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link - od przybytku głowa nie boli.

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Ostatnio edytowano 18.12.2007 13:53 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 1 raz
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 18.12.2007 13:43

Krzyżak napisał(a):Po pierwsze: nauczyciel to nie uczeń; jego praca nie kończy się wraz z ostatnim szkolnym dzwonkiem, szczególnie jeśli dotyczy to osoby na stanowisku dyrektorskim - tylko nie wiem, czy mogę to pisać, bo zarzucisz mi znowu jakieś - niby - lansowanie się.

Po drugie: bodajże do 6 lipca trwają Mistrzostwa Europy w piłce nożnej.

Po trzecie: mój szwagier i ja możemy wziąć jednocześnie urlopy jedynie w tym terminie (sierpień też wchodzi w rachubę, ale wiadomo co się wtedy dzieje na Istrii).

Po czwarte: gratuluję przenikliwości umysłu, ja nie doszedłbym do wniosku:

"Choć z Twojej wypowiedzi bardziej wynika, że co poniektórzy chcą się lansować, gdzie byli, a Rovinji dobrze brzmi lub gdzieś widokówka wisi, niz pojechać wypocząć..."

Po piąte: na podstawie paru internetowych wypowiedzi nie oceniam ludzi, tak jak Ty zrobiłeś to w moim przypadku.
Dalszej wymiany zdań podążającej w tym kierunku z mojej strony nie będzie.

Pozdrawiam

:wink:
1. Parę ciał pedagogicznych znam i wiem, że wyjazd nawet w dzień zakończenie roku szkolnego nie nastręcza problemu... Nawet ciału dyrektorskiemu. Kwestia organizacji....
2. Niejedne zawody tej rangi oglądałem w Chorwacji. W konobach przy rakiji i winku... Wrażenia bezcenne. Za resztę zaplacisz kartą, wiadomo jaką :D .
3. Tego wcześniej tak nie ująleś, dlatego zaproponowalem termin czercowo-lipcowy z uwagi na podnoszony przez Ciebie poziom opłat za kwatery i nie tylko...
4. Skoro Rodos odpada, południe Chorwacji również (nie wiem dlaczego, a te :wink: wstawki można różnorako rozumieć), to upieranie się przy Istrii i to w sierpniu, to samo sie nasuwa... :wink:
5. Gdybyś z sensem napisał w pierwszym poście, o Ci chodzi, to nie byłoby ocen :wink: .
Wnioski wysuwam na podstawie obserwacji i analizy.
Jeżeli się mylę, to wyrażam ubolewanie.
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje