Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Apartament w Rovinj dla 4 osób

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
chorwatek77
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) chorwatek77 » 18.12.2007 15:15

FUX napisał(a):
Krzyżak napisał(a):Po pierwsze: nauczyciel to nie uczeń; jego praca nie kończy się wraz z ostatnim szkolnym dzwonkiem, szczególnie jeśli dotyczy to osoby na stanowisku dyrektorskim - tylko nie wiem, czy mogę to pisać, bo zarzucisz mi znowu jakieś - niby - lansowanie się.

Po drugie: bodajże do 6 lipca trwają Mistrzostwa Europy w piłce nożnej.

Po trzecie: mój szwagier i ja możemy wziąć jednocześnie urlopy jedynie w tym terminie (sierpień też wchodzi w rachubę, ale wiadomo co się wtedy dzieje na Istrii).

Po czwarte: gratuluję przenikliwości umysłu, ja nie doszedłbym do wniosku:

"Choć z Twojej wypowiedzi bardziej wynika, że co poniektórzy chcą się lansować, gdzie byli, a Rovinji dobrze brzmi lub gdzieś widokówka wisi, niz pojechać wypocząć..."

Po piąte: na podstawie paru internetowych wypowiedzi nie oceniam ludzi, tak jak Ty zrobiłeś to w moim przypadku.
Dalszej wymiany zdań podążającej w tym kierunku z mojej strony nie będzie.

Pozdrawiam

:wink:
1. Parę ciał pedagogicznych znam i wiem, że wyjazd nawet w dzień zakończenie roku szkolnego nie nastręcza problemu... Nawet ciału dyrektorskiemu. Kwestia organizacji....
2. Niejedne zawody tej rangi oglądałem w Chorwacji. W konobach przy rakiji i winku... Wrażenia bezcenne. Za resztę zaplacisz kartą, wiadomo jaką :D .
3. Tego wcześniej tak nie ująleś, dlatego zaproponowalem termin czercowo-lipcowy z uwagi na podnoszony przez Ciebie poziom opłat za kwatery i nie tylko...
4. Skoro Rodos odpada, południe Chorwacji również (nie wiem dlaczego, a te :wink: wstawki można różnorako rozumieć), to upieranie się przy Istrii i to w sierpniu, to samo sie nasuwa... :wink:
5. Gdybyś z sensem napisał w pierwszym poście, o Ci chodzi, to nie byłoby ocen :wink: .
Wnioski wysuwam na podstawie obserwacji i analizy.
Jeżeli się mylę, to wyrażam ubolewanie.

Też wydaje mi się, ze Pan Krzyżak nadymał się jak balon i koniecznie chce realizować swoje pomysły wyjazdowe dla błysku wśród znajomych. Niech pojedzie i przekona się jak kieszeń jemu wydrenuje Istria, a szczególnie Pula I Rovinij. Skoro stać jego tylko na 70 euro za dobę to faktycznie jakiś pokój, a nie apartament.
Z tym ciałem dyrektorskim w szkole to też przesada, jedną zapewne nie jest, są chyba jeszcze przynajmniej dwa dodatkowe ciała pedagogiczne. Wszystko można ustawić i nie ma problemu, ale nasz Szanowny Pan Krzyżak ma jeszcze kopaną i w tym większy problem.
W związku z tym jak nie chce Pan się czuć jak bidula na Istrze to niech pojedzie Pan na południe, a Rovinij z żonką we wrześniu, w szkole wiele można!
Krzyżak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzyżak » 18.12.2007 20:07

Janusz Bajcer napisał(a):zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link - od przybytku głowa nie boli.

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Wielkie dzięki, ale ten link znam, mapkę (i stronkę www) też mam i znam. :D

Niemniej - dzięki za fatygę. :D

Pozdrawiam
chorwatek77
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) chorwatek77 » 18.12.2007 22:10

Polecam Panu jeszcze wyspę KRK, przeurocze miejsce i niezła baza do wypadów na Istrię i środkowa dalmacja Plitvice!
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.12.2007 22:56

chorwatek77 napisał(a):Polecam Panu jeszcze wyspę KRK, przeurocze miejsce i niezła baza do wypadów na Istrię i środkowa dalmacja Plitvice!

Tu akurat chorwatek77 prawi jak nie chorwatek :wink:
Od kiedy to Plitvice leżą w środkowej Dalmacji :?:

Istrię najlepiej zwiedzać będąc na na Istrii , a nie na wyspie Krk, bo to co najciekawsze na Istrii jest na zachodnim wybrzeżu (Porec, Rovinj, Vrsar, Limski Fiord, Jama Baderina) i sam koniuszek serduszka czyli Pula i okolice. Za każdy wjazd na wyspę trzeba opłacać (most KRK) i z tej wyspy do w/w miejscowości dość daleko (około 150 km) a jeszcze po drodze płatny tunel Ucka - więc takie wypady są bez sensu.
A z wyspy Krk do Plitvic wypad jeszcze bardziej bez sensu (to prawie 200 km) - dłużej na takim wypadzie siedzenia za kierownicą niż podziwiania uroków Plitvic.
chorwatek77
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) chorwatek77 » 19.12.2007 01:22

Janusz Bajcer napisał(a):
chorwatek77 napisał(a):Polecam Panu jeszcze wyspę KRK, przeurocze miejsce i niezła baza do wypadów na Istrię i środkowa dalmacja Plitvice!

Tu akurat chorwatek77 prawi jak nie chorwatek :wink:
Od kiedy to Plitvice leżą w środkowej Dalmacji :?:

Istrię najlepiej zwiedzać będąc na na Istrii , a nie na wyspie Krk, bo to co najciekawsze na Istrii jest na zachodnim wybrzeżu (Porec, Rovinj, Vrsar, Limski Fiord, Jama Baderina) i sam koniuszek serduszka czyli Pula i okolice. Za każdy wjazd na wyspę trzeba opłacać (most KRK) i z tej wyspy do w/w miejscowości dość daleko (około 150 km) a jeszcze po drodze płatny tunel Ucka - więc takie wypady są bez sensu.
A z wyspy Krk do Plitvic wypad jeszcze bardziej bez sensu (to prawie 200 km) - dłużej na takim wypadzie siedzenia za kierownicą niż podziwiania uroków Plitvic.

Nie bądźmy już tacy szczegółowi z tymi Plitvicami.
To proszę naszemu krzyżakowi zaoferować apartament w Rovinij za 70 euro dla 4 osób w tym terminie blisko morza. Czysta abstrakcja!
Owszem na KRK jak wjezdza sie to jest oplata chyba 30 kun, jak wyjazd to 0. Byłem na KRK w Baszce i stamtąd robiliśmy wypady, bez problemowo,a 150 km przy chorawckich drogach to pryszcz!
Przecież pan Krzyzak to jakis leniwiec, on chce miec blisko na plażę i tyle. raz pojedzie do Puli zobaczy Koloseum i tyle!
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.12.2007 07:51

chorwatek77 napisał(a):raz pojedzie do Puli zobaczy Koloseum i tyle!

Bo do Puli wystarczy pojechać raz - zobaczyć Koloseum i tyle !. :wink:
Ciekawe ile razy Ty byłeś na wypadach z Krk na Istrię i gdzie?

Jak Krzyżak dobrze poszuka i się potarguje, to znajdzie apartament za 70 euro - napisał, że wcale nie musi to być kwatera nad samym morzem (na Istrii trudno o takie) i nie koniecznie w Rovinj.
A jedzie w terminie takim jakim Mu/Im pasuje i nam nic do tego.

Ja byłem na Istrii trzy razy, wprawdzie dość dawno bo w latach 1997, 1998 oraz 2000 i bardzo mile wspominam spędzone tam wakacje, wtedy też tam było jak na tamte czasy dość drogo, ale nie zostałem "wydrenowany" z kasy, choć mieszkałem na dobrym i drogim kempingu, bo umiem sobie odmówić "wakacyjne szaleństwa" w restauracjach i dyskotekach, a tam właśnie można się najwięcej "wydrenować".W 1997 roku popłynąłem wraz z żoną z Porec do Wenecji na jeden dzień, a nie była to tania wycieczka.

Moimi towarzyszami na wakacjach też są nauczyciele i po całym roku spędzonym w szkolnym gwarze nie w głowie im dyskoteki.

Ps.A jak się daje rady w sprawie Plitvic (i inne) to trzeba być szczegółowym. :!: :!:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.12.2007 09:41

chorwatek77 napisał(a):...To proszę naszemu krzyżakowi zaoferować apartament w Rovinij za 70 euro dla 4 osób w tym terminie blisko morza. Czysta abstrakcja!...

Trochę przesadzasz z tą ceną. Spokojnie można znależć cene i poniżej 70 ojro (nawet w necie) np:
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link lub zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link (tu Ci podaje takie oferty pierwsze z brzegu).
Oczywiście możesz i trafić na ofertę powyżej 100 ojro za 4 osoby - każdy towar ma swoją cenę.
Ale nie ma sensu uogólniać, że "sie nie da".
Na miejscu spokojnie można trafić i lepiej.
A co do stwierdzenia "blisko morza" to tam wszędzie jest blisko do morza - tylko należy odróżnic pojęcia "blisko morza" czy "blisko plaży" bo to róznica :lol: A Rovinj to miasto a nie wioska letniskowa z fajnymi plażami.
Reasumując: moim zdaniem Rovinj to wakacje w mieście.
No ale....de gustibus non disputandum est.......... :wink:
Krzyżak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzyżak » 19.12.2007 10:07

Janusz Bajcer napisał(a):Jak Krzyżak dobrze poszuka i się potarguje, to znajdzie apartament za 70 euro - napisał, że wcale nie musi to być kwatera nad samym morzem (na Istrii trudno o takie) i nie koniecznie w Rovinj.

Otóż to :!:
Założyłem, że ma to być Rovinj, ale jestem otwarty na inne propozycje (myślałem o Porecu i Vrsarze, ew. Umagu), mająć na uwadze wcześniejsze uwarunkowania

Założyłem kwotę 70 euro +/- 20 % (może i za niską) - bo (dla mnie ofkors) pobyt w tym rejonie Chorwacji nie jest wart większych pieniędzy.
Cromaniakiem nie jestem i raczej nie będę. Chciałbym po prostu spędzić urlop za umiarkowaną cenę (w moim mniemaniu). Jeśli jest to niemożliwe - dam sobie spokój. W porównywalnej cenie można znaleźć oferty wypoczynku w innych rejonach Morza Śródziemnego. Nie będę płacił 4 tysięcy zł za 10-dniowy pobyt w apartamencie. Dla mnie - cena taka jest nieadekwatna do atrakcyjności tego miejsca - z całym szacunkiem dla cromaniaków. Ponadto, a w zasadzie głównie - szwagrostwo absolutnie nie zgodzi się na taką cenę.

A dlaczego Istria - bo najbliżej Polski (głos szwagrostwa).

Jak wcześniej pisałem - wolałbym południe Cro, ale sam nie jadę i nie tylko do mnie należy decyzja. W najbliższych dniach ostatecznie podejmujemy decyzję co do miejsca pobytu w Cro. Jeśli południe Cro nie wypali - to raczej daruję sobie Chorwację na jakiś czas. Aż tak mi nie zależy, szwagrostwu mniej, a żonie - to już w ogóle.
Niemniej - spodziewałem się, że tu, na forum, mogę uzyskać jakąś pomoc i wskazówki, a nie personalne aluzje, wycieczki osobiste, impertynenckie, wręcz prostackie uwagi.
Całe szczęście, że na tym forum przebywają również takie osoby jak Ty. :)

Pozdrawiam
Krzyżak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzyżak » 19.12.2007 10:17

:arrow: Piotrek_B

Wielkie dzięki :!:

Akurat ta druga oferta na dzień dzisiejszy jest moim wcześniejszym faworytem (jeśli chodzi o cenę).

Z tymi wakacjami w mieście - to w sumie racja :wink:

Też wolałbym gdzie indziej (szczególnie na południu Cro).

To jaką ewentualnie wybrać mniejszą miejscowość? Nie chciałbym jakiejś głuszy z dwoma domami na krzyż. No i żeby była ładna :wink: Może Vrsar :?:

Pozdrawiam
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 19.12.2007 10:23

Pobytu za 4 kpln/4 os./14 dni to w basenie Morza Śródziemnego nad morzem, to raczej oprócz Chorwacji nie znajdziesz.... :wink:
Rok w rok płacę 40-65 euro za dobę. Kwatery począwszy od Molunatu do Pakostane.
Przecież pomoc i wskazówki dostałeś, a zawsze możesz jechać bez szwagrostwa :wink: , ale skoro to one ma głos decydujący.... :roll: :wink:
Pozdrawiam.

P.S. Zawsze pozostaje Bałtyk. Dla otrzeźwienia.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.12.2007 10:24

A musisz na Istrię ?
Fajny rejon HR ale w tym okresie to ceny z sufitu - Włosi i Niemcy fajnie je podbijają :roll:
Skoro pisałeś, ze chcesz spędzic wakacje za umiarkowana cenę to niestety nie na Istrii.
Istria jest OK ale przed lub po sezonie - i to nie tylko przez ceny ale nie ma tego dzikiego tłumu Włochów i Niemców :lol:
A poza tym to TY sobie wybierz miejsce, gdzie chcesz odpocząc - no chyba, że szwagier pokrywa Ci 100 % kosztów to wtedy głupio dyskutować :wink: :lol:
Nie wiem jak Ty ale ja wyleczyłem sie już z takich wyjazdów, że ktoś tam mi dyktował gdzie ja mam spędzać wakacje.

Jak nie masz chetnych na dalsze rejony HR to moim zdaniem lepiej wyskoczyć np. na KRK.
Trochę bardziej urozmaicone miejsce - rózne rodzaje plaż, krajobrazów itp.

Kiedyś o Krk pisałem TU
Ostatnio edytowano 19.12.2007 10:47 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Krzyżak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzyżak » 19.12.2007 10:38

FUX napisał(a):Pobytu za 4 kpln/4 os./14 dni to w basenie Morza Śródziemnego nad morzem, to raczej oprócz Chorwacji nie znajdziesz.... :wink:

Wyjątkowo odpowiem - pisałem o 10 dniach, a nie 14. A to różnica i to zasadnicza. Jak zwykle czytasz i interpretujesz po swojemu.

FUX napisał(a):P.S. Zawsze pozostaje Bałtyk. Dla otrzeźwienia.

Sam chyba tego potrzebujesz, bo z prostymi rachunkami i czytaniem masz spore problemy.

EOT
Krzyżak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzyżak » 19.12.2007 10:39

Piotrek_B napisał(a):A musisz na Istrię ?
Fajny rejon HR ale w tym okresie to ceny z sufitu - Włosi i Niemcy fajnie je podbijają :roll:
Jak nie masz chetnych na dalsze rejony HR to moim zdaniem lepiej wyskoczyć np. na KRK.
Trochę bardziej urozmaicone miejsce - rózne rodzaje plaż, krajobrazów itp.

Kiedyś o Krk pisałem TU

Brałem pod uwagę, gdyż znajomi byli na KRK, ale poza sezonem. A wtedy i ceny inne.

Niemniej - wielkie dzięki.

Pozdrawiam
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.12.2007 10:43

Krzyżak napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Jak Krzyżak dobrze poszuka i się potarguje, to znajdzie apartament za 70 euro - napisał, że wcale nie musi to być kwatera nad samym morzem (na Istrii trudno o takie) i nie koniecznie w Rovinj.

Całe szczęście, że na tym forum przebywają również takie osoby jak Ty. :)

Pozdrawiam

Dziękuję :lol:

Nie trzeba być "cromaniakiem" , żeby jeździć do Chorwacji na wakacje, a to że warto, musisz przekonać się sam na miejscu, ja byłem 9 razy i mogę tam jeździć dalej co roku (w tym roku była Grecja, bo też zostałem przegłosowany -relacja)
Vrsar lub Funtana to dobre miejsca na Istrii, nie duże miasteczka i w środku wybrzeża, więc wszędzie blisko :wink: :lol:

Odsyłam Cię do stronki użytkownika tego forum "toudee"
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link i tu dowiesz się dużo o Vrsar i nie tylko.

:papa: :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.12.2007 10:49

Krzyżak napisał(a):...Brałem pod uwagę, gdyż znajomi byli na KRK, ale poza sezonem. A wtedy i ceny inne....

W sezonie (nawet w szczycie) nie jest wcale źle na Krk (mówimy o cenach)
Wiem to nie z opowiadań a z faktu, że od kilku lat pod rząd przebywam tam na urlopie :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Apartament w Rovinj dla 4 osób - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone