Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Apartament "Lavanda" Ivan Dolac-prośba o info

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ankas
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ankas » 18.03.2008 13:56

Witam,

znalazłam na forum krótką informację o tym apartamencie, ale mam problemy, by poza forum skomunikować się z osobami, które posty pisały (Ciupag, Andrzej_G). Jeśli ktoś był, mieszkał, widział lub kojarzy ten dom- proszę o szczegóły (otoczenie, odległość+dojście do plaży, jaka najbliższa plaża, w jakim miejscu Ivan Dolac dom sie znajduje -czy przy ulicy, czy gdzieś na uboczu).
Obiecuje zrewanżować się informacjami o wolnych kwaterach w Ivan Dolac i Zavali - jak tylko dostane maile zwrotne z Cro:)
Stela
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stela » 19.03.2008 08:35

IMO jakieś 150 metrów do plaży, nie jestem pewna czy leży przy drodze, czy przy alejce (po której i tak kursują skutery wrrrrrrrrr). W ID trudno o "ubocze", bo wioseczka jest mikroskopijna :)

Plaże w pobliżu: żwirowych kilka, skały, beton- różne.
Mało miejsca ogólnie, tak więc w szczycie sezonu będzie ścisk.
ankas
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ankas » 19.03.2008 12:17

Dzięki Iwona! Już drugi raz mi pomogłaś :D Mam nadzieję, że będę mieć okazję, by się zrewanżować :)
Za twoją radą zdecydowaliśmy się jednak na rezerwację, a nie jazdę w ciemno. Ostatecznie wybieramy się samiuśkim początkiem lipca, więc mam nadzieję, że może jeszcze aż tak tłoczno nie będzie (liczyłam na to, że ID to raczej spokojne, ustronne i urokliwe miejsce...). A czy możesz napisać kilka użytycznych informacji o ID - przeczytałam to co na forum, ale skoro znasz dobrze miejscowość, to może coś polecisz (jedziemy z małymi dzieciakami, więc która plaża najlepsza, gdzie bezpiecznie coś zjeść, gdzie najlepiej robić zakupy, jakieś lokalne dobre wina, gdzie można kupić na miejscu świeże ryby ityp.)
Mam nadzieję, że nie nadużywam cierpliwości... :?
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Czy bezpośrednio na forum mogę wrzucić kilka świeżutkich namiarów na wolne kwatery w ID (wraz z linkami)?Czy to niezgodne z regulaminem?? Nie chce robić nikomu reklamy - ale może komus się przyda (sama wcześniej chętnie bym z takiej pomocy skorzystała...)
Stela
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stela » 19.03.2008 13:48

Co do plaży z maluchami- w zasadzie wszystkie tsy ;) większe są dla maluchów OK- żwir, w miarę płytko. Nie ma jeżowców, woda kryształ.

Wino kupowaliśmy u różnych gospodarzy, ale najbardziej smakowało mi to kupione od sąsiedniego gospodarza apartamentu Spila - naprawdę rewelacyjne. Obok sklepu spożywczego jest mały sklepik z winami i olejem. Też fajny.
Nie stołowaliśmy się w ani jednej (z dwóch :) ) knajp w ID, jedynie lody w Slavince= OK.
W ID jest sklep, zaopatrzony przyzwoicie, piekarenki są dwie, jedna taka "przyjezdna" i jedna stała.
Można również kupić warzywa, owoce, olej i miód (u gospodarzy).
Zakupy robiliśmy w Jelsie. Polecam lody na rynku.
Ryby można kupić od rybaków, owszem, Za naszych czasów był przystojny maczo Antonio, który oprócz rybek, oferował kursy łódką na Scedro :)

Jest informacja turystyczna (prowadzi Czeszka poślubiona Chorwatowi :) )- można kupić/wysłać kartki, prasa jest (wydaje mi się, że wyborcza nawet była ).

Udanych wakacji :)
BPKD
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) BPKD » 12.06.2008 20:16

Witam
Byłem w tam tym roku w tym apartamencie na przełomie czerwca i lipca, w pierwszy tygodniu jeszcze w czerwcu, było spokojnie i luźno na plaży.
Obrazek

W drugim tygodniu przyjechali czesi i porozkładali wiatrochrony i zrobiło się mniej ciekawie.
Obrazek

Ale nadal na głównej plaży nie było problemu ze znalezieniem wolnego miejsca. Mieszkaliśmy w apartamencie na ostatnim piętrze, apartament uroczy z pięknym widokiem na morze
Obrazek

Apartament położony jest przy ślepej bocznej uliczce, praktycznie zerowy ruch samochodów.
Obrazek

Gospodarz były marynarz oraz jego żona lektor angielskiego bardzo uroczy i mili ludzie. Od gospodarza kupiliśmy ryby
Obrazek
,oliwę (polecam lokalną oliwę jest wyśmienita)
Obrazek
w pierwszy dzień gospodarz postawił wino własnej produkcji, i od tego momentu codziennie wieczorem na stole stało inne wino
Obrazek

Kilka słów o głównej plaży: bardzo czysta, cała pokryta małymi i średnimi kamyczkami, jeżeli chodzi o wodę to dosyć szybko robi się głęboko, dno jest bezpieczne, ale lepiej używać butów do kąpieli, jeżeli nie przewiduje się pływania, tylko zabawę przy brzegu,
Obrazek
w pobliżu plaży restaracja,
Obrazek
kiosk z napojami, lodami, frytkami.
Po drodze na plażę jest kiosk z prasą, znaczkami, kartkami można tam również wymienić złotówki, euro, funty na kuny według całkiem znośnego kursu, lepszy był tylko w Hvarze w banku Splitska Banka.
Obrazek
Pozdrawiam i życzę udanego pobytu. Ja w tym roku wybieram się do Ljubac koło Zadaru.
P.S. W razie potrzeby służę dodatkowymi informacjami o dojeździe, cenach itp
Przemek

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone