Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

apartament -kupno

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tadeklodz
Autostopowicz
apartament -kupno

Nieprzeczytany postnapisał(a) tadeklodz » 17.05.2011 15:08

Naszło mnie aby sobie kupić apartament w Chorwacji. Może ktoś udzielić mi rad na ten temat? Może ktoś ma takowy i może podzielić się doświadczeniami. Możecie polecić jakąś dobrą lokalizację? Ew. ceny.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 17.05.2011 15:39

Witaj. Przewinęło się kilka tematów z tym związanych.
Impreza raczej kosztowna. Ceny są różniste, raczej wyższe, niż w RP.
Zastanów się, czy warto. Kosztów pobocznych troszkę jest.
tadeklodz
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tadeklodz » 17.05.2011 15:48

kombinuję sobie taki apartament ok 50 m2. Myślę w nim siedzieć zimą bo cieplej a na lato do Polski. Latem może pod wynajem? Na razie są to moje spekulacje. Bułgarię choć tańsza odrzuciłem bo zbyt daleko, Hiszpania ,Portugalia -koszty i odległość , podobnie Grecja. Optymalna wydała mi się Chorwacja
tadeklodz
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tadeklodz » 17.05.2011 16:24

Katarzyna Głydziak Bojić
Przeczytałem podane przez Ciebie linki i chyba sobie daruję emeryturę w Chorwacji. Rzeczywiście lepiej pojechać na jakiś czas bez kupowania mieszkania
Bozena Kljaković
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bozena Kljaković » 17.05.2011 16:32

zapraszam na strone;
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Dla uzyskania wiecej szczegołowych informacji prosze sie kontaktowac na email podany na strnie w rubryce kontakt.
Pozdrav:))
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 17.05.2011 18:31

Bozena Kljaković napisał(a):zapraszam na strone;
Dla uzyskania wiecej szczegołowych informacji prosze sie kontaktowac na email podany na strnie w rubryce kontakt.
Pozdrav:))

Witaj Bożenko!! miło Cie widzieć na forum,temat ciekawy, zaczynam grać w totka. :wink:
Pozdrowienia dla Ciebie ,rodzinki no i pinjii :-)
aquavita
Croentuzjasta
zakup apartamentu

Nieprzeczytany postnapisał(a) aquavita » 18.05.2011 21:58

Witam
5 lat temu na wyspie Vir w Villa Maria były po 45000 E.za czterdzieści parę m/2 , euro chyba po ok. 3zł wtedy było. wychodziło jak w Polsce na śląsku.
Decyzja jednak nie zapadła , ale teraz żałuję ,zniechęciły mnie procedury. właścicielka chyba sprzedała wszystkie ,jak nie ma obecnych właścicieli to wynajmuje a zysk do podziału .
Na allegro znalazłem niedawno za 700000 PL ale nie tak ciekawe i w gorszej lokalizacji .
Z racji bałkańskich korzeni mojej żony i mojej fascynacji Chorwacją i tak kiedyś kupimy ,ale szkoda że duuuużo droooożej.
W zasadzie jeśli trafi się okazja to proszę o propozycje .
Vir obecnie jest wykupiony przez Węgrów i Niemców ,choć słyszałem o aferze z podstawionymi Chorwatami którzy potem robili problemy :twisted: właścicielom tzn. tym którzy faktycznie zapłacili.
Pozdrawiam ..jeszcze tylko 59 dni..................
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 19.05.2011 05:19

A propos, zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

:roll:
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 19.05.2011 08:42

Viru nie ma co żałować.. ceny spadają na całym wybrzeżu...
drwal
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) drwal » 19.05.2011 11:28

Witam wszystkich szczegolnie tych czytajacych a nie piszacych,sam osobiscie czytam to forum od 3-lat kiedy pojawil sie pomysl kupna mieszkania w chorwacji . Musze przyznac ze na poczatku zniechecily mnie przepisy i ceny ale kiedy przyszedl krach na swiecie i zaczely ceny leciec do dolu postanowilem zaryzykowac, czy zaluje ? mysle ze jak mialbym jeszcze raz wybierac kupno nad Baltykiem lub Chorwacja gdzie ceny sa takie same. Drugi sezon u siebie 2-miesiace w roku cos wspanialego i wszystkim polecam .
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 21.09.2011 13:07

Taka oto dywagacja wypłynęła w necie...
Myślę, że się mylą.

tadeklodz
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tadeklodz » 26.02.2012 21:11

Przemyślałem sprawę i wyszło mi że nie opłaca się kupować mieszkania po to aby przezimować w Chorwacji. Lepiej wynająć na 3-4 miesiące zimowe / to nie sezon i ceny pewnie niższe/. Ja się Chorwacja znudzi to może być Grecja, Portugalia czy coś innego

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone