napisał(a) Mikromir » 31.10.2012 21:28
norbert_p napisał(a):Szukam jakiegoś apartamentu dla siebie, żony oraz dziecka (2+1) na lipiec-sierpień 2013. Region Dalmacja. W planach chciałbym zwiedzić Dubrovnik, ale nie musi to być aż tak daleko. Z ciekawością rozglądałem się na Riwierę Makarską i te "okolice" by mnie najbardziej interesowały. Miejscowość dowolna, lecz mała (raczej nie lubimy tłoków na ulicach oraz plażach).
Odnośnie samego zakwaterowania to łazienka musi być w apartamencie. Sam apartament to najlepiej dwa pomieszczenia, jakiś mały aneks, aby można było coś podgrzać dla malucha. Łóżka (jedno duże dla dorosłych i drugie dla dziecka). Obowiązkowo taras. Chciałbym również, aby do plaży nie było za daleko. Wiem, że wymagania z kosmosu, ale może się coś trafi na przyszły rok...
Żaden tam kosmos. Mam w planie Pag oraz Dalmację Południową na przyszły rok w szczycie sezonu i muszę zsynchronizować terminy wynajmu w dwóch miejscach. Już teraz miałam propozycje apartamentów z osobną sypialnią lub dwoma dla mojej 5-osobowej (!) rodziny w Podacy za 45 euro od 20 do 150m od plaży, naturalnie poniżej jadranki i nie tuż przy niej. Tym bardziej nie powinno być problemu z apartamentem dla 3 osób za 40 euro lub mniej w tej miejscowości. Bardziej na północ ceny wyraźnie wyższe. Kosmiczne między Omiszem a Makarską. A tłok na plaży w sezonie i tak będzie. No chyba że na prawie bezludnej wyspie lub w całkiem małej dziurze na półwyspie Peljesacz - takiej z 3 domami
Powodzenia!
A tak a propos - może ktoś ma namiary na jakiś niedrogi apartman dla 5 osób na Pagu w okolicach Boszany lub Dubravy, w ostateczności Pag - Vodice (ale nie przy wysypisku śmieci!) - byłabym wdzięczna