Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

A jak wygląda wyjazd dziecka bez rodziców

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
andi.kliny
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) andi.kliny » 17.07.2005 21:25

Mam takie pytanko, jak stanowią przepisy chorwackie w przypadku wjazdu dziecka z osobami dorosłymi nie będącymi rodzicami dziecka. Moja siostra chce zabrać mojego 10-letniego syna do Chorwacji. Syn ma własny paszport, ale siostra ma już inne nazwisko po mężu, czy mogą być jakieś problemy na granicy ze strony służb chorwackich? Jak państwa tranzytowe podchodzą do takich podróżujących?
Dzięki za pomoc :)
dh_biker
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dh_biker » 19.07.2005 11:17

jak bylem niepelnoletni i jechalem w autokarze do cro mialem zaswiadczenie wydane przez notariusza ze cos tam moi rodzice wiedza cos tasm cos tam..
ale i tak do niczego mi sie to nie przydało na granicy pokazalem paszport i tyle.
aga2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga2 » 19.07.2005 13:03

niestety nie wiem jak jest w cro, ale od kilku lat na jezdzimy po europie z nieletnim synem mojej siostry i nigdy nic poza paszportem nie bylo potrzebne :) wiem natomiast ze jest potrzebna zgoda rodzicow przy przelocie samolotem, to tyle z moich informacji :) pozr.Aga

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone