Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

8 raz w Cro - potrzebna pomoc

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
zimny
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zimny » 06.07.2012 09:15

Witam , zawsze jadąc do Cro miałem zrobiona rezerwacje ( 8 razy ) . Zawsze byliśmy poniżej Splitu, tym razem chcieliśmy trochę wyżej ze względu na krótki okres urlopu - tylko tydzień. Decyzja o wyjeżdzie zapadła spontanicznie i jedziemy w ciemno po raz pierwszy - 14 lipca chciałbym poczuć chorwckie zapachy . Moje pytanie jest takie : Czy lepiej jadąc w ciemno wybrać okolice Pakostane czy Baska na Krk ? Ew. inne lokalizacje. Dzieci mam już dorosłe także totalne odludzie odpada, zależy nam na możliwości wieczornych spacerów na promenadzie i dostępności apartamentów. No i czy cenowo te dwa miejsca się różnią ? Miłym dodatkiem byłoby, gdyby na miejscu można było pobiegać - a wiem z doświadczenia ,że nie wszędzie można. Pozdrawiam i proszę o porady !
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 06.07.2012 09:20

PAKOŠTANE :lol:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 06.07.2012 09:22

Baska na Krku jest jednym z najdroższych miejsc w Chorwacji, to po pierwsze a po drugie będzie tam ciasno jak w ulu. Szukałbym jednak spokojniejszych miejsc chyba że zależy Ci na dyskotekach itp to wtedy Novalija na Pagu.
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 06.07.2012 09:25

Rysio napisał(a):Baska na Krku jest jednym z najdroższych miejsc w Chorwacji, to po pierwsze a po drugie będzie tam ciasno jak w ulu.

Przepraszam za wtrącenie, ale tak mi się nasunęło. Jak to ładnie obrazuje panujący wszędzie kryzys. Miejsce najdroższe, a ludziów jak mrówek :) :)
zimny
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zimny » 06.07.2012 09:36

Nie, na dyskotekach mi nie zależy. Tylko jak wspominałem, żeby wieczorem ruszyć 4 litery i mozliwość pobiegania - ładne widoki i dostepność apartamentów. Pozdrawiam
zimny
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zimny » 06.07.2012 11:12

Jeszcze jedno pytanie : Który dzień jest najlepszy do szukania w ciemno ? piatek , sobota czy niedziela a moze nie ma to znaczenia ?
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 06.07.2012 12:07

Najważniejsze by być rano. Najlepiej w sobotę, bo wtedy kończą ludzie "turnusy".
zimny
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zimny » 08.07.2012 14:59

Do tych co są teraz w Pakostane, bo chyba tam jednak sie wybierzemy - Jak z dostepnoscią apartamentów i gdzie najlepiej szukać po przyjexdzie do miasteczka ( jak sugerujecie w sobotę ! ) Pozdrawiam

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone