Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

1 raz do CRO - wybór - Biograd na Moru czy Vodice?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
natuchna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) natuchna » 14.04.2009 11:52

Prosze o krótka opinie dlaczego jedno z tych dwoch miejsc kosztem. Wybieram sie z rocznym dzieckiem.

dzieki
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 14.04.2009 12:10

Beograd?
Beograd= Belgrad - stolica Serbii...
Może chodzi o Biograd na Moru?

P.S. Według mnie raczej Vodice.

Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 14.04.2009 12:16 przez Katarzyna Głydziak Bojić, łącznie edytowano 1 raz
natuchna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) natuchna » 14.04.2009 12:14

dokładnie chodzi o Biograd :) , czekam na jakąs opinie co wybrac.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 14.04.2009 12:28

Może napisz nam coś więcej nt. Twoich oczekiwań, preferencji... Trudno coś doradzać, kiedy nie wiemy, jak lubisz spędzać swój urlop.
Pozdrawiam
natuchna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) natuchna » 14.04.2009 12:36

Spędzamy czas aktywnie . Jedziemy z rocznym dzieckiem więc szalec nocami sie nie będzie. Chcemy w miare ciekawe miejsce do 1300km od domu .Po 2 tygodniowym czytaniu tego forum wybor mój padł na Biograd lub Vodice. Spacery wózkiem z dzieckiem , pewnie 3-4 wycieczki do innych miejscowosci, troche leniuchowania, jedzenie w ciekawych knajpkach , regionalne potrawy. To tyle , chyba juz jakis obraz jest:).
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 14.04.2009 13:07

natuchna napisał(a):Spędzamy czas aktywnie . Jedziemy z rocznym dzieckiem więc szalec nocami sie nie będzie. Chcemy w miare ciekawe miejsce do 1300km od domu .Po 2 tygodniowym czytaniu tego forum wybor mój padł na Biograd lub Vodice. Spacery wózkiem z dzieckiem , pewnie 3-4 wycieczki do innych miejscowosci, troche leniuchowania, jedzenie w ciekawych knajpkach , regionalne potrawy. To tyle , chyba juz jakis obraz jest:).

Tak naprawdę nie ma wielkiej różnicy między tymi dwoma miejscowościami; region ten sam; "gabatyry" mniej więcej też; mnie bardziej podobają się Vodice, ale, jak na pierwszy raz, którąkolwiek z tych dwu miejscowości wybierzesz, powinnaś być zadowolona.
Pozdrawiam
j23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) j23 » 14.04.2009 13:25

Vodice nie pożałujesz :D :D
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 14.04.2009 19:23

Pakostane k. Biogradu , albo Tribunj k. Vodic :D
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 14.04.2009 19:41

Zgadzam się z mkm
I Biograd i Vodice kiepskie. Biograd to może być jak masz łódkę a Vodice nic ciekawego. Do tego w Vodicach na stacji INA 2 razy próbowali mnie oszukać z czego raz się skończył rękoczynami. Zero nastroju w obu.
Z małym dzieckiem pojechał bym do Nin jak ma być tak blisko.

Jak trzeba czytać to forum przez 2 tygodnie żeby dojść do Twoich wniosków?
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 14.04.2009 19:46

mkm napisał(a):Pakostane k. Biogradu , albo Tribunj k. Vodic :D

A to najlepsze rozwiązanie :)
Racja, że Vodice i Biograd to raczej spokojne nie są (sporo ludzi); to typowe "wczasowe" miejscowości i małe nie są; ale to też przecież subiektywne odczucie.
A Nin i owszem uroczy, ale na wycieczkę... za bardzo tam błotniście...
Pozdrawiam
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 14.04.2009 20:17

Kir napisał(a):

:roll:
Ostatnio edytowano 14.04.2009 20:26 przez mkm, łącznie edytowano 1 raz
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 14.04.2009 20:24

Kir napisał(a):Zgadzam się z mkm
I Biograd i Vodice kiepskie. Biograd to może być jak masz łódkę a Vodice nic ciekawego. Do tego w Vodicach na stacji INA 2 razy próbowali mnie oszukać z czego raz się skończył rękoczynami. Zero nastroju w obu.
Z małym dzieckiem pojechał bym do Nin jak ma być tak blisko.

Czytać trzeba ze zrozumieniem :wink: Ale przede wszystkim trzeba być tu i tam , by póżniej mieć swoje , zdrowe podejście do tematu :D
A co do nastroju , to najlepszy będzie jednak na wyspie , pomiedzy Biogradem a Vodicami :wink: :D
natuchna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) natuchna » 14.04.2009 20:44

kir - widocznie nie czytałem Twoich ocen CRO, ale nie żałuje:).Wyraźnie napisałem w poście ze wybór jest między dwoma miejscami. Te wioski co podałeś akurat nie w naszym stylu. Na dzień dzisiejszy wybór padł na Vodice i z tego miejsca bedziemy zwiedzac CRO.

Pzdr Optymistycznie (kolege mkm również)
audiKSP
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) audiKSP » 12.05.2009 08:59

Ja również po przeczytaniu troszkę forum wybrałem Vodice. Byłem już na KRK i w Supetarze. Teraz jedziemy z żoną (w ciąży) w maju (to już za półtora tygodnia:) Mam nadzieję że pogoda dopisze i atrakcji nie zabraknie. Jak wrócę to napiszę parę słów które na pewno
Ci się przydadzą.
natuchna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) natuchna » 12.05.2009 15:23

super ! czekam na wieści! pozdrav
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone