ajdadi napisał(a):To nie było moje pytanieale ....
Sorry, poprawiłem
.png)
ajdadi napisał(a):To nie było moje pytanieale ....
.png)
marekkowalak napisał(a):dids76 napisał(a):Takie pytanko, czy sprawdzacie spalanie z kompa z rzeczywistym? Ja często sprawdzam i wyniki wychodzą mi różne.
Dokładnie tak jest - kompy w samochodach często przekłamują.
dids76 napisał(a):Auta którymi jeździłem, czy jeżdżę:
Octavia 1,4TSI - ok 0,5l/100km więcej niż wskazuje komp.
Golf IV 1,6 benz ok 0,2l więcej niż wskazuje komp.
Lupo 3L TDI ok 0,3l więcej niż wskazuje komp.
Focus Mk1 1,6 benz ok 0,1l więcej niż wskazuje komp.
C-Maks 1,8 benz ok 0,2l mniej niż wskazuje komp

.png)
marekkowalak napisał(a):dids76 napisał(a):Takie pytanko, czy sprawdzacie spalanie z kompa z rzeczywistym? Ja często sprawdzam i wyniki wychodzą mi różne.
Dokładnie tak jest - kompy w samochodach często przekłamują.
.png)
.png)
.png)
marecky81 napisał(a):Zbiornik 60 litrów. Realnie spalanie na autostradzie 7-8 litrów. Realny zasięg 700 km.
.png)
bledzik napisał(a):sposób na Włochy to zatankować przed granicą, np Villach gdzie ceny PB 1.61 a ON 1.58.
mój samochód , benzyna z grupy VAG ma zasięg ponad 1000 km na baku, resztę trzeba dotankować po włoskich cenach jeśli się jedzie w "dół buta"
.png)
qra69 napisał(a):Nie powinno być tak źle, zbiornik 72L, spalanie autostradowe ok 5L/100km, teoretycznie powinno się przejechać na raz, trasa ok. 1280km

.png)
grab56 napisał(a):qra69 napisał(a):Nie powinno być tak źle, zbiornik 72L, spalanie autostradowe ok 5L/100km, teoretycznie powinno się przejechać na raz, trasa ok. 1280km
E tam, cienkie te wasze benzyny. Mój dizelek na autostradzie pali poniżej 4L/100km, więc jakbym wziął ze sobą kanister, to w obie strony bez tankowania spokojnie bym przejechał

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.