Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zużycie paliwa

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Makar.....
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Makar..... » 07.08.2012 00:04

Opel Zafira B, 1,9 CDTI (rok 2006), średnie splanie na trasie ( Trójmiasto - Mimice ), 5,5 l, na autostradzie czasami do 160-180, ale tyko czasami, większośc przepisowo :-)
liwia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) liwia » 07.08.2012 15:33

Honda CRV 2.2 6,3 L Rzeszów- Podgora od Zagrzebia w korku :D :D :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.08.2012 20:09

Jak czytam ile to Wasze autka spalają to jedyne co mi pozostaje to :D :D :D .
Są tylko trzy opcje
1. Albo Wam ktoś podczas postoju paliwa dolewa - co wydaje się mało prawdopodobne
2. Albo się udajcie do serwisu celem wymiany uszkodzonego komputera - co wydaje się dość prawdopodobne
3. Albo się sami oszukujecie - co wydaje się być najbardziej prawdopodobne (tylko po co?)

Tak tak. 280 KM, 5 sekund do 100 i 4 litry na 100 km

p.s. to tylko tak lekko przejaskrawiając :D
bzyq74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bzyq74 » 07.08.2012 20:14

inman wątek ZK czeka, tam się "powydurniaj" :mrgreen:
Makar.....
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Makar..... » 07.08.2012 20:24

bzyq74 - popieram :-)
wermar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wermar » 07.08.2012 20:42

inman napisał(a):Jak czytam ile to Wasze autka spalają to jedyne co mi pozostaje to :D :D :D .
Są tylko trzy opcje
1. Albo Wam ktoś podczas postoju paliwa dolewa - co wydaje się mało prawdopodobne
2. Albo się udajcie do serwisu celem wymiany uszkodzonego komputera - co wydaje się dość prawdopodobne
3. Albo się sami oszukujecie - co wydaje się być najbardziej prawdopodobne (tylko po co?)

Nie kazdy cisnie na kazdym biegu bez litosci.Mnie moje dziecko nauczyło płynności a wiec i ekonomicznej jazdy (jak za bardzo szarpało to haft) i wtedy o dziwo zacząłem palić,znaczy samochód zaczął coś tak około 5 l na 100 km po polsce wiec nie rozumiem dlaczego miałby spalić wiecej w drodze do Dalmacji. Inaczej nie zacznę nagle jezdzić przeciez
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.08.2012 21:06

bzyq74 napisał(a):inman wątek ZK czeka, tam się "powydurniaj" :mrgreen:

Masz jakiś problem człowieczku? Na forum od 8 lat i 370 wpisów. Jak widzę czytać potrafisz. Szkoda tylko, że pisać się nie nauczyłeś. Widać nauczyciele w szkole się nie spisali. No ale to już nie Twoja wina.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.08.2012 21:07

Makar..... napisał(a):bzyq74 - popieram :-)

bzyq do bzyka i będzie z tego jakaś larwa :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.08.2012 21:08

Może załóżcie Temat:
Komu pali najmniej?
:D :D :D
Myślę, że do końca roku zejdziemy 0,3 litra na 100 km
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.08.2012 21:17

wermar napisał(a):
inman napisał(a):Jak czytam ile to Wasze autka spalają to jedyne co mi pozostaje to :D :D :D .
Są tylko trzy opcje

Nie kazdy cisnie na kazdym biegu bez litosci.Mnie moje dziecko nauczyło płynności a wiec i ekonomicznej jazdy (jak za bardzo szarpało to haft) i wtedy o dziwo zacząłem palić,znaczy samochód zaczął coś tak około 5 l na 100 km po polsce wiec nie rozumiem dlaczego miałby spalić wiecej w drodze do Dalmacji. Inaczej nie zacznę nagle jezdzić przeciez

Ja również staram się uprawiać jazdę ekonomiczną. Znaczy zawsze hamuję silnikiem i temu podobne. Ale jak tak na chwilę usiadłem i poczytałem jakie to samochody ile to palą i porównałem to z parametrami podawanymi przez producenta to ręce mi opadły. Zresztą jeżdżę już tyle lat i z tyloma ludźmi rozmawiałem na tematy spalania. No chyba, że po prostu nigdy nikogo nie wyprzedzacie :?: I tylko eko na całej trasie. :D
del_sol
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) del_sol » 07.08.2012 21:24

to ja mam jakies dziwne auto w miescie żre 9l a przy 170km/h chlapie 12l jak poczytalem te posty to chyba zminie na Tico i tez bede mial 5l :0
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.08.2012 21:33

del_sol napisał(a):to ja mam jakies dziwne auto w miescie żre 9l a przy 170km/h chlapie 12l jak poczytalem te posty to chyba zminie na Tico i tez bede mial 5l :0

Oj Tico może się nie zmieścić
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 07.08.2012 21:45

del_sol napisał(a):to ja mam jakies dziwne auto w miescie żre 9l a przy 170km/h chlapie 12l jak poczytalem te posty to chyba zminie na Tico i tez bede mial 5l :0

Mój żre niewiele mniej ;) Jadąc do Cro cieszę się że się w 8l mieszczę.
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 07.08.2012 21:53

A moja renia do cro 6,6 L przy 130-140 - a z powrotem 7,6 L - tankowałem w Omisiu na stacji Igo ,diesel Clasic , a tu jeżdżę na Lotos Dynamics , lepsze paliwo = mniejsze zużycie ? auto załadowane ważyło 2,5 Tony to nie jakieś tam Zefrki ...;)
wermar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wermar » 07.08.2012 22:07

Zapomniałem napisać że jeżdzę Vw Golfem mk 5 1.9 TDI 105 KM i to on pali te 5 komputer pokazuje 4,7 - 4.8 ale na stacji wychodzi 5.0-5.1oczywiscie przewaga "trasy"
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.