Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Żużel - wątek dla kibiców speedway`a

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Habanero
zbanowany
Re: speedway :D

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 12.05.2018 17:25

dids76 napisał(a):
Habanero napisał(a):Ktoś, oprócz mnie, ogląda dzisiejsze Grand Prix Polski :?:
Jeśli tak, to trzymajmy kciuki za naszych chłopców :D

Jako że Canal+ na dzisiaj odkodowali, to oczywiście oglądam i też trzymam kciuki.
Ps. Jednak wolę na żywo :wink:

Dzisiaj na żywo będzie przepięknie, a w tv pięknie :D
Też wolę Sparteczkę na żywo :P
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 12.05.2018 18:45

Habanero napisał(a):Ktoś, oprócz mnie, ogląda dzisiejsze Grand Prix Polski :?:
Jeśli tak, to trzymajmy kciuki za naszych chłopców :D

Obowiązkowo :!:
Kciuki zaciśnięte za biało-czerwonymi, ale najmocniej za 71 :D.

Na żywo GP obejrzę w Pradze :hut: .
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 12.05.2018 20:53

SPARTA ..... WROCŁAW..... :D
Szkoda, że Maciek to puścił :evil:
Gratulacje :P
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 12.05.2018 21:23

Sparteczka 5:1 :mrgreen: .
Szkoda, że nie odwrotnie. I szkoda, że tylko jeden Polak w finale.
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 12.05.2018 23:22

dids76 napisał(a):...

Jak już pisałem nie jestem fanem tego sportu, ale z lat szkolnych i transmisji telewizyjnych gdzieś przypominają się jak przez mgłę nazwiska: Jankowski, Plech, Huszcza. Gollob - to nawet ja laik wiem, że był Mistrzem Świata.

Ale co do tego "na żywo".
Kiedyś mój przyjaciel z Częstochowy zaprosił mnie tam na zawody ligowe. Podkreślał, że "na żywo" mój sceptycyzm związany z tym sportem się zmieni.
Zobaczyłem i niestety zawiodłem go.
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 13.05.2018 09:55

romuald22 napisał(a):
dids76 napisał(a):...

Jak już pisałem nie jestem fanem tego sportu, ale z lat szkolnych i transmisji telewizyjnych gdzieś przypominają się jak przez mgłę nazwiska: Jankowski, Plech, Huszcza. Gollob - to nawet ja laik wiem, że był Mistrzem Świata.

Ale co do tego "na żywo".
Kiedyś mój przyjaciel z Częstochowy zaprosił mnie tam na zawody ligowe. Podkreślał, że "na żywo" mój sceptycyzm związany z tym sportem się zmieni.
Zobaczyłem i niestety zawiodłem go.

Kiedyś na studiach zabrałem sceptyczną koleżankę na mecz Sparty. Rezultatem tego była praca magisterska w jej wykonaniu, na temat tej dyscypliny i jej kibiców. Speedway totalnie ją pochłonął. Widać że na każdego działa inaczej.
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 13.05.2018 15:47

Ja jestem 30 sezon na stadionie w Grudziądzu. A zaczynałem "na poważnie" w 89r., gdy byliśmy najsłabszą drużyną w Polsce.
W miastach żużlowych, żużel jest wręcz religią, a to dlatego, że liga zawsze jeździła w niedzielę ;).
Wczorajsze Grand Prix oglądałem u znajomych ale jako dodatek do karkówki z grilla i napojów chłodzących. W zasadzie inne rundy zawsze oglądam, bo mam specjalnie Canal Plus ;). Aczkolwiek jestem zwolennikiem jednodniowych finałów IMŚ lub drastycznym okrojeniu ilości rund GP i w zasadzie wolałem żużel sprzed dwóch dekad niż obecny.
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 13.05.2018 16:31

Ponieważ byłam jedynym dzieckiem sfiksowanego na punkcie sportu taty, od małego próbował zaszczepić we mnie pasję do kibicowania. Zaczynaliśmy od piłki nożnej, ale na Oporowskiej umierałam z nudów (do tej pory na kopanej zasypiam przed tv ;)).
Spróbowaliśmy więc z zuzlem i przepadłam :D .
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 13.05.2018 19:29

Trajgul napisał(a):Ja jestem 30 sezon na stadionie w Grudziądzu. A zaczynałem "na poważnie" w 89r., gdy byliśmy najsłabszą drużyną w Polsce.
W miastach żużlowych, żużel jest wręcz religią, a to dlatego, że liga zawsze jeździła w niedzielę ;).
Wczorajsze Grand Prix oglądałem u znajomych ale jako dodatek do karkówki z grilla i napojów chłodzących. W zasadzie inne rundy zawsze oglądam, bo mam specjalnie Canal Plus ;). Aczkolwiek jestem zwolennikiem jednodniowych finałów IMŚ lub drastycznym okrojeniu ilości rund GP i w zasadzie wolałem żużel sprzed dwóch dekad niż obecny.

Ja pochodzę z Rybnika, gdzie żużel był od zawsze :oczko_usmiech: :mrgreen: Pierwsze zawody na żywo jakie widziałem to "Mistrzostwa Świata Par" w 1985r i od tego czasu przepadłem :wink: W kibicowanie wciągnąłem żonę a młody jest już większym fanem niż ja :oczko_usmiech: :mrgreen:
cretor23
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) cretor23 » 13.05.2018 20:55

a ja wczoraj tyle naszukałem się streamow a tu masz...
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 26.05.2018 17:08

Pozdrowienia z Pragi :).

Resized_20180526_175229.jpeg

Kciuki i gardła za biało-czerwonych. Szczególnie za #71 8) .
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 26.05.2018 21:17

Szkoda "Magica" bo według mnie tu powinna być powtórka w czterech. Niestety przepisy na to nie pozwalają. Patryk też stracił zwycięstwo na kresce. Jak na razie kandydatami do tytułu Fredka, Tajski i Maciek. :papa:
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 26.05.2018 22:23

dids76 napisał(a):Szkoda "Magica"

Żarło, żarło i zdechło.
Nie leży naszym ta Praga. 22 turnieje i tylko dwie wygrane Tomka Golloba.
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 14.08.2018 10:47

tomek.jpg

Mój Mistrz...
Spoczywaj w pokoju Tomku.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 14.08.2018 13:40

marze_na napisał(a):
tomek.jpg

Mój Mistrz...
Spoczywaj w pokoju Tomku.

Od Rana jestem w szoku. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Żużel - wątek dla kibiców speedway`a - strona 26
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone