Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Żużel - wątek dla kibiców speedway`a

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maniust
Koneser
Re: speedway :D

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 26.05.2014 11:55

arb napisał(a):Niezależnie już od wyników ligowych polecam przyjrzeć się bliżej młodemu Drabolowi. To jak wygląda na motocyklu, jaki już teraz ma balans, jak pokonuje łuki. Ma też dobrego opiekuna ;)
Rośnie nam kandydat na mistrza świata, ale to takie moje zdanie prywatne...

Życzę chłopakowi jak najlepiej i oby nie skończył jak parę lat temu Krzysztof Cegielski :( ........tfuuu..... szykował nam się drugi Gollob.

Za jego czasów mieliśmy najsilniejszą w Gdańsku ekipę w lidze:
Ricardson , Ułamek , Cegielski ,Fajfer ....
Na początku sezonu wszystko szło znakomicie, pewne zwycięstwa i pierwsze miejsce w tabeli na półmetku rozgrywek. Objeżdzaliśmy wszystkich i zacieraliśmy ręce na Mistrza Polski.
Później nastąpił kryzys, siedem z rzędu przegranych meczów i spadek. 8O
Do dziś nie wiem jak to było możliwe , ale jak ktoś napisał same nazwiska nie jeżdzą.

ehhhh .....tak se powspominałem. :)
arb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arb » 26.05.2014 12:37

Pamiętam tą ekipę z roku 1999 jeszcze bez Cegielskiego. Z Gniezna odszedł wtedy Adam Fajfer, odszedł również Paweł Duszyński. Choć był to początek sezonu - Gniezno było kandydatem do spadku, a Gdańsk faworytem ligi. W Gnieźnie było potężne ciśnienie na ten mecz i pamiętam oczy Adama jak wjechał do parkingu i zobaczył tor. Takie wykopki w Gnieźnie widziałem tylko dwa razy w historii i to był pierwszy raz. W pierwszym biegu poprawiony został rekord toru o prawie sekundę, a potem jeszcze poprawiony. Jak liga się skończyła na pewno wszyscy pamiętamy - Gdańsk zdobył medal, Gniezno spadło z ligi. W rewanżu były baty ale co z tego - wygrana z faworytem smakowała i tak potrójnie ;)

Pamiętam tez późniejsze potyczki, baraże... oj ma Gdańsk z Gnieznem fajną historię spotkań. Pamiętam 72-17 (mecz z 2004 roku, byłem na nim), ale najbardziej w pamięci utkwił mi mecz z roku 2001 rozgrywany przy sztucznym oświetleniu gdzie Start miał skladaną po omacku ekipę jajcarzy (Dera, Kowalski, Mikołajczak, Franków). No... jak tak teraz patrzę to najeździłem się do Gdańska chyba najbardziej w mojej przygodzie z żużlem ;)
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 26.05.2014 13:09

arb napisał(a):Dera
Z Markiem chodziłem do jednej klasy w szkole zawodowej :D , nawet kiedyś zabrał mnie do szkółki , pucowałem motory , miałem się szkolić , ale jak Jarek Kalinowski się kiedyś wypier.... na treningu i odgryzł se jęzor , to się wystraszyliśmy z kolegą i ja zrezygnowałem czy też ojciec mi zabronił tam chodzić , tego już niestety nie pamiętam.
arb napisał(a): No... jak tak teraz patrzę to najeździłem się do Gdańska chyba najbardziej w mojej przygodzie z żużlem ;)
W Gdańsku jest zapotrzebowanie na speedway , jest wspaniała atmosfera na stadionie , kibice chodzą całymi rodzinami , kiedyś nawet jakiś dziennikarz napisał że nasi kibice robią najwspanialszą oprawę na rozpoczęcie sezonu w Polsce , jednak od lat nikt nie potrafi się za speedway w Gdańsku porządnie zabrać . :(
...i to jest smutne.

P.S. Mamy najsilniejszą ligę na świecie , odnosimy w tym sporcie międzynarodowe sukcesy , a "kopana" jest i tak naszym sportem narodowym.
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 26.05.2014 13:12

Gdańsk, Wrocław, Bydgoszcz, Poznań, Kraków - ten sport nie ma szczęścia do dużych miast. Przy kopanej to kopciuszek.

maniust napisał(a):P.S. Mamy najsilniejszą ligę na świecie

Kolos na glinianych nogach. Liga wirtualnych budżetów i idiotycznych regulaminów.
Cała reszta się zgadza :wink: .
arb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arb » 26.05.2014 13:34

marze_na napisał(a):Kolos na glinianych nogach. Liga wirtualnych budżetów i idiotycznych regulaminów.
Cała reszta się zgadza :wink: .

Trudno się z tym nie zgodzić. Jednak przede wszystkim: liga którą kreują i kierują debile. I ci właśnie debile doprowadzą do jej końca. I właśnie kilku takich mnie osobiście doprowadziło do sytuacji że ostatni raz na zawodach ligowych byłem 5-6 lat temu.
Za kilka lat żużel będzie pokazówką, przestanie być poważnym sportem, może pójdzie w stronę Monster Trucków albo czegoś takiego... Nie ma przyszłości dla żużla.

Tęskno mi do żużla z lat 90-tych.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 01.06.2014 18:08

I nasi znów w dupę dostali , tym razem we Wrocławiu. :(
Spadek coraz bliżej , o ile GKS w ogóle dojedzie do końca sezonu.
arb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arb » 01.06.2014 18:42

maniust napisał(a):I nasi znów w dupę dostali , tym razem we Wrocławiu. :(
Spadek coraz bliżej , o ile GKS w ogóle dojedzie do końca sezonu.

To chyba żadne zaskoczenie. Dzisiaj można powiedzieć bukmacherzy raczej tracili pieniądze. Żadnych dziwnych wyników, do tej pory wszystko zgodnie z prognozami.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 02.06.2014 21:41

Dziś rocznica śmierci Łukasza Romanka już tyle lat a dalej nie mogę w to uwierzyć :(
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/44426 ... -golloba-i
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 28.05.2016 20:14

Odświeżę trochę zapomniany wątek, szkoda że taką wiadomością http://sportowefakty.wp.pl/zuzel/604571 ... a-nie-zyje
Wypadek był na naszym Rybickim torze :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Krystian spoczywaj w pokoju :!: :!:
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 28.05.2016 20:19

dids76 napisał(a):Odświeżę trochę zapomniany wątek, szkoda że taką wiadomością http://sportowefakty.wp.pl/zuzel/604571 ... a-nie-zyje
Wypadek był na naszym Rybickim torze :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Krystian spoczywaj w pokoju :!: :!:

Nie jestem fanem tego sportu ale słyszałem/czytałem o tym wypadku na torze.
Przygnębiające i smutne wielce. :(
Mam syna w takim wieku. Nawet nie chcę myśleć co przeżywają teraz jego rodzice...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.05.2016 20:21

Wielka tragedia :cry: :cry: :cry:

[*][*][*]
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 28.05.2016 20:31

romuald22 napisał(a):
Mam syna w takim wieku. Nawet nie chcę myśleć co przeżywają teraz jego rodzice...

Krystian pochodził z chyba najbardziej użużlowionej rodziny w Polsce. Zarówno ojciec jak i wujkowie jeździli i jeżdżą na żużlu. :(
Ja cały czas też myślę o drugim uczestniku tego zdarzenia, miejmy nadzieję że się nie załamie. Trzymaj się Kacper :!: :!: :!: :!:
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 29.05.2016 11:43

Dramat. Niewyobrażalny. Od paru dni mam przed oczami tą dziecięcą twarz Krystiana. 18 lat, wszystko było przed nim...
Co musi czuć ojciec, który go w ten czarny sport wprowadził, nie jestem sobie w stanie wyobrazić.

dids76 napisał(a):Ja cały czas też myślę o drugim uczestniku tego zdarzenia, miejmy nadzieję że się nie załamie. Trzymaj się Kacper :!: :!: :!: :!:

Zwłaszcza, że nie jeden pajac już wydał wyrok.
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 12.05.2018 17:13

Ktoś, oprócz mnie, ogląda dzisiejsze Grand Prix Polski :?:
Jeśli tak, to trzymajmy kciuki za naszych chłopców :D
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 12.05.2018 17:18

Habanero napisał(a):Ktoś, oprócz mnie, ogląda dzisiejsze Grand Prix Polski :?:
Jeśli tak, to trzymajmy kciuki za naszych chłopców :D

Jako że Canal+ na dzisiaj odkodowali, to oczywiście oglądam i też trzymam kciuki.
Ps. Jednak wolę na żywo :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Żużel - wątek dla kibiców speedway`a - strona 25
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone