Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Żużel - wątek dla kibiców speedway`a

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.10.2009 20:57

A w Opolu lipa, w połowie sierpnia koniec sezonu :!: Ten terminarz jest chory :!: :!: :!:
Biało-czerwony
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Biało-czerwony » 25.10.2009 21:24

skee napisał(a):
A co jest z Krzyżakiem? (sry, nie bardzo jestem w temacie...)

nowotwór żolądka.....
Jacek na dniach ma być operowany.....

pozdrowionka
Biało-czerwony
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Biało-czerwony » 25.10.2009 21:43

szaki17 napisał(a):A w Opolu lipa, w połowie sierpnia koniec sezonu :!: Ten terminarz jest chory :!: :!: :!:

powiem dosadniej... ten terminarz jest do doopy :!:

Moim zdaniem regulamin rozgrywek żużlowych też powinien ulec zmianie.
Oto moje dwie pierwsze propozycje.
a/ ujednolicić zasady rozgrywania meczy we wszystkich klasach ligowych,
b/ przywrócić zasadę "próby toru", bezsensownie wczesniej zniesioną

Ciekaw jestem Waszych opinii....

Aha..., doszły mnie słuchy, że Kasprzak zamierza zmienić klub... zdaje się że z powodu jakiegos konfliktu z zarządem klubu? o co tam poszło? Znacie szczegóły tej sprawy?
skee
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) skee » 25.10.2009 23:22

Biało-czerwony napisał(a):
skee napisał(a):
A co jest z Krzyżakiem? (sry, nie bardzo jestem w temacie...)

nowotwór żolądka.....
Jacek na dniach ma być operowany.....

pozdrowionka

Jacek Krzyżaniak - jeden z najfaniejszych ludzi w speedway'u. Absolutnie fantastyczny człowiek. Trzymam kciuki za Krzyżaka - musi wrócić do pełnego zdrowia.
Ostatnio edytowano 25.10.2009 23:44 przez skee, łącznie edytowano 2 razy
skee
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) skee » 25.10.2009 23:38

Biało-czerwony napisał(a):Aha..., doszły mnie słuchy, że Kasprzak zamierza zmienić klub... zdaje się że z powodu jakiegos konfliktu z zarządem klubu? o co tam poszło? Znacie szczegóły tej sprawy?

Zdaje się, że ogólnie rodzina Kasprzaków nie jest lubiana wśród reszty zespołu. Kasprzakowie przez cały sezon byli w ciągłym konflikcie nie tylko z trenerem i zarządem (Kasprzakowie zawsze wiedzą lepiej - taki rodzinny syndrom), ale co gorsza z innymi zawodnikami (m.in. Hampelem i Balim). Doszło do tego, że zawodnicy zarzucając Kasprzakowi, że nie chce jechać parowo dla drużyny, odmawiali jazdy z nim w parze (również na treningach!). Taki mały cytat z forum żuzlowego jednego z Unistów: Z KRZYCHEM NIKT W PARZE NIE CHCE JEŹDŹIĆ. OSTATNIO NP. PO UKOŃCZONYM BIEGU BALI KRZYCZAŁ K..WA MAĆ Z T TYM CH...EM NIGDY JUZ NIE POJADĘ. To może świadczyć o atmosferze w zespole - dlatego pewnie Dworakowski doszedł do wniosku, że dla dobra drużyny lepiej pozbyć się źródła niesnasek i kłopotów. I dobrze, bo Leszno to naprawdę ekipa z potencjałem.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 26.10.2009 07:22

Gdańsk gratuluje Zielonej
Biało-czerwony
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Biało-czerwony » 26.10.2009 10:27

skee napisał(a):Zdaje się, że ogólnie rodzina Kasprzaków nie jest lubiana wśród reszty zespołu. Kasprzakowie przez cały sezon byli w ciągłym konflikcie nie tylko z trenerem i zarządem (Kasprzakowie zawsze wiedzą lepiej - taki rodzinny syndrom), ale co gorsza z innymi zawodnikami (m.in. Hampelem i Balim). Doszło do tego, że zawodnicy zarzucając Kasprzakowi, że nie chce jechać parowo dla drużyny, odmawiali jazdy z nim w parze (również na treningach!). Taki mały cytat z forum żuzlowego jednego z Unistów: Z KRZYCHEM NIKT W PARZE NIE CHCE JEŹDŹIĆ. OSTATNIO NP. PO UKOŃCZONYM BIEGU BALI KRZYCZAŁ K..WA MAĆ Z T TYM CH...EM NIGDY JUZ NIE POJADĘ. To może świadczyć o atmosferze w zespole - dlatego pewnie Dworakowski doszedł do wniosku, że dla dobra drużyny lepiej pozbyć się źródła niesnasek i kłopotów. I dobrze, bo Leszno to naprawdę ekipa z potencjałem.

tak szczegółowo sprawy nie znałem. Ciekawe... Prawdopodobnie Kasprzak zmieni klub i moze podpisze kontrakt z gorzowską Stala lub z Polonią. Kto wie? A może dogadają się....pozyjom - uwidim.
A swoja drogą pamietam też, jak inny klan rodzinny budził tyle samo (a może i wiecej) emocji i kontrowersji swoim postępowaniem co wyżej wymieniony.... zwłascza senior rodu.. papa Gollob :D Ale to juz historia...

Niebawem wszystko się wyjaśni. Unibax pewnie zrezygnuje z Kościechy i podpisze knotrakt z jakimś zawodnikiem z zagrancy... może z kolejnym Kangurem :D , równie młodym i tak perspektywicznym jak Ward żużlowcem :D

za pięc misięcy nowy sezon. Oby tylko do tego czasu wprowadzono sensowne zmiany w regulamini spedway ekstraligii. O dwóch propozycjach juz pisałem.
Poza tym, wydaje mi się, że i drugą fazę rozgrywek, tj. rundę play-offów, nalezałoby przeprowadzać inaczej... ale to juz dyskusja na długie zimowe wieczory :wink:

Skee, szampana już wypiłeś? Podobno prezydent ZG ma ogłosić dzisiejszy dzień dniem wolnym od pracy :D
U nas w Toronto w ubiegłym roku też było istne szaleństwo...
skee
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) skee » 26.10.2009 12:09

Biało-czerwony napisał(a):Skee, szampana już wypiłeś? Podobno prezydent ZG ma ogłosić dzisiejszy dzień dniem wolnym od pracy :D

Z tym dniem wolnym to sobie chyba żartujesz... Ale co nieco wypiłem, to prawda. Dzisiaj po południu podobno szykuje się jakaś impreza na stadionie z udziałem żużlowców...
Ostatnio edytowano 31.10.2009 07:44 przez skee, łącznie edytowano 1 raz
skee
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) skee » 26.10.2009 12:11

JacYamaha napisał(a):Gdańsk gratuluje Zielonej

Dzięki wielkie. Pozdrowienia dla Wybrzeżaków.
klopot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) klopot » 26.10.2009 19:06

Gratulacje dla Zielonogórzan.
Trener z Opole, gdzie po jednej z rund został zwolniony. Od wielu lat opolski zespół nie może nawet wejść na zaplecza ekstraklasy.
Pozdrawiam
Rafał
skee
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) skee » 26.10.2009 20:49

klopot napisał(a):Gratulacje dla Zielonogórzan.
Trener z Opole, gdzie po jednej z rund został zwolniony. Od wielu lat opolski zespół nie może nawet wejść na zaplecza ekstraklasy.
Pozdrawiam
Rafał

Dzięki za gratki. Chciałoby się powiedzieć: Gdzie ten stary Kolejarz? Szczakiel, Stach, Goerlitz, Raba, Siekierka czy Załuski... To byli riderzy!
JAKOV2004
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) JAKOV2004 » 28.10.2009 17:18

klopot napisał(a):Gratulacje dla Zielonogórzan.
Pozdrawiam
Rafał

Trener z Opola :D jest tam w ZG tylko dodatkiem, nie oszukujmy się...
T.o.m.a.s.z.
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) T.o.m.a.s.z. » 28.10.2009 17:52

Gratulacje dla "Zielonki" również z Rybnika !!!
Ech, gdzie te czasy gdy przy Gliwickiej warczały ekstraligowe motory .....

PZDR
skee
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) skee » 30.10.2009 08:24

T.o.m.a.s.z. napisał(a):Gratulacje dla "Zielonki" również z Rybnika !!!
Ech, gdzie te czasy gdy przy Gliwickiej warczały ekstraligowe motory .....

PZDR
Zielonka dziękuje i pozdrawia ROW.
klopot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) klopot » 30.10.2009 18:31

JAKOV2004 napisał(a):Trener z Opola :D jest tam w ZG tylko dodatkiem, nie oszukujmy się...

Ciekawe czemu poprzednicy nie potrafili wspiąć się na fotel mistrza? Skład drużyny, nie oszukujmy się...
Niesamowici kibice, dobra organizacja.
Pozdrawiam
Rafał
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Żużel - wątek dla kibiców speedway`a - strona 16
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone