Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Uchodźcy,problemy,kontrole -granice,autostrady?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
boboo
zbanowany
Re: Uchodżcy,problemy,kontrole -granice,autostrady?

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 05.02.2016 10:09

klerjeser napisał(a):A coś merytorycznie może?
Już nie. Nie ma sensu, gdy adwersarz widzi to, co chce przeczytać, a nie to, co napisane.
euromissile
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) euromissile » 05.02.2016 10:11

klerjeser napisał(a):
A co ma Bruksela wspólnego z wojskiem?

i gdzie wystawiać wojsko mają Czech, które nie mają granicy zewnętrznej UE?

nie wiem czy uwaznie przeczytales ale nic tu na temat Brukseli nie pisalem ;) wspomnialem o niej w watku wczesniej majac na mysli przeginanie pały typu zwykłe źarowki sa złe, slimak jest rybą (mała ironia zeby znow nie bylo niejasności ;) )ipt.

dalej
pytales o konkret w sprawie zaproponowanej przeze mnie poszerzonej Gr Wysz. wiec to sie tego tyczylo i mowimy o Czechach w Gr. Wysz. a nie w ue ;)

Czesi jak rownież Polacy mogliby rzucic wojsko tam gdzie jest zadyma nie koniecznie stac na swoich granicach i czekac az przyjdzie zabląkany syryjczyk i dac mu kulke w łeb ;)
klerjeser
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) klerjeser » 05.02.2016 10:19

euromissile napisał(a):
klerjeser napisał(a):
A co ma Bruksela wspólnego z wojskiem?

i gdzie wystawiać wojsko mają Czech, które nie mają granicy zewnętrznej UE?

nie wiem czy uwaznie przeczytales ale nic tu na temat Brukseli nie pisalem ;) wspomnialem o niej w watku wczesniej majac na mysli przeginanie pały typu zwykłe źarowki sa złe, slimak jest rybą (mała ironia zeby znow nie bylo niejasności ;) )ipt.

dalej
pytales o konkret w sprawie zaproponowanej przeze mnie poszerzonej Gr Wysz. wiec to sie tego tyczylo i mowimy o Czechach w Gr. Wysz. a nie w ue ;)

Czesi jak rownież Polacy mogliby rzucic wojsko tam gdzie jest zadyma nie koniecznie stac na swoich granicach i czekac az przyjdzie zabląkany syryjczyk i dac mu kulke w łeb ;)

Znaczy się kontyngent ekspedycyjny? Pytałeś o to Czechów?

Za co miałaby być ta "kulka w łeb"?
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 05.02.2016 10:20

euromissile napisał(a): az przyjdzie zabląkany syryjczyk i dac mu kulke w łeb ;)

No proszę Cię .... :roll:
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 05.02.2016 10:21

Najprostsze rozwiązania często bywają najlepsze.
Jak na kempingu rozsypiesz cukier, to mrówki przyjdą do niego stada mrówek. Nie pomoże odgradzanie miejsca z cukrem lub wytruwanie mrówek. Trzeba posprzątać cukier.

Jak zostawisz otwarty słoik z miodem, zlecą się osy. Trzeba go zamknąć i schować a nie odganiać osy.

Być może też pojawią się wtedy jakieś mrówki lub osy, ale będzie ich dużo mniej , i nie będą to te, które chcą się tylko "nażreć".
To tak w temacie uchodźców.
Ostatnio edytowano 05.02.2016 10:28 przez baunty, łącznie edytowano 1 raz
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 05.02.2016 10:26

euromissile napisał(a):

dalej

Euromissile mam taką prośbę... nie dyskutuj ze "znafcom", szkoda twojego czasu, zrób tak jak inni i olej tego fana i przyjaciela szmatogłowych :)
euromissile
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) euromissile » 05.02.2016 10:28

klerjeser napisał(a):

człowieku gdybamy jak widzisz kazdy cos doklada od siebie i nie wiem czy wiesz (tu zdradze ci mały sekret) nie pytałem! :roll:

jednak rozmawialem z niejednym Czechem i ich zdanie dziwnym przypadkiem pokrywalo sie z moim i wielu innych osob i wyraża sie ono do dwóch słów pogonic towarzycho.

klerjeser napisał(a):Za co miałaby być ta "kulka w łeb"?

tu pewnie tez cie zaskocze- to byla ironia ;)

viltob08 napisał(a):
euromissile napisał(a): az przyjdzie zabląkany syryjczyk i dac mu kulke w łeb ;)

j.w. ;)
Ostatnio edytowano 05.02.2016 10:30 przez euromissile, łącznie edytowano 1 raz
klerjeser
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) klerjeser » 05.02.2016 10:30

euromissile napisał(a):
klerjeser napisał(a):

człowieku gdybamy jak widzisz kazdy cos doklada od siebie i nie wiem czy wiesz (tu zdradze ci mały sekret) nie pytałem! :roll:

jednak rozmawialem z niejednym Czechem i ich zdanie dziwnym przypadkiem pokrywalo sie z moim i wielu innych osob czyli pogonic towarzycho.

klerjeser napisał(a):Za co miałaby być ta "kulka w łeb"?

tu pewnie tez cie zaskocze- to byla ironia ;)

viltob08 napisał(a):

j.w. ;)

Ironia? z czego ironizujesz?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.02.2016 10:32

Na całe szczęście obecnie takie głupie pomysły (mimo,że z emotką) można przedstawiać tylko na forach internetowych.
Na forum międzynarodowym nikt przy zdrowych zmysłach czegoś takiego nie zaproponuje.
euromissile
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) euromissile » 05.02.2016 10:38

klerjeser napisał(a):

z niczego...

skorzystam z propozycji yzedef i odpuszczam bo faktycznie szkoda mojego czasu.

jednak

zdania nie zmienie i twierdze i twierdził bede ze jezeli ktos nie potrafi docenic tego co dostał (i tu tyczy sie to kazdego nie tylko syryjczyka) i tego jak sie zyje wg jakich zasad w danym kraju/wojewodztwie/gminie/miescie itp to nie zasługuje by tu być. a jak jeszcze sie zaczyna rzucac to wypad z baru. rozsypac trutke wokół tego cukru albo wymieszać ja z tym własnie cukrem i tyle. bo jezeli ja komus krzywdy nie robie to ten ktos tez nie ma prawa mnie grabić czy robić inna krzywde mnie a tym bardziej mojej rodzinie bo ubije.

klerjeser zapros prosze takich syryjow do siebie do chałupy i zyjcie razem w krainie mlekiem i miodem plynącej.
klerjeser
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) klerjeser » 05.02.2016 10:40

Janusz Bajcer napisał(a):

Na całe szczęście obecnie takie głupie pomysły (mimo,że z emotką) można przedstawiać tylko na forach internetowych.
Na forum międzynarodowym nikt przy zdrowych zmysłach czegoś takiego nie zaproponuje.

emotką z reguły się rozgrzesza każdą wstawioną na forum brednię

"wiesz to był żart, bo wstawiłem wyszczerzoną buźkę..."
klerjeser
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) klerjeser » 05.02.2016 10:41

euromissile napisał(a):
klerjeser napisał(a):

z niczego...

skorzystam z propozycji yzedef i odpuszczam bo faktycznie szkoda mojego czasu.

jednak

zdania nie zmienie i twierdze i twierdził bede ze jezeli ktos nie potrafi docenic tego co dostał (i tu tyczy sie to kazdego nie tylko syryjczyka) i tego jak sie zyje wg jakich zasad w danym kraju/wojewodztwie/gminie/miescie itp to nie zasługuje by tu być. a jak jeszcze sie zaczyna rzucac to wypad z baru. rozsypac trutke wokół tego cukru albo wymieszać ja z tym własnie cukrem i tyle. bo jezeli ja komus krzywdy nie robie to ten ktos tez nie ma prawa mnie grabić czy robić inna krzywde mnie a tym bardziej mojej rodzinie bo ubije.

klerjeser zapros prosze takich syryjow do siebie do chałupy i zyjcie razem w krainie mlekiem i miodem plynącej.

Przecież nie o tym pisałem.
jan ostrzycki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan ostrzycki » 05.02.2016 12:54

jan ostrzycki napisał(a): SL i HR będą pierwsze do wywalenia z UE,

Dlaczego i na jakiej podstawie :?: :?:

Ponieważ stanowią miękkie podbrzusze Europy. Nie sprawdzają się jako bufor chroniący starą unię. Kiedy Europa zacznie się zamykać to zrobi to w starym gronie, zostawiając peryferia samym sobie, nawet jeśli ich oficjalnie nie wyrzuci to na pomoc niech nie liczą...
Ostatnio edytowano 05.02.2016 13:04 przez jan ostrzycki, łącznie edytowano 1 raz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.02.2016 13:03

jan ostrzycki napisał(a):

Ponieważ stanowią miękkie podbrzusze Europy. Nie sprawdzają się jako bufor chroniący starą unię. Kiedy Europa zacznie się zamykać to zrobi to w starym gronie, zostawiając peryferia samym sobie, nawet jeśli ich oficjalnie nie wyrzuci to na pomoc niech nie liczą...

Jak widzę i czytam, to Twoje domysły :lol: :wink:
jan ostrzycki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan ostrzycki » 05.02.2016 13:14

jan ostrzycki napisał(a):

Jak widzę i czytam, to Twoje domysły :lol: :wink:

Domysły? Oczywiście. Tak upadało Cesarstwo Rzymskie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Uchodźcy,problemy,kontrole -granice,autostrady? - strona 38
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone