Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zakup winietek SK i A w nocy.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Tomasz.M
Croentuzjasta
Zakup winietek SK i A w nocy.

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz.M » 02.09.2007 13:54

Witam!

Na temat zakupu winietek i ich kosztów zostało juz sporo napisane. Jednak pierwszy raz od 6 lat bedę podróżował do Cro w nocy. Tak więc moje pytanie:
- czy i gdzie za przejściem w Zwardoniu a przed autostradą D1 zakupie winiętkę na Słowację po godzinie 22.00 (piatek)?
- czy i gdzie kupie winietkę na Austrię przekraczając granicę na przejściu Kietsee - myślę że około 01.00 - 01.30 (sobota)?
A może da sięmkupić winietkę na Austrię w Bratysławie/

Pozdrawiam
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 02.09.2007 14:50

Tomasz.M napisał(a):Witam!

Na temat zakupu winietek i ich kosztów zostało juz sporo napisane. Jednak pierwszy raz od 6 lat bedę podróżował do Cro w nocy. Tak więc moje pytanie:
- czy i gdzie za przejściem w Zwardoniu a przed autostradą D1 zakupie winiętkę na Słowację po godzinie 22.00 (piatek)?
- czy i gdzie kupie winietkę na Austrię przekraczając granicę na przejściu Kietsee - myślę że około 01.00 - 01.30 (sobota)?
A może da sięmkupić winietkę na Austrię w Bratysławie/

Pozdrawiam

W necie na stronie OMV znajdziesz tel do ich stacji w Cadcy (przed miastem po lewo) zadzwoń zapytaj jak długo działają.
A austriacką winiętę kupisz w Bratysławie bez problemu też na OMV, są dwie stacje za mostem na Dunaju. Trzeba pilnować się i zjechać pierwszym zjazdem w prawo za mostem. MOżesz też zatrzymać się wcześniej przy autostradzie. Na Shellu przed B-vą na pewno mają tyle że ciut drożej niż na OMV.
kris66
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kris66 » 02.09.2007 15:56

Jechalem nocą w czerwcu i w Cadcy w nocy (ok. 02.30) zakupowałem winietę SK.
wojak999
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojak999 » 02.09.2007 18:49

Tomasz.M -napisał: gdzie za przejściem w Zwardoniu a przed autostradą D1 zakupie winiętkę na Słowację po godzinie 22.00 (piatek)?

Za przejściem w Zwardoniu jest po lewej stronie sklep monopolowy. Winietka na 30 dni kosztuje 38 zł jesli płacisz złotówkami. Sklep czynny do 24.00.
Tomasz.M
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz.M » 03.09.2007 07:36

Witam!

Dziękuje wszystkim za precyzyjne podpowiedzi!

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone