W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Warto, niezłe plaże - kamieniste, żwirowe i piaszczyste do wyboru, zdecydowanie mniejszy tłok niż np. na Riwierze Makarskiej. Sporo miejsc do zwiedzania - Zadar, Nin, Pag, Kornati, Paklenica i wiele innych...
potwierdzam naprawde warto byłem w tym roku na wyspie ugljan koło zadaru
było super zwiedziłem dużo ciekawych rzeczy jest to super baza wypadowa na środkową dalmacje
Także polecam - bylem w tym roku 35 km od Zadaru w miejscowosci Pakostane - dobre miejsce na wypoczynek (morze i najwieksze jezioro w CRO obok siebie) - a jako baza na wypady SUPER - jezdzilem od Split, Trogir, N.P.Krka - po Pag i N.P.Plitvice. Oczywiscie tez polecam N.P.Kornati
Jasne że warto zwłaszcza do Vodice...
Zadar na mnie nie zrobił dobrego, pierwszego wrażenia, alr to dlatego, że wjechalam od dzielnicy przemysłowej, za to starówka jest piękna.
W ogóle jest w tym rejonie co zwiedzać, jest niedaleko Sibenik, Krka, Kornati, Spilt, Nin itd. Jak ktoś nie lubi morza to jest park narodowy Paklenica
po prostu zobacz sobie www.zadar.hr