.png)
j23 napisał(a):istotnie jestem osobą areligijną, ale słucham i czytam i gdy wypowiadają się
przedstawiciele KK to nie mam wątpliwości kogo wskazują, to przedstawiciele PiS byli częstymi gośćmi u Rydzyka, to w końcu Glemp w wywiadzie mówił, że nie pozwolono dokończyć rewolucji PiS-owi, jeżeli to nie są wskazówki na kogo głosować, to co to jest. Kościół poniósł kolejną klęskę wyborczą i wyciąga wniosku z poprzednich porażek, bo ludzie odróżniają sacrum od profanum, a oni nie, dokonywanie atku wyborczego nie na nic wspólnego z wyznawaną religią. Żyjemy póki co w państwie świeckim, choć przejawy klerykalizacji mamy na każdym kroku.
.png)
mkm napisał(a):Nawet tych '' komuchów '' jest trochę na tym forum .
mkm napisał(a):j23 napisał(a):istotnie jestem osobą areligijną, ale słucham i czytam i gdy wypowiadają się
przedstawiciele KK to nie mam wątpliwości kogo wskazują, to przedstawiciele PiS byli częstymi gośćmi u Rydzyka, to w końcu Glemp w wywiadzie mówił, że nie pozwolono dokończyć rewolucji PiS-owi, jeżeli to nie są wskazówki na kogo głosować, to co to jest. Kościół poniósł kolejną klęskę wyborczą i wyciąga wniosku z poprzednich porażek, bo ludzie odróżniają sacrum od profanum, a oni nie, dokonywanie atku wyborczego nie na nic wspólnego z wyznawaną religią. Żyjemy póki co w państwie świeckim, choć przejawy klerykalizacji mamy na każdym kroku.
Do państwa świeckiego jeszcze przed nami daleka droga
.png)
Sławomir Wocial napisał(a):mkm napisał(a):j23 napisał(a):istotnie jestem osobą areligijną, ale słucham i czytam i gdy wypowiadają się
Do państwa świeckiego jeszcze przed nami daleka droga
i ciężka, bo czarna mafia mocno się trzyma...
.png)
anna iwona napisał(a):I do prawdziwej demokracji też
profet napisał(a):I do prawdziwej demokracji też "

.png)
Janusz Bajcer napisał(a):anna iwona napisał(a):I do prawdziwej demokracji teżprofet napisał(a):I do prawdziwej demokracji też "
Czy możecie napisać co uważacie za prawdziwą demokrację i dlaczego jej u nas jeszcze nie ma![]()
![]()
chesjowisz napisał(a): prawdziwa demokracja to jest to ,że mogę cię cytować![]()
inne forum by tego nie strzymało