j23 napisał(a):szczęśliwie okres w którym naród wybierał "odpowiednich" ludzi skończył się 18 lat temu, ale widać, że niektórzy tęsknią za tymi czasami, bo naród nie głosuje tak jak mu władza mówi, księża głoszą z ambony, tylko kieruje się swoim rozumem, !
Z całym szacunkiem j-23, ale sądze że nie byłeś ostatnio w kościele, a z całą pewnością nie przed wyborami skoro sugerujesz, że księża głosili aby głosować na PIS a nie głosować np na PO. Moim zdaniem powtarzasz slogany które usłyszałeś, bądź przeczytaleś w czołowych polskich mediach. W żadnych wypadku nie twierdzę, że nie masz prawa do swojego zdania, ale moim zdaniem mijasz sie z prawdą.
Osobiście głosowałem na PIS ( to był trudny wybór), i nie rozpaczam że wygrało PO, może faktycznie będzie lepiej.
Od siebie dodam ( a śledzę ten wątek ), że co niektórzy koledzy ( starsi wiekiem ) trochę chyba utracili umiar. np próbują wmówić formułowiczom ( a są tu przeważnie sami młodzi ) że członkowie PZPR byli ludzimi honoru , a wogóle kto myśli inaczej jest zaściankowy i nienowoczesny.No cóż można i tak. PO chwali się pozyskaniem młodzieży, faktycznie jest czym. Dodam taką "anegdotkę". W jednym z liceum ( 16-18 latki )w mieście którym mieszkam na dwa dni przed wyborami przeprowadzono prawybory i wygrała ...... SAMOOBRONA, na moje pytanie dlaczego ? "wyborcy" odpowiedzieli tak dla zgrywu. Daleki jestem od wyciagania wniosku że dlatego PO miało takie poparcie wśród młodzieży.
Mam nadzieje że koledzy formułowicze których bardzo szanuję za dorobek i wkład w istnienie tego forum, z równą zaciętością ( ale tylko w tym wątku) kiedy tropili liczne potknięcia PIS, będa kosekwetni i nie dostaną nagle pomroczności jasnej i jeśli chodzi działanie aktualnej koalicji.
Nikogo nie chciałem urazić, uważam jednak że we wszystkim należy zachować umiar.
Nienowocześnie myslacy GAJUS

.png)

.png)
.png)