Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaczyna się... IV RP

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy usunąć ten wątek w całości a zainteresowanych tematem odesłać na inne (polityczne) fora ?

Ankieta wygasła 05.04.2009 13:44

NIE, chcę aby pozostał
20
100%

Liczba głosów : 20

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.05.2007 10:59

moondek napisał(a): Obciach jak nie wiem co... Ja mam tylko nadzieję, że ta pani "śmieszna- rzecznik" ukręciła sobie bicz na własną d... ;) ......

Wiesz co mało to pocieszające, że jak to określiłeś: "ukręciła sobie bicz na własną d... " Ja osobiście nic z tego nie mam - natomiast jeszcze trochę (choć już chyba wystarczy) i człowiek spali sie ze wstydu jeżdząc za granice na naszych tablicach rejestrcyjnych :cry:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 29.05.2007 11:01

Janusz Bajcer napisał(a):"Rumcajs pochodził z Jičína i był z zawodu szewcem; rozbójnikiem został z życiowej konieczności. Miał żonę Hankę (w czeskim oryginale Mankę), a także synka Cypiska; nie rozstawał się z charakterystyczną strzelbą. Cała trójka mieszkała w jaskini w Rzacholeckim Lesie. Wrogami Rumcajsa byli Książę Pan i Księżna Pani; wokół tego konfliktu toczyła się fabuła bajki."

Rodzinnie Rumcajs był nienaganny.
I mimo że zbój, nie stosował przemocy (seksualnej) w rodzinie :wink:
Ale jak się patrzy i słucha co nasz rząd wyprawia, to aż chce się zostać rozbójnikiem :!: :wink:

No to Rumcajsa powinna popierać samoobrona :lool: odebrać bogatym a dać.............. 8O sobie :lol: :lol: :lol: :lol:
burebaruta
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) burebaruta » 29.05.2007 11:08

Lustracja Rumcajsa
Co wiemy?
-Hanka była żoną
-Cypisek jest domniemanym synem. Należy przeprowadzić badania DNA, aby sprawdzić czy aby Hanka gdzieś an boku z Janosikiem nie kręciła.
- syna ma jednego co jest naganne, ale uznajmy, że wszystko przed Rumcajsem choć już niemłody
Czego należy poszukać w teczkach IPN
-Czy Rumcajs przypadkiem nie był w Parti.
-Czy nie pisał donosów na inne postaci z bajek
-Istnieje prawdopodobieństwo, że mógł być werbowany gdyż wiadomo, że prawdziwy zbój za kołnierz nie wylewa, więc jest prawdopodobieństwo, że SB (Służby Bajkowe) miały na niego jakiegoś haka.
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 29.05.2007 12:56

burebaruta napisał(a):Należy przeprowadzić badania DNA, aby sprawdzić czy aby Hanka gdzieś an boku z Janosikiem nie kręciła.

Oj z tym bym uważał, bo może się okazać, ze to syn Łyżwińskiego... ;)
darrou
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darrou » 29.05.2007 20:31

Ja osobiście nic z tego nie mam - natomiast jeszcze trochę (choć już chyba wystarczy) i człowiek spali sie ze wstydu jeżdząc za granice na naszych tablicach rejestrcyjnych :cry:
[/quote]

Masz rację. Te tablice to element szpecący nasze samochody :!: :!: :!:
Chyba ktoś wziął w :arrow: łapę zatwierdzając taki projekt :twisted:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 31.05.2007 07:17

bestseller filmowy IV RP :!:

Obrazek
maadoox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maadoox » 03.06.2007 11:08

Janusz Bajcer napisał(a):bestseller filmowy IV RP :!:

Obrazek

Fajne :D .
maadoox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maadoox » 03.06.2007 11:12

darrou napisał(a):
Ja osobiście nic z tego nie mam - natomiast jeszcze trochę (choć już chyba wystarczy) i człowiek spali sie ze wstydu jeżdząc za granice na naszych tablicach rejestrcyjnych :cry:
A ja jestem dumny że jestem Polakiem :) . Zaś do rządzących sie nie przyznaje :? , i tak właśnie sobie żyję. Polak to nie tylko debilne Romki, prostackie Jędrzeje i maniakalne bliźniaki. Jak się mnie pytają dlaczego rządzą w Polsce tacy ludzie , odpowiadam NIE WIEM i czuję ze mam rację :) .
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.06.2007 11:22

maadoox napisał(a):
darrou napisał(a):
A ja jestem dumny że jestem Polakiem :) . Zaś do rządzących sie nie przyznaje :? , i tak właśnie sobie żyję. Polak to nie tylko debilne Romki, prostackie Jędrzeje i maniakalne bliźniaki. Jak się mnie pytają dlaczego rządzą w Polsce tacy ludzie , odpowiadam NIE WIEM i czuję ze mam rację :) .

nie mieszajmy dumy narodowej z tym, że staliśmy sie miedzynarodowym pośmiewiskiem :( :twisted: :(
maadoox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maadoox » 03.06.2007 15:53

Piotrek_B napisał(a):
maadoox napisał(a):
darrou napisał(a):

nie mieszajmy dumy narodowej z tym, że staliśmy sie miedzynarodowym pośmiewiskiem :( :twisted: :(

No racja, ale czy dlatego dlatego że mówią iż Polacy pija i kradną poczuwasz się do walki o zmiane tego stereotypu, albo czujesz że to o Tobie? Ja nie czuję:))).
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.06.2007 17:31

maadoox napisał(a):...No racja, ale czy dlatego dlatego że mówią iż Polacy pija i kradną poczuwasz się do walki o zmiane tego stereotypu, albo czujesz że to o Tobie? Ja nie czuję:))).

Poddaje się :lol: masz racje 8) Ale fakt nie poczuwałem sie, nie poczuwam się i nie bedę sie poczuwał :!: 8) :lol: Co nie oznacza, że nie raz buraka puściłem jak zobaczyłem "kwiat" polskości za granicą :oops:
maadoox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maadoox » 03.06.2007 17:56

Piotrek_B napisał(a):
maadoox napisał(a):...No racja, ale czy dlatego dlatego że mówią iż Polacy pija i kradną poczuwasz się do walki o zmiane tego stereotypu, albo czujesz że to o Tobie? Ja nie czuję:))).

Poddaje się :lol: masz racje 8) Ale fakt nie poczuwałem sie, nie poczuwam się i nie bedę sie poczuwał :!: 8) :lol: Co nie oznacza, że nie raz buraka puściłem jak zobaczyłem "kwiat" polskości za granicą :oops:

A ja sie tym nie przejmuję:)))). Stereotyp Polaka za granica ma się nijak do rzeczywistości. Nawet jeśli jest w nim minimalnie prawdy(w końcu skądś się to wzięło) aż miło posłuchac jak przyjeżdzają koleżanki mojej lepszej połówki i ten stereotyp zmieniaja w swoich wyobrażeniach. A było ich tu juz trochę:))). Każda zachwycona nasza gościnnością, rozeznaniem w świecie, swiatopoglądem i dystansem do naszych słabości związanych z obciachem powodowanym przez naszych rządzących:))). Nawet z kompleksów można stworzyć atut o ile podnosi się je dystansem :) . We Francji Polska często się jawi jako ciemnogród z paniami dojącymi krowy, sredniowiecznym podejściem do wielu spraw i zacofaniem w sprawach doczesnych :D . Mojej znajomej w Szwajcarii Jej znajoma kilka lat temu pokazywała płytkę cd tłumacząc do czego to służy :D . Cóż, co kraj to obyczaj, widać Szwajcarzy maja nie tylko dobre banki i zegarki- maja tez świetne płyty cd z których mozna słuchac muzyki ba! nawet od czasu do czasu cos nagrać. Jak będę w szwajcarskich Alpach nie omieszkam sobie kupić kilka tych cudeniek. Będę mógł później zaimponowac kolegom a jeszcze lepiej jakiejś dziewczynie :D , o ile żona pozwoli :twisted: .
Puzzle1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Puzzle1 » 04.06.2007 08:30

drusilla napisał(a):
darrou napisał(a):A co sądzicie o nowym pomyśle min. Giertycha o transmisji sportowych zawodów szkolnych w TV.

Kolejny "mądry" pomysł pana G. :roll:

Na jego miejscu zastanowiłbym się, czy w przedszkolach jest wszystko OK. Bo co wyrośnie z dzieci, które chodza w parach chłopiec z chłopcem, dziewczynka z dziewczynką. Czym skorupka za młodu...

Puzzle
maadoox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maadoox » 04.06.2007 08:32

Puzzle1 napisał(a):
drusilla napisał(a):
darrou napisał(a):A co sądzicie o nowym pomyśle min. Giertycha o transmisji sportowych zawodów szkolnych w TV.

Kolejny "mądry" pomysł pana G. :roll:

Na jego miejscu zastanowiłbym się, czy w przedszkolach jest wszystko OK. Bo co wyrośnie z dzieci, które chodza w parach chłopiec z chłopcem, dziewczynka z dziewczynką. Czym skorupka za młodu...

Puzzle

Racja...ja chodzę z torebką na ramieniu i w różowej polo :( . Czy jestem złym człowiekiem? :(
profet
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) profet » 05.06.2007 21:15

z tym różem bym uważał
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone