Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaczyna się... IV RP

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy usunąć ten wątek w całości a zainteresowanych tematem odesłać na inne (polityczne) fora ?

Ankieta wygasła 05.04.2009 13:44

NIE, chcę aby pozostał
20
100%

Liczba głosów : 20

janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 12.10.2009 06:25

Janusz Bajcer napisał(a):CBA gra w statki :twisted:

Najlepiej to zupełnie zlikwidować wszelkie urzędy typu CBA!
A komu to teraz potrzebne?

Na ich miejsce stworzyć CBA nr 2, czyli Centralne Biuro Antyprowokacyjne!
Zacząć od wsadzenia do ciupy wszystkich agentów "Tomków" i im podobnych bezczelnych prowokatorów igrających na słabościach biednych "niewinnych" decydentów.

I nastanie ład i porządek i "będzie się żyło lepiej" w atmosferze miłości i pokoju!
:(

Jak mawiał pewien lekarz, jedna z głównych postać z filmu Larsa Von Trier'a pt. "Królestwo", wychodząc wieczorami na dach szpitala: "Durni Duńczycy!"
:twisted:
Arek
Koneser

Postnapisał(a) Arek » 12.10.2009 06:59

turan napisał(a):wprost.pl

Nie sądziłem, że ktoś jeszcze czyta tego szmatławca... Turan, co tam słychać u pierwszego sekretarza ??
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 12.10.2009 09:25

Arek napisał(a):
turan napisał(a):wprost.pl

Nie sądziłem, że ktoś jeszcze czyta tego szmatławca... Turan, co tam słychać u pierwszego sekretarza ??

No, no, to bardzo ciekawe.
Skoro tak napisałeś, to może będziesz miał odwagę poinformować nas, które pisma szmatławcami nie są?
Arek
Koneser

Postnapisał(a) Arek » 12.10.2009 10:23

Pamiętam czasy, gdy Wprost aspirował do najpoważniejszego w Polsce tygodnika opinii, nawet layout miał wzorowany na amerykańskim Time. A dzisiaj ?? Dzisiaj nie jest poważnym tytułem czasopismo, które z pomówień zrobiło sobie sposób na zwiększanie sprzedaży. Poważnego dziennikarstwa dawno już tam nie ma...
Na potwierdzenie moich słów:
- Przegrany proces z córką Cimoszenki za naruszenie dóbr osobistych,
- 100 tyś zł odszkodowania dla Jagny Marczułajtis za naruszenie dóbr osobistych,
- Janecki przeprasza Oleksego za naruszenie dóbr osobistych,
- Przeprosiny Piskorskiego za naruszenie dóbr osobistych,
- Przeprosiny Rywina za naruszenie dóbr osobistych,
- Przeprosiny właścicieli J&S za naruszenie dóbr osobistych,

Pamiętasz bojkot w sprawie nagród Kisiela ??

Nic nie pozostaje bez przyczyny - poziom dziennikarstwa jest proporcjonalny do poziomu sprzedaży, a ta spadła tylko w ciągu ostatniego roku o 18 %.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.10.2009 11:45

Z wiarygodnych źródeł i z ostatniej chwili!

Pan Mariusz Nie Pękaj Kamiński tuz po dymisji z szefa CBA ma być wyeksportowany do Chorwacji i zająć sie prywatyzacją tamtejszych stoczni,które tamtejsza PO chce sprzedac za 1 kunę.

Witamy pana Kamińskiego wśród cromaniaków...jedni zrobia to z obrzydzeniem ale sa i tacy,którzy sie ucieszą.

Kolega Turan wszystko objaśni ...jak jechać,gdzie tankować i jak wklejać stenogramy z podsłuchów na forum ;).
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 12.10.2009 12:02

jan_s1 napisał(a): ... to może będziesz miał odwagę poinformować nas, które pisma szmatławcami nie są?

Arek z pewnością miał na uwadze praworządniegłoszącą Gazetę Wyborczą!
:D :D :D

A tak swoją drogą, jeśli przeanalizować post kolegi Arka, to wynika, że Wprost głównie przegrało w sporach z takimi wybitnie uczciwymi postaciami jak: Oleksy, Rywin itp!?
8O 8O
Czyż nie świadczy to raczej o co najmniej dziwnym stanie naszego aparatu sprawiedliwości, niż o szmatławości (jak pisze Arek) pisma Wprost?

PS
Właśnie przed chwilą "zakończyła się" w Tok FM transmisja z konf. prasowej pana prezesa odpowiedzialnego za proces prywatyzacji stoczni!
Rewelacja!
Facet nie potrafił sensownie odpowiedzieć na większość bardzo konkretnych pytań dziennikarzy. Pultał się i w kółko powtarzał to samo i na nic nie przydała mu się retoryka...
No i nagle w Radiu Tok FM coś zgrzytnęło, coś pierdnęło i po chwili ni stąd ni zowąd zaczęła się audycja sportowa!
he he he ...

oj oj oj... kończy się RP nr V w wielkiej hańbie.. a to dopiero początek i wierzchołek góry lodowej.
Arek
Koneser

Postnapisał(a) Arek » 12.10.2009 12:22

jan_s1 napisał(a): ... to może będziesz miał odwagę poinformować nas, które pisma szmatławcami nie są?

Kolega nie ma własnego zdania czy też nie zna polskiego rynku prasowego ??

janniko napisał(a):Arek z pewnością miał na uwadze praworządniegłoszącą Gazetę Wyborczą!
:D :D :D

Nie bardzo wiem na jakiej podstawie wnosisz, może napiszesz skąd takie wnioski ?

janniko napisał(a):A tak swoją drogą, jeśli przeanalizować post kolegi Arka, to wynika, że Wprost głównie przegrało w sporach z takimi wybitnie uczciwymi postaciami jak: Oleksy, Rywin itp!?
8O 8O
Czyż nie świadczy to raczej o co najmniej dziwnym stanie naszego aparatu sprawiedliwości, niż o szmatławości (jak pisze Arek) pisma Wprost?

Ha... nie wiem dlaczego, ale pisząc tamten post miałem nieodparte wrażenie, że zaraz się odezwiesz....

Janniko, robisz się śmieszny kwestionując uprawomocnione wyroki. Ale po Tobie można było się tego szczególnie spodziewać, bo Twoi duchowi przewodnicy (bracia Kaczyńscy) nagminnie to robią.

Nikogo nie zamierzam tu bronić, ale jakiekolwiek są życiorysy ludzi (nawet zamieszanych w afery) to nie oznacza, że bezkarnie można ich oskarżać/obrażać. Czego dowód mamy w postaci procesów, późniejszych wyroków i ugód.
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 12.10.2009 13:27

Oj, Arku
wrażenia masz dobre, tylko z tymi poglądami jakieś kłopoty i z wnikliwością też.
Odzywam się, ponieważ upadek PO i rychły ostateczny koniec wszelkich zaległości post-komunistycznych, czyli dzikich prywatyzacji, nakradzionych bez liku pieniędzy państwowych, korupcji, nepotyzmu, biurokracji, konformizmu itp. itd., leży mi bardzo na sercu!
Łatwo to zauważyć.

Aczkolwiek, gdybyś czytał uważnie moje wypociny (nie są aż tak długie i aż tak zupełnie bezzasadne czy bezsensowne), to zauważyłbyś, że od dłuższego już czasu nie jestem zwolennikiem PIS-iorów i tym bardziej pana Prezesa K., choć na dany moment uważam ich za o wiele mniejsze zło od skorumpowanego PO, które ewidentnie broni "starych schematów". Ze smutkiem to stwierdzam, ponieważ onegdaj na nich głosowałem.

Czekam teraz cierpliwie, aż porządni ludzie z PO (bo jest tam kilku takich .. w mniejszości) i częściowo z PIS (np. tacy jak Ujazdowski itp) wezmą się do roboty i stworzą jakąś poważną prawicową partię i będą mieli konkretny pomysł na uzdrowienie naszego na skroś przegniłego państwa, nie uleczonego z PRL-izmu!

pozdro
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 12.10.2009 13:42

jan_s1 napisał(a):Skoro tak napisałeś, to może będziesz miał odwagę poinformować nas, które pisma szmatławcami nie są?

Na proste pytanie oczekiwałem równie prostej odpowiedzi, ale się nie doczekałem
Arek napisał(a):Pamiętam czasy, gdy Wprost aspirował do najpoważniejszego w Polsce tygodnika . A dzisiaj ?? Dzisiaj nie jest poważnym tytułem czasopismo, które z pomówień zrobiło sobie sposób na zwiększanie sprzedaży. Poważnego dziennikarstwa dawno już tam nie ma...
Na potwierdzenie moich słów:
- Przegrany proces z córką Cimoszenki za naruszenie dóbr osobistych,
- 100 tyś zł odszkodowania dla Jagny Marczułajtis za naruszenie dóbr osobistych,
- Janecki przeprasza Oleksego za naruszenie dóbr osobistych,
- Przeprosiny Piskorskiego za naruszenie dóbr osobistych,
- Przeprosiny Rywina za naruszenie dóbr osobistych,
- Przeprosiny właścicieli J&S za naruszenie dóbr osobistych,

Jeśli gazeta przegrywa proces, to można by sądzić, że ktoś popełnił błąd. Ale niekoniecznie. Kilkadziesiąt lat temu sporo gazet przegrałoby procesy (o naruszenie dóbr osobistych, a jakże) z Alfonsem (nomen omen) Capone z powodu oskarżeń o gangsteryzm. A przecież prawomocnego wyroku w tej sprawie nie było.

Arek napisał(a):Nic nie pozostaje bez przyczyny - poziom dziennikarstwa jest proporcjonalny do poziomu sprzedaży

Gdyby tak było, to dziennikarską palmę pierwszeństwa dzierżyłyby pisemka w rodzaju "Życie na gorąco". :lol:
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 12.10.2009 13:50

janniko napisał(a):...Czekam teraz cierpliwie, aż porządni ludzie z PO (bo jest tam kilku takich .. w mniejszości) i częściowo z PIS (np. tacy jak Ujazdowski itp) wezmą się do roboty i stworzą jakąś poważną prawicową partię...

I wtedy dostaną Twój cenny głos. Tylko niestety nie będą mieli większości i co wtedy zrobią?
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 12.10.2009 13:59

JacYamaha napisał(a):
janniko napisał(a):...Czekam teraz cierpliwie, aż porządni ludzie z PO (bo jest tam kilku takich .. w mniejszości) i częściowo z PIS (np. tacy jak Ujazdowski itp) wezmą się do roboty i stworzą jakąś poważną prawicową partię...

I wtedy dostaną Twój cenny głos. Tylko niestety nie będą mieli większości i co wtedy zrobią?

Będą w mniejszości.
Co wcale nie znaczy, że nie będą mieli racji.

Przepraszam, że odpowiadam na pytanie nie skierowane do mnie.
Arek
Koneser

Postnapisał(a) Arek » 12.10.2009 14:05

jan_s1 napisał(a):
jan_s1 napisał(a):Skoro tak napisałeś, to może będziesz miał odwagę poinformować nas, które pisma szmatławcami nie są?

Na proste pytanie oczekiwałem równie prostej odpowiedzi, ale się nie doczekałem

Pozwolisz, że zostawię to dla siebie. A jeśli masz ochotę to możesz przedstawić własne poglądy w tej kwestii, taki TOP TEN według jan_s1

jan_s1 napisał(a):Jeśli gazeta przegrywa proces, to można by sądzić, że ktoś popełnił błąd. Ale niekoniecznie. Kilkadziesiąt lat temu sporo gazet przegrałoby procesy (o naruszenie dóbr osobistych, a jakże) z Alfonsem (nomen omen) Capone z powodu oskarżeń o gangsteryzm. A przecież prawomocnego wyroku w tej sprawie nie było.

Za czyny i słowa trzeba ponosić odpowiedzialność. Rywin nie wytoczył procesu Wprost o to, że pisali o korupcji (za co zresztą został skazany), a o fotomontaż własnej głowy wystającej z sedesu na pierwszej stronie tygodnika. Jeśli nie pamiętasz to wujek google pomoże (sprawdziłem, jest zdjęcie)

jan_s1 napisał(a):Gdyby tak było, to dziennikarską palmę pierwszeństwa dzierżyłyby pisemka w rodzaju "Życie na gorąco". :lol:

Mylisz się, to zupełnie inny target, odmienna grupa docelowa. Życie na gorąco nie aspiruje do tygodnika opinii
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 12.10.2009 14:09

Arek napisał(a):

Mylisz się,

Pewnie się mylę. :lol: :lol: :lol:
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 12.10.2009 14:55

jan_s1 napisał(a):
JacYamaha napisał(a):

Będą w mniejszości.
Co wcale nie znaczy, że nie będą mieli racji.

Przepraszam, że odpowiadam na pytanie nie skierowane do mnie.

Ja tego nie kwestionowałem.
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 12.10.2009 15:25

JacYamaha napisał(a): ... I wtedy dostaną Twój cenny głos...

JackuYamaha.
Nie wiem czy aż taki cenny, ale głos to głos.

PS
generalnie mój ulubieniec Korvin M. IS THE BEST, ale to już zupełna mniejszość w mniejszości..
:( :( :(
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone