Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wycięte z relacji Popiela

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 07.10.2008 08:39

Się powtórzę :oczko_usmiech: Fajne zdjęcia, świetna relacja, ciepłe wspomnienia....

Nie mam żadnego zdjęcia ze znakami drogowymi 8O :( Do nadrobienia za dwa lata :P
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 12.10.2008 22:36

Bo ja taki maniak znaków drogowych jestem :wink:

Pozdrav 8)
Ostatnio edytowano 28.02.2009 20:05 przez pasażer, łącznie edytowano 1 raz
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 17.10.2008 23:41

Wreszcie i tu mnie przywiało :lol:
Popiel, gratuluję, jedna z najlepszych tegorocznych relacji. Aż by się chciało pojechać do Marusici, wygląda że naprawdę tam mieliście raj :D
Na razie przeczytałem główną część, jeszcze mi zostały dalsze dyskusje i dodatki...

Popiel napisał(a):Nie rozumiałem ale mówiła chyba, że ten jest najlepszy, przy czym sympatycznie się uśmiechała. To był ten, który mi najbardziej odpowiadał z obrazka w internecie i faktycznie okazał się godny swojej ceny.

Najljepši znaczy najładniejszy, co tu na jedno wychodzi :lol:

Popiel napisał(a):Kilka metrów niżej stoją droższe domy. Przepiękne wille z dużymi tarasami na których nikt nie jadł ani śniadania ani obiadu. Kolega nazywał je patelniami, słoneczko prażyło na nich ostro. Zapewne posiadają klimatyzację ale to nie dla mnie. Nie chodzi, że były droższe i mieszkali w nich Niemcy ale o to, że klimat Chorwacji jest taki, że można się do niego szybko przyzwyczaić i nie potrzeba przeziębiać sobie gardła.

Tak samo uważam, nie lubię klimy. Raz przez 3 lata miałem przyjemność pracować w budynku z klimą i wszyscy ciągle chodziliśmy zasmarkani.

Popiel napisał(a):Kaski, kapoki i do wioseł.

To jest jedno z moich chorwackich marzeń. Tu w przeciwieństwie do moich zapędów górsko-wspinaczkowych, z namówieniem mojej wodolubnej lepszej połówki nie będzie żadnego kłopotu :D

Popiel napisał(a):Atrakcją podczas spływu są skoki z kilkumetrowej skały. Parę śmiałków się znalazło. W tym miejscu szacunek dla kolegi Bartka. Po tym wyczynie jego uśmiech bezcenny :lol:

Jak ja kocham ten sport!!! Jeszcze najpierw bym wlazł tą pionową ścianką prosto z wody i hooooop... Rozmarzyłem się...

Serdeczne pozdro :D
Kamil
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 18.10.2008 10:09

Miło, że wiaterek okazał się przyjemny Obrazek

Chorwacja spełnia marzenia. Dalej w relacji poczytasz jeszcze o Raftingu. Polecam naszego skippera czyli super dziewczynę Marinę! Obrazek

Browarka kolega postawił za tą fotkę w locie. Był jeden tylko "pstryk" i skok zatrzymany i uwieczniony Obrazek

ps. Admin już działa Obrazek
forum/viewtopic.php?p=317106#317106
msz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) msz » 29.10.2008 10:52

witam
możecie mi powiedzieć czy w Marusici po wejściu do wody jest od razu głęboko czy może są jakieś większe płycizny?
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 29.10.2008 14:40

msz napisał(a):możecie mi powiedzieć czy w Marusici po wejściu do wody jest od razu głęboko czy może są jakieś większe płycizny?

Jest nie tylko głęboko. Jak to przy skalistych brzegach, 3 metry płytko i przepaść. Sam bym nie ryzykował kąpieli! Lepiej omijać to miejsce!

Pojawiły się rekiny!
Ostatnio edytowano 28.02.2009 20:00 przez pasażer, łącznie edytowano 1 raz
msz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) msz » 29.10.2008 23:39

Popiel napisał(a):
msz napisał(a):możecie mi powiedzieć czy w Marusici po wejściu do wody jest od razu głęboko czy może są jakieś większe płycizny?

Jest nie tylko głęboko. Jak to przy skalistych brzegach, 3 metry płytko i przepaść. Sam bym nie ryzykował kąpieli! Lepiej omijać to miejsce!

pytam poważnie czy te plaże są odpowiednie dla mniejszych dzieci?
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 30.10.2008 00:36

msz Relacja moja wystarczająco dokładnie opisuje brzeg i wioskę Marusici. Ten temat był już przerabiany i uważam za zakończony. Podzieliłem się wrażeniami i spędziłem nad relacją kilkanaście godzin, ale jak się nie chce najpierw przeczytać to Twoja sprawa.
Wszystko masz na tacy, ja tak nie miałem, a decyzję musisz podjąć sam.

A jak nie znalazłeś plaż, bo może ich tam nie ma, to proponuję odwiedzić Mimice, a najlepiej Omis lub w drugą stronę czyli Baśkę lub Makarską. Tam plaże widać z daleka i zawsze spotkasz na nich ludzi.

Pozdrav
msz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) msz » 30.10.2008 09:03

Popiel napisał(a):msz Relacja moja wystarczająco dokładnie opisuje brzeg i wioskę Marusici. Ten temat był już przerabiany i uważam za zakończony. Podzieliłem się wrażeniami i spędziłem nad relacją kilkanaście godzin, ale jak się nie chce najpierw przeczytać to Twoja sprawa.
Wszystko masz na tacy, ja tak nie miałem, a decyzję musisz podjąć sam.

A jak nie znalazłeś plaż, bo może ich tam nie ma, to proponuję odwiedzić Mimice, a najlepiej Omis lub w drugą stronę czyli Baśkę lub Makarską. Tam plaże widać z daleka i zawsze spotkasz na nich ludzi.

Pozdrav

sorry :oops:
przeczytałem cały wątek ale na początku jakoś tego nie widziałem
a przed chwilka spojrzałem na pierwsza stronę i jednak tam wszystko jest

bardzo fajna relacja
SVIBANJ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SVIBANJ » 28.02.2009 13:04

Z prawdziwą przyjemnością przeczytałem sobie Twoją relacje raz jeszcze :D
Czy możesz mi powiedzieć,czy w Marusici jest jakaś szansa na wypoczynek pod namiotem. Z Twojej relacji i fotek wynika,że wieś jest dosyć "ciasno spakowana" więc na kamp nadzieje raczej małe,ale może jest jakieś mini pole namiotowe w ogrodzie albo coś w ty stylu ?
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 28.02.2009 15:14

Nie znalazłem żadnego kampingu w Marusici. Pozostaje Ci poszperać w okolicy (temat Makarskiej) albo kwaterki (np. tu albo tu czy jeszcze gdzie indziej... :) ), albo podpytać Popiela.
Pozdrawiam
Jacek
SVIBANJ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SVIBANJ » 28.02.2009 16:06

JacYamaha napisał(a):Nie znalazłem żadnego kampingu w Marusici....

Moje poszukiwania też skończyły się niczym... :( Makarska odpada - nie mój klimat :D .W okolicy to raczej niechętnie,wolałbym coś na miejscu .
Dzięki za pomoc
W tej sytuacji cała nadzieja w Popielu :D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 28.02.2009 16:21

No albo kwaterki w M, które Ci podlinkowałem.
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 28.02.2009 17:03

SVIBANJ napisał(a):Z prawdziwą przyjemnością przeczytałem sobie Twoją relacje raz jeszcze :D
Czy możesz mi powiedzieć,czy w Marusici jest jakaś szansa na wypoczynek pod namiotem. Z Twojej relacji i fotek wynika,że wieś jest dosyć "ciasno spakowana" więc na kamp nadzieje raczej małe,ale może jest jakieś mini pole namiotowe w ogrodzie albo coś w ty stylu ?

Ogródki raczej niewielkie, ale jak nie lubisz dachówek nad głową i się gospodarze zgodzą, to rozbijaj, bo miejsce super. :D
Na pole namiotowe potrzeba raczej kawałek płaskiego brzegu, a to zupełnie inna bajka. Domy usytuowane na zboczu (tych powyżej Jadranki nie biorę pod uwagę), ostre zjazdy w dół do kwatery, a od niej do plaży nawet 150 schodów.
Najbliższy kemping będzie chyba w okolicach Makarskiej lub przed Omisiem od strony Splitu, ale ten nie polecam, bo...
Na kwaterę w tej okolicy możesz wydać podobne pieniądze jak za namiot. Te wioski są znacznie tańsze niż app w pobliskiej Breli.

Pozdrav :wink:
SVIBANJ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SVIBANJ » 28.02.2009 17:16

No i wszystko jasne :D
Dzięki.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Wycięte z relacji Popiela - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone