Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wycięte z relacji Popiela

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.05.2009 11:59

Nie chciałbym tutaj nikogo bronić ale...czy Admin uważa, że tylko Popiel lub jego pokroju są źli ? Tak jak wspominaliśmy - sam to przyznałeś - są równi i równiejsi...patrzysz tylko na błędy popełniane przez ludzi młodszych i Tobie nieznajomych, jeżeli chodzi o znajomych to nie odważysz się dać kartki...na moje ostatnie komunikaty pozostałeś głuchy...to już sprawa nieaktualna bo spór chyba w odpowiednim miejscu wyjaśniłem sam z moondkiem i wiem, że trochę mnie poniosło.. czy jednak tylko mnie ? W każdym razie JA poniosłem konsekwencje tzn. dostałem kartkę, którą się nie przejąłem )...myślę, że takich z inną wizją forum jest wielu ale nie każdy ma odwagę powiedzieć tego o czym myśli...jak ktoś jednak ma taką odwagę to trzeba wytępić...nie zależy mi na anonimowości i wiem, że nawet na necie anonimowy nie jestem...nawet gdybym był nieświadomy tego, że jestem namierzalny nie dawałbym swojego zdjęcia ani nie ujawniał imienia...
U-la
Cromaniak

Postnapisał(a) U-la » 27.05.2009 12:09

Do Popiela - ja shtriga: sympatyk wszelkich forumowych relacji :D

Nie wiem o co Ci chodziło przy zmienianiu tytułu Twojej relacji na taki. Może chciałeś, żeby się tu zrobiła taka (chyba zupełnie niepotrzebna) dyskusja.

Trochę to wygląda na "tupnę nogą, trzasnę drzwiami" - zawieszę relację. Nie chce mi się szukać o co Ci poszło z Januszem. Nie mam betonowej wrażliwości i też mnie czasem bolą czyjeś słowa, ale bycie zanadto porcelanowym jest mało poważne.

Nie chcesz żebyśmy czytali Twoją relację, trudno - choć się na pewno napracowałeś i wielu z nas skorzystało z Twoich obserwacji i wskazówek. Jednak nie, to nie - po prostu usuń całkiem wątek, a nie krzyw się na nas.

Z sympatią - pozdrawiam.

PS Tak w ogóle to się zaczynam śmiać. Naprawdę, codziennie życie przynosi sto razy większe problemy dotyczące życia i śmierci. Na forum przychodzę żeby się od tego trochę oderwać, a tu takie... Ech :D :D :D
tgniw
Croentuzjasta

Postnapisał(a) tgniw » 27.05.2009 12:09

Uffff dziekuje Ci Adminie1 za przyblizenie istoty konfliktu.
A mi pozostaje zaapelowac do kolegi Popiela aby znalazl sposob na zazegnanie tego konfliktu. Po tym moze pojawic sie nastepny i w efekcie forum zmieni sie w jedna wielka pyskownice.

A przeciez nie o to chodzi?

Gdy czyjas wypowiedz mnie urazi najpierw zadaje sobie pytanie czy jej autor naprawde chcial zrobic mi przykrosc? Jezeli nie, to w najgorszym razie sobie odpuszczam. Zazwyczaj staram sie odpowiedziec zartem na zart, ale tak by nie urazic swojego rozmowcy.

To forum czytam od dawna i naprawde nie sadze Popielu aby Janusz chcial byc dla Ciebie zlosliwy. A jezeli Ciebie urazil - to jestem pewien, ze nie zrobil tego celowo. Dlatego zachecam aby zakonczyc ten konflikt z Januszem.

Pozdrawiam
Tomek
Miłosz_S
Cromaniak

Postnapisał(a) Miłosz_S » 27.05.2009 12:48

dangol napisał(a):Zastanawiam się Popielu nad tym, dlaczego za swój konflikt z Januszem (nie wnikam - słuszny czy nie) chcesz :? ukarać innych forumowiczów? Jest to dla mnie niezrozumiałe, bo liczne Twoje posty świadczą o tym, że chętnie udzielasz wskazówek (naprawdę dobrych) tym, którzy pomocy szukają... Przecież Twoja relacja z pewnością może być pomocna 8) wielu osobom.
W wątki "konfliktowe" nie każdy zagląda, bo niektórym po prostu nie odpowiada panująca tam atmosfera, natomiast taki "nowy" tytuł relacji na pewno intryguje! Koniecznie musisz oznajmić wszystkim korzystającym z forum, że nie znosisz Janusza? Trochę :? dziecinnie to wygląda (zabieram zabawki i idę do domu) i zaburza moje pozytywne mniemanie o Tobie...
A z tym zawieszaniem relacji tak do końca konsekwentny nie jesteś :wink: , chyba tyko pierwszą jej stronę potraktowałeś zaporowo, na pozostałych jest i treść, i fotki :arrow: trochę Twoich wspomnień można więc jednak wykorzystać :D planując tegoroczne cro-wakacje. A tę jedną pierwszą stronę możesz szybko odwiesić :lol: , więc nie daj się długo prosić :D

Coby się dużo nie napisać to popieram każde słowo dangol
Popielu, nie rób z siebie męczennika.
Morski Pas
Koordynator konkursów

Postnapisał(a) Morski Pas » 27.05.2009 12:49

alessandro1977 napisał(a):Nie chciałbym tutaj nikogo bronić ale...czy Admin uważa, że tylko Popiel lub jego pokroju są źli ? Tak jak wspominaliśmy - sam to przyznałeś - są równi i równiejsi...patrzysz tylko na błędy popełniane przez ludzi młodszych i Tobie nieznajomych, jeżeli chodzi o znajomych to nie odważysz się dać kartki...na moje ostatnie komunikaty pozostałeś głuchy...to już sprawa nieaktualna bo spór chyba w odpowiednim miejscu wyjaśniłem sam z moondkiem i wiem, że trochę mnie poniosło.. czy jednak tylko mnie ?

Patrzysz na problem subiektywnie i przez pryzmat emocji, co samo w sobie nie jest niczym złym, każdy z nas tak robi, ale po dłuższym zastanowieniu sam dochodzisz do słusznych wniosków. Potrafiłeś sam pogodzić się z Moondkiem i moja interwencja wcale nie była potrzebna. Dlatego pozwól mi samemu decydować o tym kogo i za co upominam. Ja nie jestem bezstronny, ale też nie jestem złośliwy, ani wobec nowych, ani tych których nie znam osobiście. Po prostu robię swoje

alessandro1977 napisał(a):...myślę, że takich z inną wizją forum jest wielu ale nie każdy ma odwagę powiedzieć tego o czym myśli...jak ktoś jednak ma taką odwagę to trzeba wytępić...

Problemem nie jest inna wizja forum, tylko to, że jest to wizja utopijna, niemożliwa do zrealizowania albo możliwa zbyt dużym kosztem. Wizję Popiela można zrealizować wprowadzając twarde moderowanie forum czyli, że każdy post przed pojawieniem się na forum musi być "przyklepany" przez moderatora. A to by zabiło forum.

Jak ktoś ma pomysły to ja chętnie o nich rozmawiam i jeśli są możliwe do zrealizowania to je wprowadzam, ale do tego trzeba rozmawiać, a nie wymuszać.

pozdrav K
Tymona
Cromaniak

Postnapisał(a) Tymona » 27.05.2009 13:07

dangol napisał(a):A z tym zawieszaniem relacji tak do końca konsekwentny nie jesteś :wink: , chyba tyko pierwszą jej stronę potraktowałeś zaporowo, na pozostałych jest i treść, i fotki :arrow: trochę Twoich wspomnień można więc jednak wykorzystać

No właśnie z tą konsekwencją jesteś mocno niekonsekwentny... chyba, że tu nie o konsekwencję chodzi, a o:
a. rozgłos, rozgłos, rozgłos - w końcu świat musi się kręcić dookoła kogoś;
b. trollowanie - przynajmniej coś się dzieje na forum, a że negatywny ma wydźwięk;

smutne to...
Krystof
Cromaniak

Postnapisał(a) Krystof » 27.05.2009 13:21

a co na to Popiel?
pasażer
Cromaniak

Postnapisał(a) pasażer » 27.05.2009 15:10

Już sobie popisali?

jan_s1 napisał(a):A ja nie bardzo rozumiem, jaki związek mogą mieć złośliwości Janusza (choćby i największe) z zawieszeniem relacji. Może gdzieś czegoś nie doczytałem - bardzo będę Ci wdzięczny, jak mnie nieco oświecisz. :wink:
Ps. A relacja naprawdę dobra.

Taki. Przez kilka ostatnich dni prowokacje by wywołać złość, wkurzyć i pozbyć się z forum.
W tym temacie drwiny moderatora.
Następnie były te uśmieszki
Janusz Bajcer napisał(a):Wielka szkoda, że fajną relację autor zawiesił :cry:
Mam nadzieję, że to tylko czasowo i kiedyś przeczytają ją inni użytkownicy forum. :lol:
.
Napisałem prośbę by usunąć ten post i pozostałe i nie życzę sobie następnych postów Pana Bajcera w mojej relacji. Zero odpowiedzi.
Po dwa jaki ma sens trzymanie tu swojej relacji, jak admin tylko czeka by mnie wywalić z tego forum. Jak wówczas odpowiesz na zadane pytanie forumowicza?

........................

janniko, jak brakuje argumentów to odpowiedź jest jak dla lubelskiego np. w tym temacie do którego link podałem wyżej.

.......................

dangol napisał(a):...liczne Twoje posty świadczą o tym, że chętnie udzielasz wskazówek (naprawdę dobrych) tym, którzy pomocy szukają...

To akurat nie liczy się na tym forum, albo przestało mieć znaczenie.

dangol napisał(a):A z tym zawieszaniem relacji tak do końca konsekwentny nie jesteś :wink: , chyba tyko pierwszą jej stronę potraktowałeś zaporowo, na pozostałych jest i treść, i fotki :arrow: trochę Twoich wspomnień można więc jednak wykorzystać :D planując tegoroczne cro-wakacje. A tę jedną pierwszą stronę możesz szybko odwiesić :lol: , więc nie daj się długo prosić :D

Nikt nie pisze tu relacji dla siebie. Na pierwszej stronie była właściwa treść, a później to już takie tam bajdurzenie.

.......................

admin1 napisał(a):I masz rację, bo Janusz właśnie taki jest, a z Popielem poszło o zdjęcie konserwy...

Właściwie...
Kto Ci szanowny adminie to podpowiedział? Może pora zmienić donosicieli? Bez obrazy.

admin1 napisał(a):Niestety problem polega na tym, że w Popielu ta złość narasta. Popiel ma swoją utopijną wizję forum jako coś zbliżonego do wikipedii i za wszelką cenę tę wizję realizuje. Każdy kto zrobi tak zwany "OFFTOP" staje się automatycznie jego wrogiem.

Dobrze wiesz o co chodzi. alessandro1977 przypomniał słowa, w które długo nie mogłem uwierzyć.
Tak zwany "OFFTOP" i ja popełniam. Tylko...
O co chodzi w tym temacie pewnie już nikt się nie dowie.Wiadomo jak Janusz się zjawia ze swoimi dziecinnymi wstawkami to rozwala każdy temat.Dlatego apeluję .!!!! Nie piszcie .!!! Nie prowokujcie modratora Janusza.Na każdy Wasz post Janusz ma link, obrazek i złotą myśl i cytat.
Dlatego cicho sza.

admin1 napisał(a):Ja już nie nadążam z usuwaniem Postów Popiela zawierających złośliwości wobec innych użytkowników forum (ostatnio padło na Plumka).

Co do tego postu. Kiedyś podobne "złośliwości" jakoś odbierałeś z humorem. Przypomnę również jaką mi aferę zrobiłeś w temacie toples, gdy po słowach kjedi "Ty oczywiście masz 18 lat, biceps kolo 40, klata i zamiast brzuszka kaloryferek." dopisałem "Wypisz wymaluj Janusz". Post z humorem dla rozprężenia kości po dłuższym przebywaniu w dziale o apartamentach. Jak widać można było dać odpowiedź również z humorem "18 lat OK ale dodaj 20, biceps + 4,5 cm a na brzuszek jeszcze żadna nie nażekała" lub po prostu go olać. No ale to był mój post.

admin1 napisał(a):Choć nie ukrywam, że jest to dla mnie rozwiązanie ostateczne. Dlatego jeszcze raz proszę Popiela o zastosowanie się do reguł tu panujących i przez zdecydowaną większość akceptowanych.

Miałem nawet sam zaproponować, że jeżeli tak bardzo moje posty przeszkadzają, to w wolnej chwili wymażę wszystkie. Usunąć nie mogę, a sam również dałeś taką odpowiedź:
admin1 napisał(a):
lubelski napisał(a):...w takim razie proszę o wykreślenie mojego profilu z forum i usunięcie moich postów żegnam...

Szanuję Twoją decyzję ale prośby spełnić nie mogę. Nie ma takiego zwyczaju, ani możliwości technicznych.

Po dwa napisałeś również...
Wolno Ci nie darzyć sympatią Janusza czy innych użytkowników forum, wolno Ci o tym napisać, ale raz.

...i miało to dotyczyć wszystkich. Rozumiem, iż nie admina, bo już przynajmniej dwa razy usłyszałem od admina "nie lubię Cię". Znów jest admin niekonsekwentny, ale ja to rozumiem. Kogoś trza.

Wystarczyło spełnić moją małą prośbę, ale po co? Lepiej doprowadzić do takiej sytuacji, by usunąć czyjąś pracę i pozbyć się z forum tych, którym nie podoba się "równi i równiejsi".
Jak odpisałem Sławkowi "Chodziło tylko i wyłącznie o to, by nie było właśnie "My" i "Tamci".

Pozdrawiam
Adam.B
Cromaniak

Postnapisał(a) Adam.B » 27.05.2009 15:22

Popiel na jakiego chu.. takie nerwy i posty nie pisze tutaj tylko na "Popiela" lecz wszystkich ... : | , zacznijmy się interesować sprawami które ; | mają coś wspólnego z cro .. a nie bzdurami .. , a konflikty załatwiajcie sobie na gg

tyle w temacie ;) , Pozdrav Popiel i Janusz ! :)

Jeśli nie darzysz Janusza sympatią na forum , to nie pisz z nim , on nie będzie z tobą . Ja tak miałem po krótkiej wymianie zdań z Zebikiem .. jednak po paru dniach stwierdzialem .. że to moja.. wina .. bo fakt.. miał prawo wyrazić swoje zdanie .. nie podobało mu się radio , proste.. powinienem to przyjąć z godnością , a zachowałem się jak małe dziecko .. i przepraszam go za tamte słowa..
pasażer
Cromaniak

Postnapisał(a) pasażer » 27.05.2009 15:42

adam11 napisał(a):Popiel na jakiego chu.. takie nerwy i posty nie pisze tutaj tylko na "Popiela" lecz wszystkich ... : | , zacznijmy się interesować sprawami które ; | mają coś wspólnego z cro .. a nie bzdurami .. , a konflikty załatwiajcie sobie na gg

Jeśli nie darzysz Janusza sympatią na forum , to nie pisz z nim , on nie będzie z tobą . Ja tak miałem po krótkiej wymianie zdań z Zebikiem .. jednak po paru dniach stwierdzialem .. że to moja.. wina .. bo fakt.. miał prawo wyrazić swoje zdanie .. nie podobało mu się radio , proste.. powinienem to przyjąć z godnością , a zachowałem się jak małe dziecko .. i przepraszam go za tamte słowa..

No akurat Twoich porad tu oczekiwałem.
W Twoim radyjku też był mój jeden post. Muzyka nie dla mnie, lecz szczerze życzyłem Ci powodzenia w rozwijaniu swojej pasji radiowca. I co było przez kilka stron?
Możesz powiedzieć jak sie załatwia, by na kilku stronach powyzywać, prowokować innych, dostać żółtą kartkę, a po chwili posty znikają? Wielu będzie wdzięcznych.
Adam.B
Cromaniak

Postnapisał(a) Adam.B » 27.05.2009 15:47

Popiel napisał(a):
adam11 napisał(a):Popiel na jakiego chu.. takie nerwy i posty nie pisze tutaj tylko na "Popiela" lecz wszystkich ... : | , zacznijmy się interesować sprawami które ; | mają coś wspólnego z cro .. a nie bzdurami .. , a konflikty załatwiajcie sobie na gg

No akurat Twoich porad tu oczekiwałem.
W Twoim radyjku też był mój jeden post. Muzyka nie dla mnie, lecz szczerze życzyłem Ci powodzenia w rozwijaniu swojej pasji radiowca. I co było przez kilka stron?
Możesz powiedzieć jak sie załatwia, by na kilku stronach powyzywać, prowokować innych, dostać żółtą kartkę, a po chwili posty znikają? Wielu będzie wdzięcznych.

Popiel .. mam na myśli . że nie potrzebne to jest .. , tak w sprawie radia.. przesadziłem lecz się przyznaje.. a na gg jakoś nie byłeś taki nie miły czemu? Nagle na forum inny człowiek dlaczego? Przecież to ty pierwszy do każdego pisałeś na gg.. do mnie Janusza.. itp.. a później co ? .. Nagle wielki przeciwnik
pasażer
Cromaniak

Postnapisał(a) pasażer » 27.05.2009 16:00

adam11 napisał(a):Popiel .. mam na myśli . że nie potrzebne to jest .. , tak w sprawie radia.. przesadziłem lecz się przyznaje.. a na gg jakoś nie byłeś taki nie miły czemu? Nagle na forum inny człowiek dlaczego? Przecież to ty pierwszy do każdego pisałeś na gg.. do mnie Janusza.. itp.. a później co ? .. Nagle wielki przeciwnik

A gdzie znikło "ciebie też przepraszam"?
Nie zamierzam z Tobą dyskutować. Z Tobą, lub z osobą, która Ci podkłada te słowa. Spełniłem kiedyś Twoją prośbę i z Twojego tematu usunąłem zdjęcie. Proszę Cię o zakończenie tej dyskusji.
Adam.B
Cromaniak

Postnapisał(a) Adam.B » 27.05.2009 16:02

Popiel napisał(a):
adam11 napisał(a):Popiel .. mam na myśli . że nie potrzebne to jest .. , tak w sprawie radia.. przesadziłem lecz się przyznaje.. a na gg jakoś nie byłeś taki nie miły czemu? Nagle na forum inny człowiek dlaczego? Przecież to ty pierwszy do każdego pisałeś na gg.. do mnie Janusza.. itp.. a później co ? .. Nagle wielki przeciwnik

A gdzie znikło "ciebie też przepraszam"?
Nie zamierzam z Tobą dyskutować. Z Tobą, lub z osobą, która Ci podkłada te słowa. Spełniłem kiedyś Twoją prośbę i z Twojego tematu usunąłem zdjęcie. Proszę Cię o zakończenie tej dyskusji.

jak sobie ;) życzysz .. szkoda że mnie nie lubisz:( :x :x :x :oops:
Lubuszanin
Cromaniak

Postnapisał(a) Lubuszanin » 27.05.2009 16:41

Dziecinada jakich mało... 8O . Następny wątek zasyfiony "śmieciami kosmicznymi". Dobrze się zapowiadał, a wyszło...jak widać ;(. Dlaczego tych spraw nie wyjaśnicie sobie na GG lub Skype?
Adam.B
Cromaniak

Postnapisał(a) Adam.B » 27.05.2009 16:51

Lubuszanin napisał(a):Dziecinada jakich mało... 8O . Następny wątek zasyfiony "śmieciami kosmicznymi". Dobrze się zapowiadał, a wyszło...jak widać ;(. Dlaczego tych spraw nie wyjaśnicie sobie na GG lub Skype?

albo na Windowsie;d Messangerze:D ,
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Wycięte z relacji Popiela - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone