Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wycięte z relacji Popiela

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 27.05.2009 17:03

Popiel napisał(a):Już sobie popisali?

jan_s1 napisał(a):A ja nie bardzo rozumiem, jaki związek mogą mieć złośliwości Janusza (choćby i największe) z zawieszeniem relacji. Może gdzieś czegoś nie doczytałem - bardzo będę Ci wdzięczny, jak mnie nieco oświecisz. :wink:
Ps. A relacja naprawdę dobra.

Taki. Przez kilka ostatnich dni prowokacje by wywołać złość, wkurzyć i pozbyć się z forum.
W tym temacie drwiny moderatora.
Następnie były te uśmieszki
Janusz Bajcer napisał(a):Wielka szkoda, że fajną relację autor zawiesił :cry:
Mam nadzieję, że to tylko czasowo i kiedyś przeczytają ją inni użytkownicy forum. :lol:
.

Wybacz Popielu, ale zupełnie mnie nie przekonałeś. Miewałeś na tym forum bardzo cięty język, ale chciałeś, żeby adresaci przyjmowali to, jako dobry żart. Dlaczego nie chcesz tak samo potraktować pewnych wypowiedzi pod własnym adresem?
Chcesz być mistrzem pisania między wierszami, ale jeśli doszukujesz się złośliwości w pochwale Twojej relacji dokonanej przez Janusza, to w swoim czytaniu między wierszami posuwasz się jakby za daleko.
Dlaczego tak często doszukujesz się złośliwości, złej woli i ataków na Twoją Osobę, skoro jeśli one nawet czasem występują, to trudno jest określić, co było pierwsze - kura, czy jajko.
W sporze zebika z adamem11 stanąłem po stronie zebika. Widzę, że adam11 przemyślał sprawę i przyznał się do błędu. I nie wnikam w to, czy zrobił to absolutnie szczerze, czy w celach "marketingowych". Ważne, że to zrobił, bo umieć się przyznać do błędu jest wielką rzeczą. Nie każdy to potrafi.
Na koniec przyznam Ci rację w jednym temacie: historia żółtej kartki adama11 nie powinna się zdarzyć, a jeśli już się zdarzyła, to wystarczyło napisać jedno zdanie - np sorry, pomyłka.
Jeśli potraficie - skończcie te przepychanki. Tak będzie lepiej.
Pozdrawiam. Jan.
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 27.05.2009 17:16

jan_s1 napisał(a):
Popiel napisał(a):Już sobie popisali?

jan_s1 napisał(a):A ja nie bardzo rozumiem, jaki związek mogą mieć złośliwości Janusza (choćby i największe) z zawieszeniem relacji. Może gdzieś czegoś nie doczytałem - bardzo będę Ci wdzięczny, jak mnie nieco oświecisz. :wink:
Ps. A relacja naprawdę dobra.

Taki. Przez kilka ostatnich dni prowokacje by wywołać złość, wkurzyć i pozbyć się z forum.
W tym temacie drwiny moderatora.
Następnie były te uśmieszki
Janusz Bajcer napisał(a):Wielka szkoda, że fajną relację autor zawiesił :cry:
Mam nadzieję, że to tylko czasowo i kiedyś przeczytają ją inni użytkownicy forum. :lol:
.

Wybacz Popielu, ale zupełnie mnie nie przekonałeś. Miewałeś na tym forum bardzo cięty język, ale chciałeś, żeby adresaci przyjmowali to, jako dobry żart. Dlaczego nie chcesz tak samo potraktować pewnych wypowiedzi pod własnym adresem?
Chcesz być mistrzem pisania między wierszami, ale jeśli doszukujesz się złośliwości w pochwale Twojej relacji dokonanej przez Janusza, to w swoim czytaniu między wierszami posuwasz się jakby za daleko.
Dlaczego tak często doszukujesz się złośliwości, złej woli i ataków na Twoją Osobę, skoro jeśli one nawet czasem występują, to trudno jest określić, co było pierwsze - kura, czy jajko.
W sporze zebika z adamem11 stanąłem po stronie zebika. Widzę, że adam11 przemyślał sprawę i przyznał się do błędu. I nie wnikam w to, czy zrobił to absolutnie szczerze, czy w celach "marketingowych". Ważne, że to zrobił, bo umieć się przyznać do błędu jest wielką rzeczą. Nie każdy to potrafi.
Na koniec przyznam Ci rację w jednym temacie: historia żółtej kartki adama11 nie powinna się zdarzyć, a jeśli już się zdarzyła, to wystarczyło napisać jedno zdanie - np sorry, pomyłka.
Jeśli potraficie - skończcie te przepychanki. Tak będzie lepiej.
Pozdrawiam. Jan.

przeprosiny jak najbardziej szczere , to nie miejsce na marketing a co do kartki na boisku piłkarze też dostają ;) i szybko o nich zapominają :) jak to 1 dopiero ;) Jan Pozdrav :)
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 27.05.2009 17:39

jan_s1, to pochwała nie była. Po dwa admin tu karty rozdaje, niemniej jednak wyjdę z propozycją do admina (e-mail).

Adam.B napisał(a):przeprosiny jak najbardziej szczere , to nie miejsce na marketing a co do kartki na boisku piłkarze też dostają ;) i szybko o nich zapominają :) jak to 1 dopiero ;) Jan Pozdrav :)

Moja prośba, byś zakończył tu dyskusję jest nadal aktualna. Gdybyś miał też chwilkę to zajrzyj również do tego tematu.
Morski Pas
Koordynator konkursów

Nieprzeczytany postnapisał(a) Morski Pas » 27.05.2009 18:41

Popiel napisał(a):
admin1 napisał(a):I masz rację, bo Janusz właśnie taki jest, a z Popielem poszło o zdjęcie konserwy...

Właściwie...
Kto Ci szanowny adminie to podpowiedział?

Ty sam i to kilka razy (na przykład tu i tu i jeszcze w kilku miejscach).

Popiel napisał(a):Może pora zmienić donosicieli? Bez obrazy.

Znów mocne słowo, za mocne, ale tym razem sam siebie tak nazwałeś, więc "bez urazy".

Ale z tego co wiem, to faktycznie sprawa konserwy była tylko pretekstem. Janusz napisał to do mnie, ale zapytałem go i dostałem zgodę na zacytowanie poniższego tekstu w tym miejscu:
Gwoli wyjaśnienia.

Konserwa nie była główną przyczyną zmiany frontu Popiela.
Kiedyś nim zostałem jednym z moderatorów, kilka miesiący a może i ok. roku bardzo długo do późnej nocy z Popielem gadałem na GG i nic nie zapowiadało animozji.

W momencie przyjęcia funkcji moderatora zaczął mi doradzać, jak mam moderować, więc grzecznie odpisałem mu, że w tej sprawie nie potrzebuję doradców i to w mojej ocenie (a nie konserwa) podziałało na niego jak przysłowiowa płachta na byka.

Wiem, że to słowo przeciw słowu, ale ja jednak bardziej wierzę Januszowi.

Popiel napisał(a):Po dwa napisałeś również...
Wolno Ci nie darzyć sympatią Janusza czy innych użytkowników forum, wolno Ci o tym napisać, ale raz.

...i miało to dotyczyć wszystkich. Rozumiem, iż nie admina, bo już przynajmniej dwa razy usłyszałem od admina "nie lubię Cię".

Podeprzesz to twierdzenie jakimś linkiem, bo ja sobie nie przypominam, żebym gdzieś napisał "nie lubię Cię". Ani raz ani dwa razy. Ale może mam sklerozę.

Popiel napisał(a):Wystarczyło spełnić moją małą prośbę, ale po co?

Wolno wiedzieć którą? Bo próśb i postulatów miałeś wiele i te realne zostały spełnione.

pozdrav K
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 27.05.2009 18:46

dangol napisał(a):Zastanawiam się Popielu nad tym, dlaczego za swój konflikt z Januszem (nie wnikam - słuszny czy nie) chcesz :? ukarać innych forumowiczów? Jest to dla mnie niezrozumiałe...........

Dla mnie też, więc stąd spadam i radzę to zrobić Wam wszystkim.

Człowiek jest niepoważny i tyle.

RELACJA CZASOWO ZAWIESZONA

Lepiej ją zamknij raz na zawsze, zanim się znowu na kogoś innego obrazisz.

:papa:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 27.05.2009 19:34

krakuscity napisał(a):
dangol napisał(a):Zastanawiam się Popielu nad tym, dlaczego za swój konflikt z Januszem (nie wnikam - słuszny czy nie) chcesz :? ukarać innych forumowiczów? Jest to dla mnie niezrozumiałe...........

Dla mnie też, więc stąd spadam i radzę to zrobić Wam wszystkim.

Człowiek jest niepoważny i tyle.

RELACJA CZASOWO ZAWIESZONA

Lepiej ją zamknij raz na zawsze, zanim się znowu na kogoś innego obrazisz.

:papa:

Popiel ma problem,ale dajmy mu czas.
Wpisy do tego wątku zostają czasowo zawieszone.
Jak ktoś się wpisze czerwona kartka. :wink:
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 27.05.2009 19:52

admin, wysłałem na pocztę kilka słów, ale widzę iż tu odpisałeś, więc tamte już nie ważne.

No tak, moje słowo przeciwko admina czy kolegi moderatora.

O "konserwę" nie chodzi i nawet jeden moderator wie dokładnie o co.
Nie ukrywam. Na początku dużo rozmawiałem na GG z Januszem Bajcerem. Każda rozmowa kończyła sie podobnie jak tu na forum. Gdy nie miał argumentów, to pisał nie będę z tobą dyskutował itd.
Gdy widział, że o ukochanym Madzi Ciovo, Andrzej napisał coś mało sympatycznego, to podsyłał link by mu dowalić. Niestety się zawiódł. Z Andrzejem moje relacje są dobre.

Odnośnie donosicieli. Cytować prywatnych tu rozmów nie będę, choć jeden moderator wie co mi napisał "po koleżeńsku". Kto w to uwierzy?
Uważam, że cytowanie prywatnych rozmów na forum niczego nie wyjaśni i nie powinno mieć miejsca.
Posty zmieniłem po tym jak za plecami Janusza Bajcera, adam11 prowokował i wyzywał innych forumowiczów w temacie o swoim radyjku.

"Nie lubię" Np. Temat toples. Historyjka o góralu... Posty usunięte.
Dwa: "Jeszcze się zastanowię, bo ostatnio pałam coraz większą sympatią do myszy."
Potrafię czytać między wierszami.

Prośba dotyczyła usunięcia postów Janusza Bajcera, o której wspomniałem wyżej. Tylko tyle, ale widać potrzebna była zmiana tematu, by wrócić do tego.
To tyle w tym temacie.
Morski Pas
Koordynator konkursów

Nieprzeczytany postnapisał(a) Morski Pas » 27.05.2009 20:09

Popiel napisał(a):admin, wysłałem na pocztę kilka słów, ale widzę iż tu odpisałeś, więc tamte już nie ważne.

Dlaczego nieważne? Odpisałem Ci na mejla, ale wolałbym wszystkie sprawy załatwić tutaj, a nie poza forum. Lubię przejrzystość. Inni też mają prawo wiedzieć dlaczego podejmuję takie czy inne decyzje.

pozdrav K
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 27.05.2009 20:15

Popiel napisał(a):To tyle w tym temacie.

Czasami na tym forum szafuje się terminem przyjaciel.Moja propozycja uwierz Morskiemu Pasowi masz w nim przyjaciela.We mnie też.A resztę olej, nie warto.Odwieszaj relację głupolu. Już.:wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.05.2009 20:24

Popiel koleżko, żeby nie twój "nowy tytuł" tego wątku to nigdy bym nie zauważył, że walnąłeś super relację. Szkoda, że pierwsze kartki są z jakimś napisem na czerwono ale to szczegół.
Co do twoich pretensji to powiem ci jak Wałęsa.

Założenia dobre, metoda trochę gorsza.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 27.05.2009 21:24

Zalogujcie się np. na forum IFP :) Po tym docenicie to co tu macie :) tam każdy post jest puszczany dopiero po przeczytaniu go przez moda i zatwierdzeniu, czasem czeka się na to kilkanaście minut. Jeśli tylko coś nie pasi modowi post się po prostu nie pokazuje bez podania przyczyny...
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 27.05.2009 21:55

Radio - Internet Komitet wedle nowej ustawy medialnej ?
:cry: :cry: :P :P
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 27.05.2009 22:10

pierwszy raz widzę...
wątek jak Kameleon...
oj żesz ty Mojżesz...

:roll: :roll:
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 27.05.2009 22:18

Popiel, będzie relacja odwieszona czy nie ? Jak tak , to kiedy ? Poczytałbym :!:
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 27.05.2009 23:20

Torac napisał(a):Popiel, będzie relacja odwieszona czy nie ? Jak tak , to kiedy ? Poczytałbym :!:

Torac, przepraszam za jedno zdanie, które Ci kiedyś napisałem. Pomyliłem Cię z młodszym forumowiczem.

Ps. AndrzejJ, ty to buźka jesteś! :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Wycięte z relacji Popiela - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone