Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wszystko o Brać, Bol, hotel Ivan

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wbodzio
Podróżnik
Wszystko o Brać, Bol, hotel Ivan

Nieprzeczytany postnapisał(a) wbodzio » 25.07.2010 09:33

No to zaczynamy :)

Wyjazd był przez firme Fanklub z Poznania.
Nie było by nic dziwnego i strasznego jakby nie spoźnienie autokaru na starcie już godzine stania i czekania, ale to nic w Katowicach jakaś chora przesiadka z 8 różnych autokarów ludzie o 24 w nocy przesiadali się do właściwych autobusów My na całe szczęście nie...........
autokar jechał posłuchajcie tego :D od Opola do Miejscowości BOL 22 h toszto jakaś masakra :)

Wyspa Brać........

Cudo :) i tyle :)

Miejscowość BOL

jeszcze wieksze cudo :)
dużo restauracji dużo miejsca do chodzenia, atrakcji itp.

Hotel Ivan

bardzo fajny i bardzo fajna fajna ekipa na miejscu ale troszku jednak ich tam za mało ( 5 osob na obsługe turnusu 100 osób to lekka przesada - ale wina leży po stronie polskiego organizatora )

Pobyt :

Zacznijmy od tego :

pierwszy dzień namawiał nas kierowca autobusu żeby kase wymienić w porcie w Splicie :P 100 euro - 700 kun co sie okazało mowił z przekonaniem że kurs jest na wyspie do bani :D okazało się inaczej w Banku na BOL - 100 euro - 713 kun :) więc jak sami widzicie nie ma co słuchać kierowców :)

Poczta - poczta czynna do 14 tak jak bank kartki pocztówe dostępne wszędzie i zawsze :) 3 kuny to max na poczcie 2,90 plus znaczek 3,10 na poczcie :) kartki dojdą do polski po 3 tygodniach wiec warto wysłać je odrazu po przyjeżdzie hehhe :)

Restauracje :)

polecano nam przed wyjazdem MOBY DICKa polskie menu, po polsku gadają itp.......

nie warto tam iść do zamówionego dania koleś daje przystawki nic nie mowiąc oczywiscie za nie płacisz :) nie mało :)
koleś gadał po polsku menu było chorwackie :)

w drugi dzien znaleźliśmy restauracje H2O :twisted: :evil:

Super sprawa :)
Kelner znał dobrze Polski :)
Menu było po Ang, Chor,Niem, Włosku,
Wszystko tłumaczył ceny też ok.
np. Pizza od 45-55 kun
dania makaron od 45-65 kun
dania miesne od 55-65 kun
dania z owocami morza już droższe od 60-100 kun
woda w restauracji 0,7 - 20 kun drogo :)
piwo zależy 0,5 - nawet 22 kuny
Ciekawe są zestawy PLATY MESA DLA DVOJA czyli platy mięsa dla dwojga masz tam 5 rożnych kawałków miesa dla każdej osoby do tego fytki i pieczone ważywa płacisz 149 kun ale naprawde pojesz :)

Jedzenie w Hotelu - typowo polska kuchnia jedynie w dwa wieczory była makrela z grila cena dla osob bez wyzywnia 160 kun :P
i w drugi dzień była cielęcinka z grila jedyne 200 kun za osobe czyli 100 zł dać za kawałek miesa to lekka przesada!!

Lody w Bol na prawde dobre :) najlepsze u kolesia zaraz koło H20 też gada jak najety po polsku :)
Lody 6 kun

Sklep :
woda -6 kun
bułka 6 kun
cały chleb 8 kun
owoce drogie ale warto
piwo 2l - 18 kun
piwo 0,5 butelka - 7 kun
mars , snikers ok 8 kun

Plaża :

Wiadomo jak ktoś już jest na BOl to musi iść na zlaty róg :) można na nogach albo z portu za 10 kun taxi :)

plaże są fajne ale nie ma mowy o piasku ( chodz biura pisza ze sa plaże takie i takie ) dementuje :d

złoty rog jest naprawde zajefajny :) ale jak ktos lubi spokoj to nie polecam recznik na reczniku ludzie wszedzie :)

polecam za to plaże za Klasztorem dominikanów i przed :)

plaza za klasztorem czysciutka dno fajne ale jak wszedzie po paru metrach jest duży spad i trzeba uważac, warto kupić sobie buty bo jezowce czuwaja, polecam takze rurke , okulary do nurkowania bo warto :)

Na złotym rogu znow macie aktacje za przejazdzke na banacie albo na opanach ok 50 kun ;) warto :)
Leżaki są i parasole do wypożyczenia ale ceny niestety nie podam :0

w BOl macie rożnego typu RENT :) czyli wypozyczalnie :)

Łodzi
aut - kabrio :) 155 kun za 3 dni :) bardzo sie opłaca jedynie tankujesz za swoje
rowery - 55 kun za 7 dni :) też sie opłaca
skutery kłady itp też są

Sklepy z pamiątkami

najlepiej udać się w stronę złotego rogu na deptaku jest wszystko :)

Rezydentka i wycieczki

Rezydentka w hotelu na prawde super powie co trzeba i informacje zawsze są na czas, wycieczki kosztuja np. Split 20 euro - dubrownik 63 euro, wodospady też, panorama wieczorna Brać rejs 60 kun , wycieczka na Havr 120 kun,

Pokoj :

My miesliśmy widok na ogrod a za oknem duze drzewo i nic nie było widać nawet ogrodu heheh pokoj ok :)
jest aneks kuchenny na ktorym według regulaminu nie mozna gotowac :d haha tez nie mozna miec swoich czajnikow :D wogole to regulamin jest lekko zawirowany :D bo po co aneks jak nie wolno go uzywać
Internet jest za free
a klima za 5 euro za dzien
jak jechalismy to w ofercie była klima zero zł a internet 5 e ale jak juz dojechalismy to państwo z fan.... zmieniło tą oferte :) i takim o to sposobem była klima płatna a internet za free :)
piwo w hotelu 12 kun :) czyli 2 masz browarki w sklepie :)
mini market jest 30 metrow od hotelu a do pierwszej plazy z naszego pokoju było 105 schodów :d

No nie wiem co by jeszcze napisać jakby coś to czekam na pytania :)
Bartas
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartas » 25.07.2010 10:28

2 tygodnie temu cena za lezak na zlotym rogu 40 kun, cena za parasol tyle samo.
aida_20
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aida_20 » 25.07.2010 11:01

Witam czy moze Pan mi napisac ile jest pieszo do zlotego rogu i czy latwo tam trafic ?jezeli to mozliwe to prosze o kontakt na moje gg 9633734 pozdrawiam Kasia
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.07.2010 11:28

wbodzio napisał(a):aut - kabrio :) 155 kun za 3 dni :) bardzo sie opłaca jedynie tankujesz za swoje

Nieźle musiałeś tankować,bodzio,skoro takie ceny widziałeś.
Grunt,że za swoje ;)
wbodzio
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) wbodzio » 25.07.2010 18:03

aida_20 napisał(a):Witam czy moze Pan mi napisac ile jest pieszo do zlotego rogu i czy latwo tam trafic ?jezeli to mozliwe to prosze o kontakt na moje gg 9633734 pozdrawiam Kasia

Hey no jeśli chodzi o droge na złoty róg to lekkim kroczkiem 20-30 minut a trafić bardzo łatwo od portu ciągle prosto deptakiem i jesteś na miejscu a i z portu odchodzi Taxi i jestes za 10 minut ale szkoda płacić im :)

ps. na gg praktycznie nie siedze jak cos to pisz tutaj odpowiem szybko
wbodzio
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) wbodzio » 25.07.2010 18:04

hepik napisał(a):
wbodzio napisał(a):aut - kabrio :) 155 kun za 3 dni :) bardzo sie opłaca jedynie tankujesz za swoje

Nieźle musiałeś tankować,bodzio,skoro takie ceny widziałeś.
Grunt,że za swoje ;)

czepiasz sie tankujesz paliwo też za swoje ale i tak tanio wychodzi!

a ceny pisze takie jaki były jak nie wiesz to nie odpisuj.........
aida_20
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aida_20 » 26.07.2010 20:42

wbodzio napisał(a):
aida_20 napisał(a):Witam czy moze Pan mi napisac ile jest pieszo do zlotego rogu i czy latwo tam trafic ?jezeli to mozliwe to prosze o kontakt na moje gg 9633734 pozdrawiam Kasia

Hey no jeśli chodzi o droge na złoty róg to lekkim kroczkiem 20-30 minut a trafić bardzo łatwo od portu ciągle prosto deptakiem i jesteś na miejscu a i z portu odchodzi Taxi i jestes za 10 minut ale szkoda płacić im :)

Dzieki bardzo Ja wybieram sie do tego samego Hotelu tylko 4 sierpnia :) Mozesz mi jeszcze napisac czy daleko jest do jakiejs Plazy pisales ze jest jakas za klasztorem czy jest tam od razu duzy spad bo nie umiem niestety plywac haha i lekko sie obawiam no i ogolnie czy jest tam co robic bo ludzie pisza ze nudno aha jeszcze jedno czy masz moze porownanie jakie ceny sa na tym bazarze w zlotym rogu drogo czy nie ?pozdrawiam :) No i najwazniejsze co ile zatrzymuje sie autokar ?
aida_20
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aida_20 » 27.07.2010 13:23

wbodzio napisał(a):

Mozesz mi jeszcze napisac czy byles na Vidovej gorze ? jezeli tak to czy jest tam organizowana wycieczka czy mozna samemy dojsc na nozkach :) no i oczywiscie czy przyda mi sie karimata bo nie mam ochoty jej zabierac ale jak bedzie trzeba no to coz :0)
wbodzio
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) wbodzio » 27.07.2010 18:00

aida_20 napisał(a):
wbodzio napisał(a):

Dzieki bardzo Ja wybieram sie do tego samego Hotelu tylko 4 sierpnia :) Mozesz mi jeszcze napisac czy daleko jest do jakiejs Plazy pisales ze jest jakas za klasztorem czy jest tam od razu duzy spad bo nie umiem niestety plywac haha i lekko sie obawiam no i ogolnie czy jest tam co robic bo ludzie pisza ze nudno aha jeszcze jedno czy masz moze porownanie jakie ceny sa na tym bazarze w zlotym rogu drogo czy nie ?pozdrawiam :) No i najwazniejsze co ile zatrzymuje sie autokar ?

No to tak :)
schodzisz w doł po schodach z chotelu i jest pierwsza plaza idziesz na lewo od hotelu masz pierwsze dwie plaze przed klasztorem fajne i jest tam naprawde ok
za klasztorem masz kolejna plaze i tam jest dopiero fajnie bo jest czysciutko i mniej osob..
jesli chodzi o spady to nie martw sie bo woda ma tak duze nasolenie że woda Cie bedzie unosic :)
a robić jest co wkoncu to wakacje wiec jedziesz tam odpoczywać :) na plazach jest duzo atrakcji no i wieczorami praktycznie jest gdzie usiasc napic sie jakiegos dobrego drinka lub zimnego piwka :)
a bazarek jest na deptaku do złotego rogu i warto tam kupowac nie w porcie :) a ceny jedynie moge Ci napisać co kupowaliśmy z żonka
magnez na lodowke 20 kun
brylkoczki 15 kun
buty na plaze 60 kun
parasol 90 kun
kalimata lepsza za 50 kun
muszle od 5 - 40 kun zalezy od wielkości
koszulka piłkarska :P 120 kun :)
ogolnie kolczyki , łańcuszku drogie od 40-100 kun

a autokar zatrzymuje się co 4 godziny na 15 gora 30 minut

ps. a skad wyjezdzasz?
wbodzio
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) wbodzio » 27.07.2010 18:08

aida_20 napisał(a):
wbodzio napisał(a):

Mozesz mi jeszcze napisac czy byles na Vidovej gorze ? jezeli tak to czy jest tam organizowana wycieczka czy mozna samemy dojsc na nozkach :) no i oczywiscie czy przyda mi sie karimata bo nie mam ochoty jej zabierac ale jak bedzie trzeba no to coz :0)

Wiesz my z Zonka nie bylismy na gorze bo żonka w ciąży i nie dało by rady :)
Jeśli chodzi o wycieczki to na gore trzeba samemu!
ale jak zobaczysz po drodze jak wysokie to sa gory to wspinać sie w upale nie ma sensu :) no chyba ze rowerkiem albo jakims skuterkiem wtedy to fajnie mogło by byc :)

My jak bylismy to w cienkiu 35 co dzien :) na deszcz nie ma co tam liczyc :)
a karimate kupisz zalezy jaka bedziesz chciała zwykła od 20-40
40-70 juz taka naprawde fajna
a od 70 w gore taka fajna gruba składana ale warto :)

czekam na kolejne pytania :)
aida_20
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aida_20 » 27.07.2010 18:56

wbodzio napisał(a):
aida_20 napisał(a):
wbodzio napisał(a):

ale jak zobaczysz po drodze jak wysokie to sa gory to wspinać sie w upale nie ma sensu :) no chyba ze rowerkiem albo jakims skuterkiem wtedy to fajnie mogło by byc :)

My wyjezdzamy z bielska bialej w sumie to mialam mnostwo pytan ktore teraz mi uciekly haha ale jak masz jeszcze jakies ciekawostki to poprosze bo nigdzie nie moglam znalesc info o tym hotelu. A juz wiem my zamierzamy zabrac ze soba kuchenke elektryczna jednopalnikowa i czajnik czym yslisz ze mozemy to trzymac normalnie w pokoju ? nie bedziemy gotowac potrzebujemy to jedynie do zrobienia kawy i herbatki wieczorem a kuchenkedpo podgrzania gotowych dan ktore zabieramy ze soba pozdrawiam i bardzo wielkie dzieki za info :)
wbodzio
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) wbodzio » 28.07.2010 15:55

aida_20 napisał(a):
wbodzio napisał(a):
aida_20 napisał(a):
wbodzio napisał(a):

My wyjezdzamy z bielska bialej w sumie to mialam mnostwo pytan ktore teraz mi uciekly haha ale jak masz jeszcze jakies ciekawostki to poprosze bo nigdzie nie moglam znalesc info o tym hotelu. A juz wiem my zamierzamy zabrac ze soba kuchenke elektryczna jednopalnikowa i czajnik czym yslisz ze mozemy to trzymac normalnie w pokoju ? nie bedziemy gotowac potrzebujemy to jedynie do zrobienia kawy i herbatki wieczorem a kuchenkedpo podgrzania gotowych dan ktore zabieramy ze soba pozdrawiam i bardzo wielkie dzieki za info :)

Wiesz w pokojach masz do dyspozycji dwa elekryczne palniki czyli taka mini kuchnie masz w pokoju przynajmniej my mielismy, czajnik tez zabieralismy z domu ale z tego co wiem to w jadalni na dole stoi duzy zbiornik z woda (wrzatek) wiec wode goraca mozesz sobie tam podebrac :) ale wiadomo czajnik swoj to swoj :)

ps. jesli chodzi o gotowe dania to mysmy mieli jedynie konserwy itp a i w sklepie mozna kupic po dobrych cenach podobne gotowe produkty! a macie wyzywienie? czy tylko sniadania?
my mielismy sniadania tylko jedlisy na miescie i naprawde taniej nas to wyniosło i jesz co chcesz a w hotelu jedzenie typowo polskie ale to chyba nie jest nic normalnego ze jedziesz za granice i znow polskie jedzenie :) trzeba sprobowac jakiegos robactwa z morza:D

czesc
aida_20
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aida_20 » 28.07.2010 18:49

My wyjezdzamy z bielska bialej w sumie to mialam mnostwo pytan ktore teraz mi uciekly haha ale jak masz jeszcze jakies ciekawostki to poprosze bo nigdzie nie moglam znalesc info o tym hotelu. A juz wiem my zamierzamy zabrac ze soba kuchenke elektryczna jednopalnikowa i czajnik czym yslisz ze mozemy to trzymac normalnie w pokoju ? nie bedziemy gotowac potrzebujemy to jedynie do zrobienia kawy i herbatki wieczorem a kuchenkedpo podgrzania gotowych dan ktore zabieramy ze soba pozdrawiam i bardzo wielkie dzieki za info :)[/quote]

Wiesz w pokojach masz do dyspozycji dwa elekryczne palniki czyli taka mini kuchnie masz w pokoju przynajmniej my mielismy, czajnik tez zabieralismy z domu ale z tego co wiem to w jadalni na dole stoi duzy zbiornik z woda (wrzatek) wiec wode goraca mozesz sobie tam podebrac :) ale wiadomo czajnik swoj to swoj :)

ps. jesli chodzi o gotowe dania to mysmy mieli jedynie konserwy itp a i w sklepie mozna kupic po dobrych cenach podobne gotowe produkty! a macie wyzywienie? czy tylko sniadania?
my mielismy sniadania tylko jedlisy na miescie i naprawde taniej nas to wyniosło i jesz co chcesz a w hotelu jedzenie typowo polskie ale to chyba nie jest nic normalnego ze jedziesz za granice i znow polskie jedzenie :) trzeba sprobowac jakiegos robactwa z morza:D

czesc[/quote]

Wiec tak mamy sniadanie i nic wiecej bo hb bylo za drogie pozatym wolimy zjesc czasami np pizze. Pokoj mamy 2 osobowy z widokiem na ogrod z tego co wiem nie ma w nim lodowki wiec nie wiem czy jest taki sam jak wasz dlatego musze zabrac ta nieszczesna kuchenke elektryczna bo jak nie bedzie no to lipa i nic nie pogdrzejemy haha a powiedz mi jeszcze czy chowaliscie czajnik czy lezal na wierzchu?
wbodzio
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) wbodzio » 28.07.2010 19:17

aida_20 napisał(a):My wyjezdzamy z bielska bialej w sumie to mialam mnostwo pytan ktore teraz mi uciekly haha ale jak masz jeszcze jakies ciekawostki to poprosze bo nigdzie nie moglam znalesc info o tym hotelu. A juz wiem my zamierzamy zabrac ze soba kuchenke elektryczna jednopalnikowa i czajnik czym yslisz ze mozemy to trzymac normalnie w pokoju ? nie bedziemy gotowac potrzebujemy to jedynie do zrobienia kawy i herbatki wieczorem a kuchenkedpo podgrzania gotowych dan ktore zabieramy ze soba pozdrawiam i bardzo wielkie dzieki za info :)

czesc[/quote]

Wiec tak mamy sniadanie i nic wiecej bo hb bylo za drogie pozatym wolimy zjesc czasami np pizze. Pokoj mamy 2 osobowy z widokiem na ogrod z tego co wiem nie ma w nim lodowki wiec nie wiem czy jest taki sam jak wasz dlatego musze zabrac ta nieszczesna kuchenke elektryczna bo jak nie bedzie no to lipa i nic nie pogdrzejemy haha a powiedz mi jeszcze czy chowaliscie czajnik czy lezal na wierzchu?[/quote]

No wiec tak :)
my mielismy tez pokoj z widokiem na ogrod a za oknem duze drzewo i nic nie było widac :D
w pokojach jest lodowka na bank :)
a jak nie macie HB to polecam restauracje H2O :)
Od Ivana w lewo do portu kolo portu masz market idziesz dalej portem mijasz drink bar idziesz dalej masz dobre lody koles jest tam spoko :) idziesz dalej siedzi babka z obrusami a koles koło niej maluje obrazy jest tam tez tatoo i zaraz za nimi jest H2O pizzeria restauracja :) zjesz na prawde dobrze i nie musisz sie martwic ze cos Ci wechaja nie takiego co np nie zamawiałaś

ps. a hb w ivanie jest lipne :D Facet nie ma szans sie na jesc bo porcje za małe :)
aida_20
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aida_20 » 28.07.2010 19:51

Wiec tak mamy sniadanie i nic wiecej bo hb bylo za drogie pozatym wolimy zjesc czasami np pizze. Pokoj mamy 2 osobowy z widokiem na ogrod z tego co wiem nie ma w nim lodowki wiec nie wiem czy jest taki sam jak wasz dlatego musze zabrac ta nieszczesna kuchenke elektryczna bo jak nie bedzie no to lipa i nic nie pogdrzejemy haha a powiedz mi jeszcze czy chowaliscie czajnik czy lezal na wierzchu?[/quote]

No wiec tak :)
my mielismy tez pokoj z widokiem na ogrod a za oknem duze drzewo i nic nie było widac :D
w pokojach jest lodowka na bank :)
a jak nie macie HB to polecam restauracje H2O :)
Od Ivana w lewo do portu kolo portu masz market idziesz dalej portem mijasz drink bar idziesz dalej masz dobre lody koles jest tam spoko :) idziesz dalej siedzi babka z obrusami a koles koło niej maluje obrazy jest tam tez tatoo i zaraz za nimi jest H2O pizzeria restauracja :) zjesz na prawde dobrze i nie musisz sie martwic ze cos Ci wechaja nie takiego co np nie zamawiałaś

ps. a hb w ivanie jest lipne :D Facet nie ma szans sie na jesc bo porcje za małe :)[/quote]

No to teraz juz nie wiem pani mi powiedziala z biura ze w naszym pokoju nie ma lodowki znowu na innych stronach jest napisane ze jest ale chyba przekonam sie na miejscu :0) mam ogromna prosbe jezeli bedziesz oczywiscie mogl przeslac mi 2-3 zdjecia z plazy badz okolicy i dzieki za info o H2o przyda sie napewno bo moj mezczyzna to glodomorek wiec dobrze ze nie wzielismy HB pozdraiam serdecznie
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje