Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wszystkim ku przestrodze

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Olo
Croentuzjasta
Wszystkim ku przestrodze

Nieprzeczytany postnapisał(a) Olo » 24.01.2012 11:19

Zamieszczam ten wątek w jednym celu aby pokazać i napiętnować takie zachowanie, gdyż mogło skończyć się tragicznie.

Na weekend, w planach przedłużony, pojechaliśmy z żoną do Myślenic - nasze dzieci spędzają tam ferie u dziadków. Plan piękny i prosty - jedziemy na narty - do wtorku - Białka i okolice. Rano jeszcze biegałem po Myślenicach i załatwiałem różne sprawy ... więc decyzja jest taka dziś idziemy na Chełm - rozjeździmy się i w niedziele wcześnie rano dalej Białka może Małe Ciche.

Koło 12 jesteśmy na dole - kupujemy karnety i w górę, pierwszy, drugi, trzeci zjazd spoko. Czwarty zjazd i ciąg dalszy tu:
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/kr ... omosc.html

"Pijany narciarz najechał na stoku na kobietę. Z urazami kończyn i kręgosłupa trafiła ona do szpitala - poinformowała w poniedziałek Katarzyna Cisło z zespołu prasowego małopolskiej policji.

Do wypadku doszło w sobotę po południu na górze Chełm w Myślenicach. 23-letni mężczyzna miał 1,2 promila alkoholu w organizmie, na stoku razem był z kolegą. Według świadków zdarzenia, z którymi rozmawiali policjanci, jeździli na nartach brawurowo, z nadmierną prędkością.
23-latkowi może grozić do pięciu lat pozbawienia wolności."

Dwóch młodych ludzi rozgrzanych alkoholem urządziło sobie wyścig w dół na krechę ...
wieczorem siedząc koło szpitalnego łóżka mojej żony rozmawiamy i konkluzja jedna ... na szczęście trafił w nia a nie w młodego który był jakis metr od niej. Nie wydaje mi się oby siedmiolatek wyszedł z takiej opresji tak "szczęśliwie" jak moja żona.

Byle do wakacji bo z nart w tym roku to już raczej nici ... dobrze że na wakacje już się jakieś plany krystalizują.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 24.01.2012 11:37

Strasznie przykre.

Życzę szybkiego powrotu do zdrowia dla twojej żony i przemyślenia dla tych, co protestują, że przecież:
"bez herbaty z prundem" nie ma zabawy.

Pozdrawiam
franko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) franko » 24.01.2012 12:15

Trzymajcie się!!
Niestety jest sporo furiatów na stokach!!
PZDR.
arabesqa74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arabesqa74 » 24.01.2012 13:25

Dzięki Bogu, że tak się to skończyło, ale ja bym go chyba "natłukła" na otrzeźwienie.
Dużo jeżdżę autem i powiem Ci, że częstokroć boję się takich nieodpowiedzialnych debili wyjeżdżając w drogę, a co dopiero jak jest się z dziećmi na odpoczynku. Współczuję i trzymam kciuki za szybki powrót małżonki do zdrowia.
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 24.01.2012 14:11

Współczuję!! Szybkiego powrotu do zdrowia życzę :!: Pijani na stokach to zmora i takich to od razu natłuc , niestety jest też drugi typ cwaniaków, który założywszy 2 razy narty na nogi czuje się ekspertem i "wali" na krechę z górki, taki własnie skasował by mnie w sobotę. :evil: Choć nie jestem pwena czy przypadkiem nie był też po "herbatce" :evil:
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 24.01.2012 14:14

Przykre !
Niestety w Polsce trafia się wielu takich mistrzów nartostrad , a że i tłum ludzi to raczej rzadko jeżdżę na rodzimych stokach .
Pozdrowienia dla małżonki , niech wraca jak najszybciej do zdrowia :D
marcin10
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin10 » 24.01.2012 14:41

Olo przykra historia. Sam jeżdżę z rodziną na narty i mogę sobie wyobrazić co czujesz. Moim zdaniem powinni delikwenta powiesić za jaja na najbliższyn drzewie, ale to nie te czasy - niestety!!!
Ja w zeszły roku na Słowacji (Gruniky) miałem okazję interweniować w sprawie z pewnym pijanym w sztok polakiem. Zauważyłem, że delikwent ledwo stojąc na nogach usiłuje dopiąć sie do nart. W tym czasie kilkuosobowa grupa Polaków stała obok i mając ubaw po pachy nagrywała popisy mistrza komedii na telefon komórkowy. Zapytałem uprzejmie czy ten przyjemniaczek to ich kolega i czy kręcą jakiś nowy sitcom. Odpowiedź padła, że absolutnie nie znają człowieka, ale jest taki zabawny. Powiedziłem im równie grzecznie, że im nie będzie do śmiechu jeżeli ten wesołek wyśle kogoś z nich do szpitala, albo w prostej trumnie na cmentarz. Poszedłem do obsługi stoku, przedstawiłem sprawę i niedługo później Słowacka policja zajęła się pijanym tematem.
Nie chcę tutaj zgrywać się na bohatera, ale może dzięki temu gostek nie naraobił bałaganu innym narciarzom.
Myślę, że wiele też zależy od nas i obserwacji tego co sie dzieje na stokach i poinformowaniu odpowiedznich ludzi jeżeli jest cosik podejrzanego.
Nie chcę moralizować bo również lubię piwko na nartach wypić bo wszystko jest dla ludzi, ale trzeba mieć trochę rozsądku i umiaru.

Olo trzymajcie się, pozdrowienia dla żony i życzenia szybkiego powrotu do zdrowia 8)

Marcin
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 24.01.2012 14:44

A potem mamusia 23-latka uruchomi "kontakty" i będzie wyrok "w związku z niewielką szkodliwością czynu i tym, że dotąd oskarżony nie był karany - 1 rok w zawieszaniu na 2 lata" :(

Wiem co piszę, bo z racji zawodu coraz częściej mam do czynienia z tego rodzaju sytuacjami. Ostatnio chłopak został ciężko pobity i okradziony, a sprawce buja się bezkarnie po osiedlu.

Sądownictwo w Polsce nie przeszło żadnej reformy od kilkudziesięciu lat, a w togach chodzą i szafują wyroki ci sami co wtedy "specjaliści" i ich protegowani.

Więc będą i tak pędzili po stokach pijani w 3 d.. podobnie jak co roku coraz więcej jest "łapanych" kierowców w stanie wskazującym i .... i nic... jeździli, jeżdżą i będą jeździć.

Lepiej chłopie wogóle sprzedaj narty i kup sobie grę multimedialną pt. "zjazdy narciarskie".. i tam będziesz bezpieczny
:evil:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 24.01.2012 15:09

olo życzę zdrówka żonie.

Byłem kiedyś świadkiem potrącenia nastolatki przez pijanego. To było na Kaszubach.
Wyglądało groźnie, na szczęście skończyło się na gipsie w dwóch miejscach.
Kierowca wylądował na płocie.

Miejscowi nie pozwolili sądom się przemęczać.

Skatowali gościa.
Ze szpitala wyszedł po kilku miesiącach.

Niby barbrzyństwo, ale jakoś nie czułem współczucia.
kamil1929
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamil1929 » 24.01.2012 16:57

Olo pozdrow malzonke,zdrowka zycze :wink:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 24.01.2012 17:02

kaszubskiexpress napisał(a):
Miejscowi nie pozwolili sądom się przemęczać.
Skatowali gościa.
Ze szpitala wyszedł po kilku miesiącach.

Pozdrów "miejscowych". Już ich lubię. Zrobili to "po mojemu".

Na stoki narciarskie nie chodzę od chyba już "nastu" (prawie) lat, powód: co drugi to nachlany lub po jednym głębszym. Jak dla mnie - nie lubię tego towarzystwa i nie mam najmniejszego zamiaru przebywać w ich otoczeniu.
Radoo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Radoo » 24.01.2012 17:11

kaszubskiexpress napisał(a):Niby barbrzyństwo, ale jakoś nie czułem współczucia.

I jakoś ja nie miałbym skrupułów...
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 24.01.2012 18:00

No tak..
albo bezprawie, albo samosąd.. :(
a może by tak zadbać o to, by prawo było po stronie pokrzywdzonego uczciwego obywatela?
8)
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 24.01.2012 18:01

kaszubskiexpress napisał(a):Niby barbrzyństwo, ale jakoś nie czułem współczucia.
Sąd sądem, a sprawiedliwość musi być po naszej stronie !
marcin10
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin10 » 24.01.2012 19:26

Kilka lat temu w Korbielowie pijany koleś, który pracował przy obsłudze wycięgu, wjechał w mojego niespełna 10-cio letniego chrześniaka i uciekł sobie. Damianowi nic się na szczęście nie stało, czego nie można powiedzieć o sprawcy, który spokojnie siedział sobie w knajpie przy głównym parkingu i popjał zupkę chmielową. Brat mój wiele się nie zastanawiał i postanowił wyaśnić szanownemu panu co myśli o jego postępku na stoku. Gość próbował się stawiać i kilka razy się nogami nakrył :twisted: . Nie jest to może chwalebne, ale jak powiedzieliście w takiej sytuacji nie ma litości, a w dodatku jeżeli w grę wchodzą dzieci.

Pozdrawiam 8)
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone