Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wróciłem z Vodic

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pioszczep
Croentuzjasta
Wróciłem z Vodic

Nieprzeczytany postnapisał(a) pioszczep » 29.07.2009 12:16

Wróciłem z Vodic i służę jakby co, to służę pomocą.
Ania_77
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania_77 » 29.07.2009 12:31

Witam, My wybieramy się od 22.08 do Vodic. mam w związku z tym pytanie jak obłożenie kwater? Zastanawiamy się czy rezerwować coś wcześniej czy jechać w ciemno? Jaką trasą jechaliście i czy na jeden raz? My z wielkopolski bierzemy pod uwagę trasę Polska-Czechy-Austria-Słowenia-Chorwacja. Jak ceny, czy rzeczywiście jest tam taka drożyzna.
Liczę na odpowiedź. 8)
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 29.07.2009 12:36

Ania_77 napisał(a):Witam, My wybieramy się od 22.08 do Vodic. mam w związku z tym pytanie jak obłożenie kwater? Zastanawiamy się czy rezerwować coś wcześniej czy jechać w ciemno? Jaką trasą jechaliście i czy na jeden raz? My z wielkopolski bierzemy pod uwagę trasę Polska-Czechy-Austria-Słowenia-Chorwacja. Jak ceny, czy rzeczywiście jest tam taka drożyzna.
Liczę na odpowiedź. 8)

W tym terminie tylko w ciemno :)
Ania_77
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania_77 » 29.07.2009 12:44

Dzięki za podpowiedź. Najbardziej obawialiśmy się, że po 15-18 h jazdy nie mielibyśmy już sił na szukanie apartamentu. Ale z tego co Kolega pisze to może warto zaryzykować.
buroda
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) buroda » 29.07.2009 13:01

pozwole sobie dołączyć się do tematu,
znany mi jest Murter a Vodice?
prosze o info dotyczące kwater( super byłoby miec jakis namiar), czy straszne tłumy w tej miejscowości, bo lubie ludzi ale jakos za tłumem nie przepadam :)
jakie plaże i woda, jakie widoki... i czy naprawde mozna spokojnie jechac w ciemno..
dziekuje
pozdrav
szpecgos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) szpecgos » 29.07.2009 13:12

Witam,

Mnie rok temu z wlkp do Vodic podróż zajęła 15h(jazda przepisowa - Czechy, Słowacja, Austria, Słowenia(bez winiety)) - wyjazd o 19.
Faktycznie po podróży jest się trochę zmęczonym i ciężko szukać kwater ale raczej nie ma z tym problemu.
My byliśmy od 18 podeszliśmy do pierwszych napotkanych Chorwatów i oni zajęli się resztą - poczęstowali nas figami i rakiją i po chwili była Pani, która miała wolny apartament, który nam odpowiadał - A4 za 55e z klimatyzacją i opłatą klimatyczna z dwoma tarasami i widokiem na morze jednak nie był on zaraz przy plaży (jakieś 400m - nam to odpowiadało).
Nie powinno być problemów ze znalezieniem - dobrze jednak przed wyjazdem poznać kilka słów po Chorwacku bo w innym przypadku bywa śmiesznie czasami :D
Pozdrawiam.
Ania_77
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania_77 » 29.07.2009 13:20

Dzięki za przydatne informacje. Obawiam się, że nam podróż zajmie więcej czasu bo wyjeżdżamy w piątek, żeby w Vodicach być w sobotę (a wiadomo co w weekend dzieje sie na chorwackich autostradach). Pzdr :lol:
szpecgos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) szpecgos » 29.07.2009 13:21

buroda napisał(a):pozwole sobie dołączyć się do tematu,
znany mi jest Murter a Vodice?
prosze o info dotyczące kwater( super byłoby miec jakis namiar), czy straszne tłumy w tej miejscowości, bo lubie ludzi ale jakos za tłumem nie przepadam :)
jakie plaże i woda, jakie widoki... i czy naprawde mozna spokojnie jechac w ciemno..
dziekuje
pozdrav

W Vodicach raczej dość sporo osób jest i trochę tłoczno ( my byliśmy 2 ostatnie tygodnie sierpnia - pierwszy tydzień było tłoczno - ostatni już jakoś spokojniej i mniej ludzi.
W Vodicach jest bardzo dużo kwater - z tym nie ma problemu. Promenada tętni życiem wieczorami więc jest to raczej miejsce jeśli ktoś lubi wieczorem gdzieś wyjść.
Ciekawy jest port w Vodicach.
Samo miasteczko jest dobrym miejscem do wypadów - sporo się też tam dzieje.
j23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) j23 » 29.07.2009 13:26

ul Blato najlepsze miejsce do szukania kwater [url]//www.vodice.pl/pliki/mapa_vodice.jpg[/url] na lewo od hotelu Punta wszędzie blisko
szpecgos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) szpecgos » 29.07.2009 13:27

Ania_77 napisał(a):Dzięki za przydatne informacje. Obawiam się, że nam podróż zajmie więcej czasu bo wyjeżdżamy w piątek, żeby w Vodicach być w sobotę (a wiadomo co w weekend dzieje sie na chorwackich autostradach). Pzdr :lol:

No tak my jechaliśmy w niedziele - raczej spokojnie było.

Plaża główna w Vodicach - 3 metry brzegu jest super piasek - na plaży są kamyki.
Obrazek
Obrazek

A to porcik:
Obrazek
pioszczep
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pioszczep » 29.07.2009 13:42

Jeśli ktoś potrzebuje kwater to mam namiary na fantastycznego Chorwata. Mieszkałem u niego przez dwa tygodnie i Jego gościnność mnie powalała. Młody człowiek - 31 lat władający j. polskim w stopniu komunikatywnym. Jeśli sam nie dysponuje wolnymi miejscami u siebie to na pewno znajdzie coś u swoich znajomych. Bliższe informacje na PW.
Co do samej jazdy samochodem jechałem przez Słowację (Presov, Koszyce) i Węgry (Budapeszt). Na przejściu granicznym H/HR (Letenye) kategorycznie odradzam jazdy przez nowe przejście graniczne - kolejki, że klękajcie narody!!! Ja skierowałem się na stare przejście a tu tylko kilka samochodów - w większości Polacy. Na tym przejściu wiadomo - kantor, restauracja i stacja paliw.
CZYŻYK
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) CZYŻYK » 29.07.2009 18:08

to ja poprosze o namiary kawater w Vodice
CZYŻYK
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) CZYŻYK » 29.07.2009 18:19

skleroza
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
buroda
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) buroda » 29.07.2009 18:41

jeśli można to poproszę o namiar na fajna kwaterkę rodzina 2+1 ale lepiej jak są 2 pokoje (bez komentarza:) )kuchnia i łazienka, wręcz obowiązkowy jest balkon z widokiem na morze....plaza moze byc z 200-300m
proszę na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
dziekuję
pozdrav[/b]
s3bool
Autostopowicz
VODICE - opinie,apartamenty etc...

Nieprzeczytany postnapisał(a) s3bool » 30.07.2009 07:42

Witam
Wybieram się ze znajomymi do miejscowości Vodice.
Czy ktoś z forumowiczów był w tej mieścinie?
Podsuńcie jakieś adresy apartamentów czy jakiś biur informacji turystycznej.
Proszę również o informację jak tam jest, jak wygląda życie nocne,puby,knajpy,dyskoteki no i oczywiscie plaża;)
Z góry dziękuję za wszystkie informacje. :D
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone