Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wróciłem z Vela Luki hotel ADRIA

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Brunet66
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Brunet66 » 03.08.2006 21:56

Jak masz pytania pisz!!!
mała 11
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mała 11 » 04.08.2006 06:28

właśnie miałam dylemat czy wybrać miasteczko vela luka czy stari grad. Jakie są plaże w vela luka?? Czy bardzo jest nudno bo słyszałam że nic tam się nie dzieje. No i oczywiście jak prezentuje się hotel?? Dzięki POZDR. :D :D :D :D
Sitek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sitek » 04.08.2006 12:39

Witam

Wybieramy się do Adrii we wrześniu i prosiłbym Cię o jakieś uwagi co do pobytu, czy coś było nie tak? Którą przeprawą promową udaliście się na wyspę? Jak z "napojami", czy punkt 23.00 i koniec polewania czy można było coś na zapas :) ? W jakich cenach wypożyczenie rowerków, czy jakiejś łodki? Jakieś fajne plaże w okolicy? Dzięki za wszelki istotnie iformacje i pozdrwiam

Sitek
velo_12
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) velo_12 » 04.08.2006 14:32

Hej,byłeś może na wysepce Proizd?,jeśli tak to wal wszystko co wiesz (jakie plaże,czy jest dużo ludzi,ile kosztuje przeprawa,jak często pływają taryfy,itp.)
rynioo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rynioo » 04.08.2006 16:32

Jak z "napojami", czy punkt 23.00 i koniec polewania czy można było coś na zapas

Można brać na zapas,ale punkt 23 zamykaja bar i nawet nie obsługują tych co stoją w kolejce :cry: (chyba,że coś się zmieniło na lepsze od końca czerwca).
Hej,byłeś może na wysepce Proizd?,jeśli tak to wal wszystko co wiesz (jakie plaże,czy jest dużo ludzi,ile kosztuje przeprawa,jak często pływają taryfy,itp.)

Naprawdę warto sie wybrać na Proizd.Tylko polecałbym dzień gdy jest mały wiatr gdyż wtedy woda na wyspie jest niesamowicie przejrzysta.Jak my tam byliśmy to tłumow nie było.Statek odplywa spod hotelu i kosztuje 30 kun dorosły i 15 kun dziecko.
Na wyspie są 4 plaże ,wszystkie oczywiście kamieniste,ale dosyć szerokie.Woda ma niesamowity kolor.

pozdrav
Brunet66
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Brunet66 » 05.08.2006 15:04

mała 11 napisał(a):właśnie miałam dylemat czy wybrać miasteczko vela luka czy stari grad. Jakie są plaże w vela luka?? Czy bardzo jest nudno bo słyszałam że nic tam się nie dzieje. No i oczywiście jak prezentuje się hotel?? Dzięki POZDR. :D :D :D :D

Co do miasteczka to jest małe,kilka knajpek i .....chyba nic szczególnego,stari grad-nie wiem Ja miałem hotel więc wszystkie rozrywki miałem w programie.Pozdrawiam
Brunet66
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Brunet66 » 05.08.2006 15:11

Sitek napisał(a):Witam

Wybieramy się do Adrii we wrześniu i prosiłbym Cię o jakieś uwagi co do pobytu, czy coś było nie tak? Którą przeprawą promową udaliście się na wyspę? Jak z "napojami", czy punkt 23.00 i koniec polewania czy można było coś na zapas :) ? W jakich cenach wypożyczenie rowerków, czy jakiejś łodki? Jakieś fajne plaże w okolicy? Dzięki za wszelki istotnie iformacje i pozdrwiam

Sitek

Witam
Hotel Adria jest OK miło byłem zaskoczony,codziennie wymiana ręczników,bardzo dobre jedzonko,czyste i zadbane pokoje i łazienki(są suszarki do włosów)Polecam dojazd do Orebica i tam przeprawę promową długo się jedzie ale widoki sa tak wspaniałe że ciężko jest je opisać(sądze że jest to naciekawszy odcinek CRO Split-Orebic.Dokładnie od 23 nie mam polewania i koniec muzyki na tarasie gdzie codziennie można sie pobawić.Rowery,kajaki są za darmo.Plaża żwirowa w lewo od hotelu przed hotelem beton.
Gorąco polecam Adrię jest na prawdę warta tej ceny :lol:
rynioo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rynioo » 06.08.2006 17:03

Gorąco polecam Adrię jest na prawdę warta tej ceny

Pod warunkiem,że po przyjechaniu na miejsce nie usłyszysz od recepcjonistki:"No rooms for You" :twisted: :twisted: :twisted:
Sitek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sitek » 07.08.2006 22:13

Witam

Mam jeszcze jedno pytanko do "Adriowców", mianowicie:
Jakie są godziny posiłków (śniadanie obiad kolacja) no i czy pomiędzy tymi godzinami da się coś przekąsić w ramach all incl. czy trzeba płacić?
Pytam bo pewnie się bedziemy szwędać tu i tam i nie zawsze trafimy na obiad czy śniadanie :)

Pozdrawiam
Sitek
Brunet66
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Brunet66 » 08.08.2006 20:38

Sitek napisał(a):Witam

Mam jeszcze jedno pytanko do "Adriowców", mianowicie:
Jakie są godziny posiłków (śniadanie obiad kolacja) no i czy pomiędzy tymi godzinami da się coś przekąsić w ramach all incl. czy trzeba płacić?
Pytam bo pewnie się bedziemy szwędać tu i tam i nie zawsze trafimy na obiad czy śniadanie :)

Pozdrawiam
Sitek

Witam ponownie
Śniadanie 7-10.00
Obiad 12.30-14.00
Ciasto i kawa 16.00-17.00
Kolacja 19.00-21.00
Jak wybierasz się na wycieczkę zgłoś dzień wcześniej (na recepcji)dostaniesz suchy prowiant + napoje
Za nic nie płacisz chyba że chcesz się napić czegos extra w kafejce na plaży lub z drugiej strony kafejki All
Jedzenia jest tyle i jakoś tak często że ja codzienie biegałem rano a żeby za bardzo nie przytyć.
Pozdrawiam i zycze miłego wypoczynku jak cos jeszcze to proszę pytać
Sitek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sitek » 14.08.2006 19:24

Witam

Dzięki za poprzednie odpowiedzi. Jak myślicie czy jak jedziemy w połowie wrzesnia to mam taszczyć ze sobą lezaki i parasol czy jest ich tam na tyle dużo że mam sobie odpuścić? Jedni znajomi biorą 4 letnie dziecko, czy są jakieś atrakcje dla dzieci?

Pozdrawiam
Sitek
pszczółka
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pszczółka » 18.08.2006 20:02

Witam wszystkich :)
Ja właśnie za 5 godzin wyjezdzam właśnie do hotelu Adria i liczę, że ładne opowieści bruneta się sprawdzą :lol: byłabym wtedy usatysfakcjonowana :)))
Napewno zdam relacje jak wrócę 8)
pozdrawiam

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone