Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wróciłem z Cro - Tribunj, Pag, Plitvice.

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
studeo
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) studeo » 01.07.2011 12:41

Wszystko co dobre, szybko się kończy... Właśnie wróciłem z Cro. Byłem po raz pierwszy, oczywiście krajem jestem zachwycony.

Na początku: serdeczne podziękowania dla całego forum za wszystkie rady, nawet jeśli nie wszystkie się sprawdziły. Ogólnie, dzięki tym radom było nam dużo łatwiej na miejscu.

Relacja z podróży - będzie, i to bardzo obszerna, ale dopiero za miesiąc - dwa. Mam zwyczaj takie relacje robić w formie osobnej strony internetowej (podobne stworzyłem wcześniej o Tunezji - http://www.tunezja.masternet.pl i Bibione we Włoszech - http://www.bibione.vot.pl ) - obiecuję, że wkrótce powstanie podobna strona o naszym wyjeździe do Cro. Zdjęć będzie od groma i trochę do poczytania również.

Jeśli ktoś miałby już teraz jakieś pytania - co do pobytu z małym dzieckiem w Tribunj, na Pagu i w Plitvicach - zapraszam, chętnie odpowiem.
binkowskig
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) binkowskig » 01.07.2011 13:00

studeo napisał(a):Wszystko co dobre, szybko się kończy... Właśnie wróciłem z Cro. Byłem po raz pierwszy, oczywiście krajem jestem zachwycony.

Na początku: serdeczne podziękowania dla całego forum za wszystkie rady, nawet jeśli nie wszystkie się sprawdziły. Ogólnie, dzięki tym radom było nam dużo łatwiej na miejscu.

Relacja z podróży - będzie, i to bardzo obszerna, ale dopiero za miesiąc - dwa. Mam zwyczaj takie relacje robić w formie osobnej strony internetowej (podobne stworzyłem wcześniej o Tunezji - http://www.tunezja.masternet.pl i Bibione we Włoszech - http://www.bibione.vot.pl ) - obiecuję, że wkrótce powstanie podobna strona o naszym wyjeździe do Cro. Zdjęć będzie od groma i trochę do poczytania również.

Jeśli ktoś miałby już teraz jakieś pytania - co do pobytu z małym dzieckiem w Tribunj, na Pagu i w Plitvicach - zapraszam, chętnie odpowiem.

Witam. Oglądając Bibione, wróciłem wspomnieniami do 1996 roku kiedy tam byłem...trochę się zmieniło ale...latarnia pozostała taka sama. Fajna stronka ...tak trzymać bo kurs właściwy. Pozdrawiam grzegorz
Kacper111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kacper111 » 03.07.2011 14:29

powiedz coś o plaży w Tribunji, i o atrakcjach dla 3 letnich dzieci-za miesiąc jadę w te rejony
wrocek
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) wrocek » 05.07.2011 23:27

czy może ktoś z Was ma pojęcie ile kosztuje: skok na bungee w Novaljii; rejs kutrem/statkiem wokół wysepek(skoki do wody z niego itd), ;a także czy dostępne jest w marketach mięso typowo mielone, jak u nas ? Chodzi o sporządzenie spaghetti na obiadek :) Pozdrawiam :)
justaczek84
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) justaczek84 » 06.07.2011 10:56

wrocek napisał(a):czy może ktoś z Was ma pojęcie ile kosztuje: skok na bungee w Novaljii; rejs kutrem/statkiem wokół wysepek(skoki do wody z niego itd), ;a także czy dostępne jest w marketach mięso typowo mielone, jak u nas ? Chodzi o sporządzenie spaghetti na obiadek :) Pozdrawiam :)

z tym mięskiem to nie jest tak kolorowo - bardzo mały wybór, czasem jego całkowity brak - nawet w sporych miasteczkach (byliśmy w Makarskiej)

nie dziwię się, że spora ilość turystów bierze spożywkę z domu :D

za to jedzonko w Chorwacji - miodek, szczególnie owoce morza świeże i przepyszne, tanie w porównaniu do cen w Polsce :coool:
fidosanok
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fidosanok » 06.07.2011 11:40

justaczek84 napisał(a):za to jedzonko w Chorwacji - miodek, szczególnie owoce morza świeże i przepyszne, tanie w porównaniu do cen w Polsce :coool:

No,no... zwłaszcza rybki :wink: :lol:
2salamandra22
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 2salamandra22 » 06.07.2011 13:35

Mięsko mielone w sklepach w formie pleskawicy albo cevapcici do samodzielnego smażenia już przyprawione więc się nie nadaje na spaghetti. Mój syn spaghetti zajada w przerwach między chorwacką pizzą (ryby i owoce morza odpadają) na okrągło. Secjalnie dla niego wekujemy sos z mięskiem w słoikach. Gotuje sobie makaron i mamy go z głowy, może dalej pluskać się Adriatyku.
studeo
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) studeo » 10.07.2011 20:20

Co do mięsa mielonego: dostępne w Tribunj w markecie Konzum, kupowaliśmy, zjedliśmy, przeżyliśmy.
Co do plaż: nie idźcie na polecaną czasami dla dzieci plażę żwirkową za mariną w stronę Vodic! To -według mnie - chyba najbrzydsza plaża, jaką widziałem w Chorwacji. Szczerze polecam plażę za Zamalinem (tzn to chyba nadal jest Zamalin, ale chodzi mi o część kamienistą, która znajduje się za plażą betonową - piękne widoki, czysta woda i zatoczki z małymi kamykami, które bardzo pasowały naszemu 2,5 letniemu dziecku.
Na resztę pytań odpowiedzi nie znam.
Strona o naszym wyjeździe powoli powstaje, mam nadzieję, że najdalej w ciągu 2 - 3 tygodni będzie gotowa - będą tam również opisy wszystkich plaż, które widzeliśmy.

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone