Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Willa Palunko w Zivogocse - jakie wrażenia?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bea22
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) bea22 » 20.08.2013 11:06

Witam serdecznie,
Proszę o informacje o willi Palunko w Zivogosce. Jeśli ktoś w niej był, to będę wdzięczna za wszelkie info.
Troszkę już poczytałam na forum,ale nutruje mnie kilka pytań:)
1. Jak oceniacie tę willę dla małych dzieci 3,4 latka - plac zabaw wygląda obiecująco, ale jak z wózkiem??
Duży spadek terenu będzie uciążliwy w tym przypadku?? Ma ktoś może policzone schody;)? w Breli miałam 60 szt rok temu:)
2. Jacy są gospodarze?? Obowiązuje cisza nocna??
3. Jak daleko restauracje w pobliżu?
4. i wreszcie, która część Zivogosce dla małych dzieci najlepsza?? Czy plaża najbliższa tej willi będzie ok??

Z góry dziękuję za wszelkie info:)
Mam nadzieję, że o niczym nie zapomniałam
Pozdrawiam gorąco w oczekiwaniu na przyszłoroczny wyjazd.
P.s.
Jak się ma porównanie Zivogosce do Promajny?? Tak samo spokojna?? A jak plaże ? Byłam w tym roku w Promajnej i szukam podobnej " dziury":)
ologaw
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ologaw » 06.11.2013 04:04

Zivogosce Porat to większa dziura niż Promajna. Ale jest tam duży hotel Nimfa. Knajpy są zaraz przy Palunko jest jedna. Z Palunko do plaży jest jednak kawałek, najlepiej przejść przez hotel. Teraz mają basenik w Palunko, 3 lata temu nie było. Ogólnie Promajnę wspominam lepiej niż Porat. Ale właściciel Boris Jeloćnik czy jak mu tam było o spoko gość, bezproblemowy, sam zajmuje się interesem, żona adwokat przyjeżdża rzadko. Pozdrawiam.
ologaw
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ologaw » 18.11.2013 13:18

Swoją wypowiedź pisałem w stanie takim sobie i widzę, że nie za dobrze to wyszło. Napiszę jeszcze raz starając się bardziej po Polsku, to tak dla tych co będą poszukiwać podobieństw i różnic w przyszłości. Zivogosce Porat wydaje się trochę spokojniejsze niż Promajna, jest to trochę inna miejscowość, z innym dostępem do plaż i deptaka nadmorskiego (jeżeli można to tak nazwać). Promajna nie jest położona na skarpie jak to ma miejsce w Poracie, dlatego w Promajnie łagodniej i w każdym miejscu schodzi się do plaży w Poracie nie. Knajpek jest kilka głównie nad morzem. Ale jest też jedna gdzieś przy Jadrance i jest jedna właśnie niedaleko willi Palunko. W Poracie jest hotel Nimfa, który raczej nie wpływa na klimat spokojnej miejscowości. Oczywiście w ciągu tych 3 lat mogło się coś zmienić (więcej knajpek, jakieś dodatkowe atrakcje). Atrakcją Zivogosce Porat są spacery do Igrane. Idzie się fajną drogą po której prawie nie jeżdżą samochody, jest to taka wieczorna atrakcja, naprawdę warto co drugi wieczór zrobić sobie taki spacerek np. raz kolacja w Zivogosce a raz w Igrane. Ogólnie rzecz ujmując miejscowości podobne aczkolwiek Promajna ma szerszą i w połowie zalesioną plażę (w Poracie roślinność na plaży też jest ale jest jej zdecydowanie mniej). Mi osobiście dużo bardziej podobało się w Promajnie, chociaż nie miałem takiego tarasu z takim widokiem jak jest z willi Palunko. W Promajnie jest też więcej knajpek, są lepsze knajpki na plaży (takie do picia piwa czy drinków). Wydaje mi się, że plażowanie w Promajnie jest dużo przyjemniejsze niż w Poracie. Ale to tylko moje obiektywno-subiektywne odczucia :D .

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone