Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce. Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie! [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Iga wczoraj miała troszkę słabsze momenty (za dużo niewymuszonych błędów) ale wygrała przekonywająco i to się liczy.
Jutro nasza zawodniczka walczy na głównym korcie z Amerykanką Jessicą Pegulą. To spotkanie zaplanowano jakie drugie od godz 12. Tak więc nie rozpocznie się wcześniej niż o godz. 13.
Jutrzejszy mecz Igi nie przed godz. 15. W drugim półfinale zmierzą się C.Gauff i M.Trevisan. Z którąś z nich w finale zmierzy się kto? Ja nie mam żadnych wątpliwości .
W obu półfinałach Rolanda Garrosa doszło do wydarzeń, których nie sposób było przewidzieć. W meczu Alexandra Zvereva z Rafaelem Nadalem ten pierwszy skreczował, zaś spotkanie Caspera Ruuda z Marinem Ciliciem przerwała aktywistka klimatyczna. Kobieta przywiązała się do siatki za szyję. Mecz po kilku minutach został wznowiony, a zwycięzcą został Ruud i to on spotka się w finale z Rafą Nadalem. https://fb.watch/dqKgL4MOyL/
Dzisiaj chyba "wszyscy" zasiądą o 15.00 przed telewizorami. Osobiście mam nadzieję na dobry mecz z którego zwycięsko wyjdzie nasza tenisistka. Trzymamy kciuki za wygraną Igi !!
Na szczęście w finale spotkają się zawodniczki które nie okazują emocji wydobywając z siebie podczas gry różnorakie dźwięki. Nawet nie wiedziałem że w skrajnych przypadkach jest to zakazane a nazywa się fachowo "hindrance". W półfinale granym przez Cori Gauff z Martiną Trevisan doszło do czegoś takiego:
Niestety sędzina nie zareagowała na ewidentne naruszenie przepisów. Takie zachowanie jest przyzwoleniem dla podobnych zachowań w przyszłości.
Jeśli Iga zagra swój tenis żadna tenisistka nie jest w stanie jej zagrozić z drugiej strony kiedyś przyjdzie ten moment porażki i trzeba pamiętać że to tylko sport. Obecnie Iga jest jak Adaś Małysz w swoim najlepszym czasie kiedy człowiek oglądając doskonale i dalekie skoki przeciwników myślał nie no teraz to już nie da rady a on wychodził na skocznie i spokojnie bił przeciwników o kosmiczne odległości. Teraz też kiedy oglądam przeciwniczki naszej tenisistki to wyglądają doskonale a potem wychodzi na kort Iga Dominator i kończy wszystko na swoich warunkach. Iga trzymamy kciuki