Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wieści z tenisowych kortów

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: Wieści z tenisowych kortów.

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.03.2021 18:08

Gonzales napisał(a):No i stało się tak jak przewidziałem. Iga Świątek spotka się jutro z Garbiñe Muguruza w 3 rundzie turnieju.

Na chwilę obecną
Świątek I. - WTA: 15.
Muguruza G. - WTA: 16.
Zapowiada się ciekawie. :D
damianisko5
Cromaniak

Postnapisał(a) damianisko5 » 09.03.2021 18:42

O której godzinie grają?
Ostatnio edytowano 25.03.2021 17:04 przez damianisko5, łącznie edytowano 1 raz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.03.2021 18:44

No poprzedniej stronie pisze :wink: że planowana godzina spotkania 16:00
damianisko5
Cromaniak

Postnapisał(a) damianisko5 » 10.03.2021 13:13

Janusz Bajcer napisał(a):No poprzedniej stronie pisze :wink: że planowana godzina spotkania 16:00

Dzięki Janusz, przeoczyłem to. Trzymamy kciuki i kibicujemy, Do boju Iga!!!
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.03.2021 16:38

Pierwszy set przegrany do zera.
Igi nie ma na korcie....
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.03.2021 17:36

W drugim secie Iga już była na korcie :wink: , ale przegrała 4:6 :cry:
Dzisiaj Muguruza była zdecydowanie lepsza.
damianisko5
Cromaniak

Postnapisał(a) damianisko5 » 10.03.2021 17:42

Janusz Bajcer napisał(a):W drugim secie Iga już była na korcie, ale przegrała 4:6
Dzisiaj Muguruza była zdecydowanie lepsza.

Zdecydowanie dzisiaj nie był to dzień Igi, nic jej nie wychodziło. W drugim nawiązała walkę, ale nie udało się go wygrać i powalczyć w trzecim. Doświadczenie będzie procentować w następnych grach. Doczekamy się tego.
Gonzales
Cromaniak

Postnapisał(a) Gonzales » 11.03.2021 10:17

Wczoraj to mi się nawet nie chciało nic napisać. Każdemu może przytrafić się gorszy dzień i nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem.
Iga musi na spokojnie przeanalizować to co się wydarzyło i wyciągnąć odpowiednie wnioski. Według mnie oprócz ogarnięcia sfery psychicznej, kluczowym jest poprawienie jakości pierwszego serwisu. Grając z taką zawodniczka jak Muguruza nie wygra się drugim serwisem (choć i on nie był wczoraj na normalnym poziomie).
Nasza zawodniczka ma "papiery" na to aby za jakiś czas dominować w damskim tenisie. Musi tylko sobie te "papiery" poukładać we właściwej kolejności.

22 marca zaczyna się turniej w Miami. Za niecałe 2 tygodnie przekonamy się czy ta przerwa przyniesie poprawę. Pamiętajmy to że Iga w sumie dopiero zaczyna przygodę z "wielkim tenisem" i ja wierzę że dostarczy nam przez ładnych kilka jak nie kilkanaście lat mnóstwo powodów do radości.
Nie mamy niestety w sporcie zbyt wielu zawodników światowego formatu. Pojawienie się kogoś nowego powoduje od razu pompowanie balonika który często pęka z wielkim hukiem (wide Janowicz). Ja spokojnie trzymam kciuki i tak jak to już napisałem dużo wcześniej w tym wątku "z tej mąki będzie pyszny chleb".
Jazda Iga !!!!!!!!!!!!!!!

Pozdrowienia.;)
damianisko5
Cromaniak

Postnapisał(a) damianisko5 » 11.03.2021 10:47

Piotr, popieram to wszystko o czym napisałeś. I reasumując: "z tej mąki będzie pyszny chleb".
Jazda Iga !!!!!!!!!!!!!!!
Gonzales
Cromaniak

Postnapisał(a) Gonzales » 15.03.2021 16:56

Rywalem Huberta Hurkacza w 2 rundzie turnieju ATP 500 w Dubaju będzie Francuz Richard Gasquet. W 1 rundzie Hurkacz miał wolny los.
Mecz jutro o godz. 10 czasu polskiego. Transmisja Polsat Sport lub net :D

Pozdrowienia.;)
damianisko5
Cromaniak

Postnapisał(a) damianisko5 » 15.03.2021 17:21

Dzięki Piotr za info.
damianisko5
Cromaniak

Postnapisał(a) damianisko5 » 16.03.2021 11:24

Oglądałem końcówkę meczu. Hubert wygrywa w 2 setach z Francuzem Richardem Gasquet. Brawo młodość!!
Gonzales
Cromaniak

Postnapisał(a) Gonzales » 16.03.2021 16:59

Niestety nie oglądałem meczu. Powód bardzo prozaiczny: brak prądu :evil:

Mam nadzieję ze będę mógł bez problemu oglądnąć jutrzejsze spotkanie Hurkacza z Kanadyjczykiem Dennisem Shapovalovem.
Początek meczu o godzinie 11 polskiego czasu. Transmisja Polsat Sport lub net :D

Pozdrowienia.;)
damianisko5
Cromaniak

Postnapisał(a) damianisko5 » 16.03.2021 17:11

Gonzales napisał(a):Niestety nie oglądałem meczu. Powód bardzo prozaiczny: brak prądu :evil:

Mam nadzieję ze będę mógł bez problemu oglądnąć jutrzejsze spotkanie Hurkacza z Kanadyjczykiem Dennisem Shapovalovem.
Początek meczu o godzinie 11 polskiego czasu. Transmisja Polsat Sport lub net :D

Pozdrowienia.;)

Dzięki Piotr za info. Jak znajdę czas, to oglądnę mecz. Pozdrowienia.
I już po meczu, sensacji nie było. Przegrana w 2 setach.
Gonzales
Cromaniak

Postnapisał(a) Gonzales » 17.03.2021 13:46

Niestety Hurkacz trafił na świetnie dysponowanego Shapovalova i przegrał w 2 setach 3:6, 4:6.
Pozostaje czekać na Igę Światek licząc że drobny kryzys zostanie zażegnany i zobaczymy tenis na najwyższym poziomie.
Szczerze mówiąc bardziej wolę oglądać finezyjny technicznie i taktycznie tenis w wykonaniu pań niż panów grających głównie bum, bum :D

Pozdrowienia.;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.