Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

wczoraj wróciłem z Gradaca...pytajcie jeśli chcecie

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
andrzej1976
Podróżnik
kilka odpowiedzi Gradac

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej1976 » 15.08.2008 10:56

kilka słow o...
hotel Labineca ale nie główny budynek tylko budynki za ulicą czyli 10 metrów dalej tzw rodzinne pokoje dla mnie rewelacja bo klatka schodowa odkryta i dwa mieszkania na piętrze po 48 m2 . duży salon z balkonem wychodzącym na morze sypialnia mniejsza i wieksza plus mały przedpokój i łazienka która zadowoli chyba najbardziej wymagających ( co do ceny jaką zapłacili za 3*) wszystko wyłożone płytkami i nową stolarką..
budynek główny ...w sumie nic specjalnego ale ograniczałem się do stołówki i baru all inclusive...malutki basen z którego i tak nie korzystaliśmy bo w kraju mam ładniejsze ;-)
wąskie plaże bardzo zatłoczone i kamieniste od strony hotelu po lewej stronie mniejsze kamienie i żwir po prawej z której korzystałem kamienie wieksze i jeszcze węższa plaża ale za to mniej ludzi . 3 metry od legowiska schodki do baru który serwował(odpłatnie) lepsze piwa i napoje)-nierozcieńczone !!
miasteczko samo w sobie ma to czego potrzeba czyli dziesiątki kawiarni restauracji lodziarni i dużo dużo ludzi... kilka miejsc informacji turystycznej dobry punkt w którym można wypić świetne drinki znajduje się za hotelem Marco Polo na głównej ulicy. z Gradaca jest bardzo blisko do Mjedugorje Bośniacy sprawdzają zielone karty jak ich nie ma to trzeba wykupić za 20 euro . sama miejscowość rozczarowuje bo żenada w stylu Lichenia i Częstochowy mówię o badziewnych straganach , kościół jakich setki w Polsce niczym się nie wyróżnia. do Dubrownika 120 km i lepiej wyjechać rano bo my zrobiliśmy to do południa i miejsca na zaparkowanie szukałem godzinę nie wspomnę o skwarze 45 w słońcu.
w samym hotelu słabe animacje dla dzieci skierowane i tak głównie pod niemców i austriaków, klienci niektórych biór podróży nie płacą za skrytki i internet...ja nie płaciłem bo jechałe z Tui może to i nie wielkie wydatki ale zawsze. kasę wymieniają w hotelu ale pobierają 2% marży lepiej to zrobić w hotelu Marco Polo bo jest najlepszy kurs i bez marży...na razie tyle
Corwin
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Corwin » 16.08.2008 21:06

Od razu lepiej, ale jakby udało się jeszcze wkleić kilka fotek, to byłoby naprawdę super. Pozdrowienia.
andrzej1976
Podróżnik
ale jak się dodaje...;-) zdjęcia?

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej1976 » 17.08.2008 17:27

dobra pośmiejcie się....
Corwin
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Corwin » 18.08.2008 08:06

Co do wklejania zdjęć to zajrzyj do tego posta:
forum/viewtopic.php?t=13679&highlight=
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 20.08.2008 10:54

Drobna uwaga , jesli idzie o wymiane pieniązków to lepszy kurs był w banku przy promenadzie :wink: i bez prowizji . Jesli idzie o miejscowośc dla mnie super - ja wyjechałem stamtąd 16.08. ( pobyt od 10.08 wczesniej tydzien w innym miejscu ) . Mieszkałem w apartamentowcu w drugim szeregu od promenady , nocą cisza prawie nawet jak siedzielismy na tarasie na górze , mimo ze promenada zyła ... Poza tym miateczko naprawde warte polecenia wszystko jest na miejscu a w sumie nie za tłoczno , dobra baza wypadowa -Dubrownik , Mostar , plaża wąska ale dośc długa , bywaja fale ( co prawda nie zaduże ) , mi osobiscie przypadła też do gustu pobliska miejscowśc Brist gdzie udawalismy sie na plaże wieczorem , bardzo spokojna i cicha , a w pobliskiej uliczce nad plażą sprzedawane prosto z grilla makrele po 10kun za sztukę !! Mniam
porto
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) porto » 19.01.2009 11:47

Witam.

Byłem w Gradac na przełomie lipca i sierpnia. Plaża jest faktycznie wąska ale bardzo długa. Mamy do wyboru duże kamienie, a czym bardziej na południe tym mniejsze kamyczki. Ze znalezieniem miejsca na plaży nie mieliśmy nigdy problemu - zajęte były tylko miejsca zacienione... W tym roku szukałem innego miejsca na odpoczynek, ale jednak znów zdecyduję się na Gradac.

Pozdrawiam.
Fuzi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fuzi » 19.01.2009 13:08

Witam Wszystkich !

Mój kamyczek do tego ogródka. Faktycznie miejscowość Gradac ma swój urok, ale jeżeli chodzi o jej plaże to naprawdę mają dużo do życzenia. Jest strasznie zatłoczona w sezonie i co najgorsze bardzo brudna. Nie rozumiem dlaczego moi poprzednicy pomijają ten fakt. Myślałem że te forum jest po to by dzielić się z innymi informacjami, które mają nam usprawnić i umilić pobyt w Chorwacji. Również byłem klientem hotelu Labineca przez 14 dni i naprawdę gdyby nie basen to nie miał bym gdzie się rozłożyć. Oczywiści można wstać o 7 rano i zając miejsce na plaży ale nie o to chyba chodzi na urlopie.

Pozdrawiam !
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 19.01.2009 13:42

Może mówisz o plażach w okolicach tego Hotelu ?
Ja raczej unikam większych ośrodków zakwaterowania , mieszkałem w kwaterze w tuż za promenadą przybrzeżną ale ok. 1,5km od ww. hotelu i nigdy nie mieliśmy problemu z rozłożeniem sie na plaży choc przy samej promenadzie owszem było tłoczno , poza tym , obskakiwalismy sąsiednie miejscowości ( no cóż bylismy autem więc mieliśmy taką możliwośc ) czy dzikie plaże, a jak wspominałem np. w Briście , do którego można było dojśc od Was z hotelu wzdłuż morza ,popołudniami to był totalny luzik .
A jeśli idzie o zaśmiecenie , było w normie i raczej rano było posprzątane na plaży ....
A wspomnę ze byliśmy w szczycie sezonu 10-16.08
na dowód że nie było najtłoczniej - fotka z plaży w Briscie godz. ok.16,00.
[img][img]http://images25.fotosik.pl/294/2851c4a507f256c6.jpg[/img][/img]
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 19.01.2009 13:48

W Gradac byłam we wrześniu 3dni ,a tam już cisza, spokój :)
Zresztą zdjęcia w mojej relacji mówią same za siebie :)
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=212 ... c&start=90
Pozdrawiam
porto
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) porto » 19.01.2009 13:55

Fuzi napisał(a):Witam Wszystkich !

Mój kamyczek do tego ogródka. Faktycznie miejscowość Gradac ma swój urok, ale jeżeli chodzi o jej plaże to naprawdę mają dużo do życzenia. Jest strasznie zatłoczona w sezonie i co najgorsze bardzo brudna. Nie rozumiem dlaczego moi poprzednicy pomijają ten fakt. Myślałem że te forum jest po to by dzielić się z innymi informacjami, które mają nam usprawnić i umilić pobyt w Chorwacji. Również byłem klientem hotelu Labineca przez 14 dni i naprawdę gdyby nie basen to nie miał bym gdzie się rozłożyć. Oczywiści można wstać o 7 rano i zając miejsce na plaży ale nie o to chyba chodzi na urlopie.

Pozdrawiam !

Plaża była owszem zatłoczona, ale nigdy nie mieliśmy problemu ze znalezieniem miejsca - wiadomo, że nie był to plac 15m na 15m ale spokojnie można było o każdej porze coś znaleźć. Jeśli o czystość chodzi to zauważyłem, że dużo lepiej było po południowej stronie Gradac czyli od kościoła w stronę Dubrownika. Ogólnie nie narzekam i napewno jak się nic nie zmieni to w lipcu znów odwiedzę Gradac. :wink:
Fuzi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fuzi » 19.01.2009 14:10

W takim razie musiałem mieć pecha . Byłem w pierwszej połowie lipca i naprawdę na plaży od Labineca do przejścia przez port, plaża była strasznie zatłoczona. Co do czystości plaży wstrzymuję się bo widzę że jest to czysto osobiste odczucie i każdy z Was inaczej na to patrzy. Może niepotrzebnie porównuje ich kondycję z Włoskimi plażami.
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 19.01.2009 14:12

Fuzi napisał(a):W takim razie musiałem mieć pecha . Byłem w pierwszej połowie lipca i naprawdę na plaży od Labineca do przejścia przez port, plaża była strasznie zatłoczona. Co do czystości plaży wstrzymuję się bo widzę że jest to czysto osobiste odczucie i każdy z Was inaczej na to patrzy. Może niepotrzebnie porównuje ich kondycję z Włoskimi plażami.

No to dziwne, bo według mnie plaże we Włoszech były zdecydowanie w gorszym stanie niż te w Cro..zresztą ja zawsze jeżdżę na wakacje we wrześniu może dlatego lepiej to wygląda :)
Fuzi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fuzi » 19.01.2009 14:42

Faktycznie dziwne ! Ines proszę Cię nie przesadzaj, chyba nie masz zamiaru porównywać czystości plaż piaszczystych ze żwirowymi. Ze względu na budowę plaże żwirowe z góry są skazane na większe zanieczyszczenie.
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 19.01.2009 14:48

No fakrt dziwne , byłem dwa razy we włoszech i przynajmniej tam gdzie byłm - okolice Wenecji - to plaża tragedia nie ma porównania do Chorwacji , piasek czarny , woda oczywiscie bez porównania - mętna i brudna , poza tym hałas , nigdy więcej ...napewno na południu Włoch jest bardzie urokliwie i spokojnie , może i woda czystsza , ale północ to tragedia .
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 19.01.2009 15:19

armar napisał(a):No fakrt dziwne , byłem dwa razy we włoszech i przynajmniej tam gdzie byłm - okolice Wenecji - to plaża tragedia nie ma porównania do Chorwacji , piasek czarny , woda oczywiscie bez porównania - mętna i brudna , poza tym hałas , nigdy więcej ...napewno na południu Włoch jest bardzie urokliwie i spokojnie , może i woda czystsza , ale północ to tragedia .

Armar zdecydowanie się z Tobą zgadzam..te same odczucia jak na południu jeszcze, jeszcze, tak na północy bez komentarza...
Fuzi- nie przesadzam :?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

wczoraj wróciłem z Gradaca...pytajcie jeśli chcecie - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone