Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wasze ksiązki - ulubione, znienawidzone, obecnie czytane...

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Paulka
Croentuzjasta
Re: Wasze ksiązki - ulubione, znienawidzone, obecnie czytane

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paulka » 04.04.2014 20:24

"Nie dość, że góralom się tu nieźle dostaje, to dostaje się również troszkę księżom, a także poniekąd nam, zwykłym ludziom, którzy grzeszymy tak zwanym „polactwem”, czyli narzekaniem, marudzeniem, byciem anty wobec wszystkiego oraz ogólnym naburmuszeniem, zwalaniem winy na system, a kiedy system upada („przeklęta komuna”) to kolejny powód do narzekania się pojawia („zgniły kapitalizm”). Wszystkie te cechy posiada ojciec autora, który jest tu jedną z ważniejszych postaci. "

To wszystko u Kuczoka w "Spiski. Przygody tatrzańskie". Dawno się tak nie uśmiałam.
Wieńczący dzieło nieokiełznany erotyzm to prawdziwe odkrywanie Tatr. :lol:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 05.04.2014 09:26

Ostatnio na Kindlu przeczytałam kolejną cześć Kronik Wampirów autorstwa Anne Rice. Tym razem na tapecie był Wampir Armand.

Nie należy on do moich ulubionych postaci z Kronik... nic nie przebije Lestata :D, ale książka bardzo fajna. Lubię styl pisania Anne Rice.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 05.04.2014 11:15

Macie „coś" do ew. wymiany?
Mogę przesłać Cobena W głębi lasu i Lindell Miodowa pułapka.
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 05.04.2014 20:17

FUX napisał(a):Macie „coś" do ew. wymiany?
Mogę przesłać Cobena W głębi lasu i Lindell Miodowa pułapka.

A co byś Jędrek chciał poczytać :?: :D
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 05.04.2014 20:47

No na pewno nie Lalkę czy Chłopów... :lol:
Paulka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paulka » 07.04.2014 10:52

Jak nie lubię kryminałów to chyba muszę przeczytać ...

http://kryminalnapila.blogspot.com/2014 ... lalek.html
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 08.04.2014 11:57

Od jakiegoś czasu podczytuję Marka Krajewskiego i jego komisarza Popielskiego :-) Ciekawe spojrzenie na przewojenny Lwów. Polecam :-) :papa:
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 08.04.2014 12:27

viltob08 napisał(a):Od jakiegoś czasu podczytuję Marka Krajewskiego i jego komisarza Popielskiego :-) Ciekawe spojrzenie na przewojenny Lwów. Polecam :-) :papa:

Zdecydowanie bardziej podoba mi się komisarz Mock i Wrocław, który przemierza :D .
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 08.04.2014 12:31

marze_na napisał(a):
viltob08 napisał(a):Od jakiegoś czasu podczytuję Marka Krajewskiego i jego komisarza Popielskiego :-) Ciekawe spojrzenie na przedwojenny Lwów. Polecam :-) :papa:

Zdecydowanie bardziej podoba mi się komisarz Mock i Wrocław, który przemierza :D .

Z Mockiem zapoznaję się teraz, bo czytam "Głowę Minotaura".
dorota19
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorota19 » 24.04.2014 10:37

Roxi, naprawdę jesteś zadowolona z e booka, czytnika mam na myśli? Przymierzam się do kupna, ale jakoś nie mogę się zdecydować. Trcohę mnie irytuje już dźwiganie książek gdziekolwiek nie pojadę, ale przyznam, że większość czytam z bibloteki a w przypadku e książki to ona chyba jest nawet droższa od papierowej? Czy nowości również są dostępne w j. polskim?
Pytanie skierowane do wszystkich ;) nie tylko Roxi ;) Generalnie jestem już prawie na "tak", ale...
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 24.04.2014 10:43

E-booki są tańsze. Nowości na bieżąco.
Ja czytam na laptopie w programie iBooks.
Na razie do czytnika dedykowanego się nie palę.
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 24.04.2014 10:46

dorota19 napisał(a):Roxi, naprawdę jesteś zadowolona z e booka, czytnika mam na myśli?

Jestem z niego bardzo zadowolona.
Są książki, które muszę kupić i mieć na półce... wszystkie inne czytam na Kindlu. Poręczny, estetyczny i wygodny w obsłudze. Żeby książka nadawała się na czytnik musi być z odpowiednim rozszerzeniem i to wszystko... ściągam je z sieci.
Nie wiem jak jest w przypadku nowości, ostatnio przeczytałam na Kindlu Ojca Chrzestnego.... a to do nowości nie należy. Książka ponadczasowa, ale nie nowość :lol:
Paulka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paulka » 24.04.2014 11:50

FUX napisał(a):E-booki są tańsze. Nowości na bieżąco.
Ja czytam na laptopie w programie iBooks.
Na razie do czytnika dedykowanego się nie palę.

Zgadza się. E-booki średnio o 30% tańsze od papierowych i właściwie wydawnictwa starają się wydawać obie wersje jednocześnie. Ja osobiście przemożnej potrzeby czytnika nie odczuwam, ale moje dziecię już się bez niego nie może obejść.
karalajna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) karalajna » 24.04.2014 12:06

ja jednak preferuję wersję papierową, chociaż przyznam, że lista wakacyjnych pozycji do przeczytania mi się powiększa, więc chyba wypróbuję któryś czytnik. :)

a obecnie na rozkładówce "Świat Finansjery" Terry'ego Pratchett'a :)
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 24.04.2014 12:26

karalajna napisał(a):a obecnie na rozkładówce "Świat Finansjery" Terry'ego Pratchett'a :)

Pratchett'a uwielbiam!
Całkiem niedawno przeczytałam Wyprawę Czarownic z serii Świata Dysku.

Jest to opowieść o opowieściach, o tym, co to znaczy być wróżką i matką chrzestną, ale przede wszystkim o zwierciadłach i odbiciach.
Magrat Garlick dziedziczy magiczną różdżkę, która potrafi wyczarowywać dynie (i właściwie nic więcej...) i z pozostałymi wiedźmami udaje się do Genui, żeby pewne dziewczę nie poślubiło księcia. Wbrew Przeznaczeniu i Happy-endyzmowi.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Wasze ksiązki - ulubione, znienawidzone, obecnie czytane... - strona 4...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone