Remarque - top: "Łuk triumfalny", "Noc w Lizbonie", "Czarny obelisk" :D , "Dom Marzeń"
Jonathan Carroll - "Zaślubiny patyków"
Manuel Vincent - "Chorzy na miłość"
.png)
Jo_Anna napisał(a):kupiłam "Grę Anioła" i aż mnie skręcało z irytacji i niedowierzania, że to ten sam autor. To oczywiście bardzo subiektywne, ale od Anioła mnie wręcz odrzucało.
Tantal napisał(a):Właśnie zacząłem "Grę anioła" i jako że jestem dopiero na początku to na razie zdania nie mam.
Tantal napisał(a):Ostatnio przeszedłem etap "Wallanderomanii" i pochłonąłem wszystkie książki Henniga Mankella o detektywie Wallandera. Fajnie napisane, wciągające, mój klimat.
.png)
.png)
.png)
marcin10 napisał(a):Polecam jeszcze książki Arturo Perez Reverte. Każdy znajdzie coś dla siebie. Seria "Kapitan Alatriste", "Królowa południa" , "Cmentarzysko bezimiennych statków", "Ostatnia bitwa Templariusza" czy "Szachownica flamandzka" to pozycje, które zawierają w sobie przygodę, sensację, historię, humor, świetne opisy, które nas dosłownie "przenoszą" do opowiadanej historii. Jednym słowem idealna propozycja na wakacje i nie tylko.
.png)
.png)
Torac napisał(a):marcin10 napisał(a): Arturo Perez Reverte. Każdy . Seria "Kapitan Alatriste", "Królowa południa" , "Cmentarzysko bezimiennych statków", "Ostatnia bitwa Templariusza" czy "Szachownica flamandzka"
Od której zacząć
Renatka66 napisał(a):Bardzo lubię Chmielewską i jej lekkie kryminały ( chociaż te wcześniejsze były zdecydowanie lepsze). Polecam szczególnie na wakacje.
.png)
.png)
Od której zacząć
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.