Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wasze ksiązki - ulubione, znienawidzone, obecnie czytane...

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 03.06.2009 15:59

Powiedz mi, co czytasz, a powiem Ci, kim jesteś. :lol: :lol: :lol:
Kasiulka85
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasiulka85 » 03.06.2009 16:06

Dopiero co przeczytana - "Łaskawe" Jonathana Littella (dość niezwykła rzecz)

Zacieram ręce na tą cegłę ale niestety jeszcze jest za droga na moją studencką kieszeń :/
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 03.06.2009 16:14

Obecnie to Prawo Budowlane...
who
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) who » 03.06.2009 16:29

jan_s1 napisał(a):Powiedz mi, co czytasz, a powiem Ci, kim jesteś. :lol: :lol: :lol:

- powiedz mi, że NIE CZYTASZ, a już wiem kim jesteś :lol: :lol: :lol:
:arrow: Kasiulka85 - ta 'cegła' kosztowała tylko ok. 69pln(?)
dallaska
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dallaska » 03.06.2009 16:55

a ja czytam gazety, :wink: plotkarskie juz nie ,polecam dla pań miesięcznik ,,Wróżka''
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 03.06.2009 18:17

Jo_Anna napisał(a):O!!! I "Trzynasta opowieść" - wprawdzie tylko raz (na razie) czytana, ale klimacik ulubiony :)

no to na pewno podejdą Ci książki Carlosa Ruiz Zafona "Cień wiatru" (super!!!) i "Gra anioła" (może być) :D

Fajny wątek :D

pozdrawiam czytelniczki i czytelników :D
AndrzejPK
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejPK » 03.06.2009 18:29

polecam właściwie wszystkie pozycje Pilipiuka ze specjalnym uwzględnieniem jego ostatniego cyklu "oko jelenia" - jak dla mnie rewelacja, pod warunkiem aprobaty takiego gatunku
Jo_Anna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jo_Anna » 03.06.2009 19:03

Tymona napisał(a):
Jo_Anna napisał(a):O!!! I "Trzynasta opowieść" - wprawdzie tylko raz (na razie) czytana, ale klimacik ulubiony :)

no to na pewno podejdą Ci książki Carlosa Ruiz Zafona "Cień wiatru" (super!!!) i "Gra anioła" (może być) :D

"Cień wiatru" mnie urzekł, więc od razu kupiłam "Grę Anioła" i aż mnie skręcało z irytacji i niedowierzania, że to ten sam autor. To oczywiście bardzo subiektywne, ale od Anioła mnie wręcz odrzucało. Dokończyłam wręcz z obrzydzeniem i czym prędzej wystawiłam na Allegro.

AndrzejPK napisał(a):polecam właściwie wszystkie pozycje Pilipiuka ze specjalnym uwzględnieniem jego ostatniego cyklu "oko jelenia" - jak dla mnie rewelacja, pod warunkiem aprobaty takiego gatunku

O tak! Pilipiuk jak najbardziej. Jednak ja jestem wielbicielką Sędziwoja i trzech uroczych pań, czyli trylogii z Kuzynkami:) Chociaż oczywiście Jakub też niczegowaty ;)

A z innych klimatów - Stasiuk. I łącząc wątki książkowo-filmowe bardzo polecam "Wino truskawkowe" na podstawie jego "Opowieści galicyjskich" - dla wielbicieli prowincjonalnego realizmu magicznego okraszonego cudną muzyką Lorenca i przepięknymi zdjęciami Beskidu Niskiego.

pozdrawiam :)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 03.06.2009 19:19

"Obłęd rotmistrza von Egern" autorstwa Szczepana Twardocha z gatunku fantastyka historyczna. Trochę o młodym autorze a w zasadzie On sam o sobie :)
Tantal
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tantal » 03.06.2009 21:02

Tymona napisał(a): no to na pewno podejdą Ci książki Carlosa Ruiz Zafona "Cień wiatru" (super!!!) i "Gra anioła" (może być) :D

Fajny wątek :D

Wątek rzeczywiście fajny :D kopalnia pomysłów się przyda :)

"Cień wiatru" przeczytany już dawno i bardzo pozytywnie odebrany. Właśnie zacząłem "Grę anioła" i jako że jestem dopiero na początku to na razie zdania nie mam.

Mój zdecydowany numer to E. M. Remarque "Trzej towarzysze". Jedyna na razie książka do której wracam. No dobra... jeszcze do wszelkich przygód Mikołajka i jego ekipy wracałem już kilkakrotnie i pewnie jeszcze nie raz wrócę, ale to już inna bajka :wink:

Ostatnio przeszedłem etap "Wallanderomanii" i pochłonąłem wszystkie książki Henniga Mankella o detektywie Wallandera. Fajnie napisane, wciągające, mój klimat.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 03.06.2009 21:17

Z Remarqa to "Na zachodzie bez zmian" . Ale to już szmat czasu . Może warto powrócić....
dallaska
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dallaska » 03.06.2009 21:58

,,Spóźnieni kochankowie'',Coehlo,,Jedenaście minut'',,,Komu bije dzwon''
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 03.06.2009 22:05

dallas napisał(a):,,,,Komu bije dzwon''

Nie bije on już dla ciebie. :D
dallaska
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dallaska » 03.06.2009 22:08

AndrzejJ. napisał(a):

dla Ciebie tez nie :D
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 03.06.2009 22:14

dallas napisał(a):
AndrzejJ. napisał(a):

dla Ciebie tez nie :D

,,Martwy aż do zmroku''
Harris Charlaine
Pa Józek. :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Wasze ksiązki - ulubione, znienawidzone, obecnie czytane... - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone