Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wasze ksiązki - ulubione, znienawidzone, obecnie czytane...

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ynka
Cromaniak
Re: Wasze ksiązki - ulubione, znienawidzone, obecnie czytane

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 20.06.2013 12:34

Kenik napisał(a):
ynka napisał(a):[
hi hi... może jako opowieści dla dzieci o dzieciństwie małej rezolutnej Ynce :oczko_usmiech:

Może :) Zdjęcie przed kartą tytułową już masz. :lol:

ha ha... no mam :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.06.2013 12:53

Bocian napisał(a):W ogóle :) Nie znam gościa :)

Jako pisarza ... pal sześć. Jako wydawcę ... może się przydać, wszak ynka może jakieś opowiastki wyszykuje. :lol:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 20.06.2013 14:49

Kenik napisał(a):
Bocian napisał(a):W ogóle :) Nie znam gościa :)

Jako pisarza ... pal sześć. Jako wydawcę ... może się przydać, wszak ynka może jakieś opowiastki wyszykuje. :lol:

Aguha
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aguha » 20.06.2013 21:02

A ja lubię i Stasiuka i Badera i Wilka. Każdy opisuje "swój" świat.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.06.2013 22:14

U mnie dzisiaj lekturka trochę z innej beczki ... " Najpiękniejsze ogrody botaniczne świata" Sary Oldfield.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 21.06.2013 08:40

A ja kupiłem wyczekiwaną kolejną część Uniwersum Metro 2033, kapitalny cykl powstały na kanwie Metro 2033. Dla miłośników apokaliptycznego SF pozycja obowiązkowa. Ale najpierw skończę kolejną część Jamesa Thompsona "Biel Helsinek" gdzie opisana jest Finlandia jakiej raczej nie znamy. Świetny kryminał.
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 24.06.2013 08:15

Znów książka którą przeczytałam zachęcona filmem jaki na jej podstawie nakręcono
- a w zasadzie druga część (pierwszej nie mieli w bibliotece) trylogii Millennium Stiega Larssona
- Dziewczyna, która igrała z ogniem.
Bardzo polecam... świetny kryminał, na plażę jak znalazł - ja łyknęłam jak bocian żabę :mrgreen:
Film (Dziewczyna z tatuażem) nakręcono na podstawie pierwszej części - Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet.

...aaa Lumley jest O.K. - choć nie udało mi się chyba przez wszystkie 10 przebrnąć :oczko_usmiech:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 24.06.2013 08:16

Roxi napisał(a):
Bocian napisał(a):Tego jest chyba z 10 tomów... :)

Dokładnie 10 :)
Ale zacząć trzeba od pierwszego :lol:

Widziałem, że jest ich już chyba 16cie :)
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 24.06.2013 08:23

Bocian napisał(a):A ja kupiłem wyczekiwaną kolejną część Uniwersum Metro 2033, kapitalny cykl powstały na kanwie Metro 2033. Dla miłośników apokaliptycznego SF pozycja obowiązkowa.

My to chyba mamy podobny gust literacki :D
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 24.06.2013 08:27

Anai napisał(a):Znów książka którą przeczytałam zachęcona filmem jaki na jej podstawie nakręcono
- a w zasadzie druga część (pierwszej nie mieli w bibliotece) trylogii Millennium Stiega Larssona
- Dziewczyna, która igrała z ogniem.
Bardzo polecam... świetny kryminał, na plażę jak znalazł - ja łyknęłam jak bocian żabę :mrgreen:
Film (Dziewczyna z tatuażem) nakręcono na podstawie pierwszej części - Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet.

...aaa Lumley jest O.K. - choć nie udało mi się chyba przez wszystkie 10 przebrnąć :oczko_usmiech:

Kocham Larssona :wink: Polecam Ci również do obejrzenia filmy nakręcone przez Szwedów na podstawie tych książek i zachęcam do przeczytania trzeciej części, "Zamek z piasku, który runął", tam dopiero jest co czytać :smo:
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 24.06.2013 08:42

viltob08 napisał(a):Kocham Larssona :wink: Polecam Ci również do obejrzenia filmy nakręcone przez Szwedów na podstawie tych książek i zachęcam do przeczytania trzeciej części, "Zamek z piasku, który runął", tam dopiero jest co czytać :smo:

Ja kocham Lisbeth Salander :lool: - jedna z ciekawszych kobiecych postaci :roll:
O tych szwedzkich ekranizacjach wiem, szukałam ich ale niezbyt intensywnie - poszukam jeszcze, bo niektórzy twierdzą, że lepsze niż amerykancka wersja :D
Po trzecią część już lecę do biblioteki, po pierwszą której ostatnio nie było też :mrgreen:
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 24.06.2013 08:53

Anai dzięki Larssonowi "wgryzłam" się w szwedzką literaturę kryminalną. Za sobą mam Camillę Lackberg ( polecam), trochę Mankela i ostatnio Edwardsona. Polecam :papa:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 24.06.2013 11:27

Roxi napisał(a):
Bocian napisał(a):A ja kupiłem wyczekiwaną kolejną część Uniwersum Metro 2033, kapitalny cykl powstały na kanwie Metro 2033. Dla miłośników apokaliptycznego SF pozycja obowiązkowa.

Jak czytałem Metro 2033 i 2034 to tak sobie kombinowałem , że muszą wyjść na powierzchnię i zrobić trochę rozpierduchy w stylu "walka z potworami". Nie jest to już takie głębokie ale za to bardziej widowiskowe ;)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 24.06.2013 11:28

viltob08 napisał(a):trochę Mankela

Czemu trochę? :) I polecam Thompsona :)
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 24.06.2013 11:29

Bocian napisał(a):
Roxi napisał(a):

Jak czytałem Metro 2033 i 2034 to tak sobie kombinowałem , że muszą wyjść na powierzchnię i zrobić trochę rozpierduchy w stylu "walka z potworami". Nie jest to już takie głębokie ale za to bardziej widowiskowe ;)

Kurczę, mam obydwie książki i jakoś do nich się zabrać nie potrafię... :evil: Mówicie, że dobre...?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Wasze ksiązki - ulubione, znienawidzone, obecnie czytane... - strona 2...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone