Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wasze ksiązki - ulubione, znienawidzone, obecnie czytane...

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
Re: Wasze ksiązki - ulubione, znienawidzone, obecnie czytane

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.05.2013 14:25

agata26061 napisał(a):Prędzej, czy później przeczytam Harry'ego, bo muszę zaspokoić swoją ciekawość, czy faktycznie powieść warta grzechu :D ;)

Pierwsza część z pewnością warta, drugą jakoś zmogłam, przy trzeciej odpadłam. :)
Leszek Skupin
Weteran

Postnapisał(a) Leszek Skupin » 29.05.2013 14:43

Kenik napisał(a):
agata26061 napisał(a):Prędzej, czy później przeczytam Harry'ego, bo muszę zaspokoić swoją ciekawość, czy faktycznie powieść warta grzechu :D ;)

Pierwsza część z pewnością warta, drugą jakoś zmogłam, przy trzeciej odpadłam. :)

Widzę, że twardziel jestem skoro do ostatniej dotrwałem :lool:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.05.2013 14:53

Leszek Skupin napisał(a):Widzę, że twardziel jestem skoro do ostatniej dotrwałem :lool:

Nawet w lekturze trwasz w przekonaniu, że ...."Kwardym trza być nie miętkim :mrgreen:" ;)
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 29.05.2013 19:40

Moim zdaniem warta...
Polecam Magdaleny Kozak książkę pod tytułem "Nocarz". To pierwsza z trzech części.
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 29.05.2013 19:52

Namówiłem dziecko na Ulissesa.

Zazwyczaj, jadąc do szkoły i wracając udaje jej się przeczytać jedną cieńszą lub połowę grubszej książki, tym razem przeczytała ... dwadzieścia stron :D

Ale ambitna jest i próbuje dalej ;)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.05.2013 20:30

weldon napisał(a):Namówiłem dziecko na Ulissesa.

Zazwyczaj, jadąc do szkoły i wracając udaje jej się przeczytać jedną cieńszą lub połowę grubszej książki, tym razem przeczytała ... dwadzieścia stron :D

Ale ambitna jest i próbuje dalej ;)

Nie wiem w jakim wieku jest córka, ale łatwej lekturki jej nie zadałeś :D

Ja sobie właśnie do poduchy przygotowałam " Piękny dwudziestoletni" Andrzeja Czyżewskiego. Jest to biografia Marka Hłaski. Prawie 600 stron. Ciekawe jakich to ciekawostek z życia MH Czyżewski się jeszcze dogrzebał.
Roxi
Koneser

Postnapisał(a) Roxi » 30.05.2013 10:31

Po dwóch książkach Pratchetta z cyklu o Świecie Dysku, zaczęłam czytać kolejną książkę Carlosa Ruiz Zafón "Gra anioła". Według mnie znacznie lepsza niż "Cień wiatru", ale zobaczymy jak się rozwinie.
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 31.05.2013 12:13

A potem sięgniesz po Marinę.... która, o ile dobrze kojarzę... jest początkiem.

Przyznam (nie bez żalu), że mnie zmęczyły powieści dla młodzieży: książę mgły oraz pałac północy. Już nie kupiłam (ani nie sięgnęłam) po światła września....
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.06.2013 18:18

No i Hłaskografia według Czyżewskiego zakończona. Czyta się nieźle chociaż autor za wszelką cenę chce wybielić postać polskiego Jamesa Deana. Marek był jaki był. Dla mnie i tak obroni się swoją twórczością. Polecam.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.06.2013 08:52

Wreszcie "Dzienniki kołymskie" Jacka Hugo-Badera doczekały się u mnie swojej kolejki. Ależ się to czyta. Prawdziwy reporterski majstersztyk !
Roxi
Koneser

Postnapisał(a) Roxi » 19.06.2013 11:06

U mnie na tapecie teraz Nekroskop B.Lumley'a.

"Od nieumarłego wampira spoczywającego w rumuńskim grobowcu Borys Dragosani próbuje wydobyć sekret diabelskiej potęgi, tak wielkiej, że przy jej pomocy będzie mógł zdominować ściśle tajną agencję sowieckiego wywiadu paranormalnego. Dragosani to nekromanta – człowiek, dla którego śmierć nie jest granicą. Przy pomocy wampira Tibora Ferenczyego, Dragosani posiadł zdolność wydzierania tajemnic dusz i umysłów umarłych. Borys ma jednak godnego siebie przeciwnika. To Harry Keogh – NEKROSKOP. Harry także potrafi siłą swego umysłu pokonać śmierć. Keogh zostaje zwerbowany przez brytyjskie służby specjalne, aby przeciwstawić się atakowi zza Żelaznej Kurtyny. Rozgrywka między Dragosanim, a Keoghiem staje się coraz bardziej przerażająca. Harry zyskuje jednak potężnych sojuszników: umarłych, którzy, aby go chronić, zrobią wszystko, powstaną nawet z grobów...
viltob08
Cromaniak

Postnapisał(a) viltob08 » 19.06.2013 16:58

Roxi napisał(a):U mnie na tapecie teraz Nekroskop B.Lumley'a.

"Od nieumarłego wampira spoczywającego w rumuńskim grobowcu Borys Dragosani próbuje wydobyć sekret diabelskiej potęgi, tak wielkiej, że przy jej pomocy będzie mógł zdominować ściśle tajną agencję sowieckiego wywiadu paranormalnego. Dragosani to nekromanta – człowiek, dla którego śmierć nie jest granicą. Przy pomocy wampira Tibora Ferenczyego, Dragosani posiadł zdolność wydzierania tajemnic dusz i umysłów umarłych. Borys ma jednak godnego siebie przeciwnika. To Harry Keogh – NEKROSKOP. Harry także potrafi siłą swego umysłu pokonać śmierć. Keogh zostaje zwerbowany przez brytyjskie służby specjalne, aby przeciwstawić się atakowi zza Żelaznej Kurtyny. Rozgrywka między Dragosanim, a Keoghiem staje się coraz bardziej przerażająca. Harry zyskuje jednak potężnych sojuszników: umarłych, którzy, aby go chronić, zrobią wszystko, powstaną nawet z grobów...

Dobre...takie lubię :-) Muszę poszukać w bibliotece.
Ostatnio, pod wpływem filmu ( "Nietykalni" ), sięgnęłam po "Drugi oddech" Philippe Pozzo di Borgo
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 19.06.2013 20:14

Roxi napisał(a):U mnie na tapecie teraz Nekroskop B.Lumley'a.

Tego jest chyba z 10 tomów... :)
ynka
Cromaniak

Postnapisał(a) ynka » 19.06.2013 20:19

Kenik napisał(a):Wreszcie "Dzienniki kołymskie" Jacka Hugo-Badera doczekały się u mnie swojej kolejki. Ależ się to czyta. Prawdziwy reporterski majstersztyk !

Przerysowane ;)
Szczególnie Biała gorączka, no cóż lepiej się sprzedają książki o "dzikiej Rosji" :roll:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.06.2013 20:51

ynka napisał(a):
Kenik napisał(a):Wreszcie "Dzienniki kołymskie" Jacka Hugo-Badera doczekały się u mnie swojej kolejki. Ależ się to czyta. Prawdziwy reporterski majstersztyk !

Przerysowane ;)
Szczególnie Biała gorączka, no cóż lepiej się sprzedają książki o "dzikiej Rosji" :roll:

Słuszne określenie ... przerysowane a mimo to wciągające.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Wasze ksiązki - ulubione, znienawidzone, obecnie czytane... - strona 2...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone