mdmix napisał(a):Aktualnie czytam "Dom nad rozlewiskiem" Małgorzata Kalicińska
No właśnie też czytam "Dom nad rozlewiskiem" Na początku fajnie szło, ale teraz to jakoś mi tak za słodko się robi, momentami mdli
Jak Wasze odczucia?
.png)
Tymona napisał(a): No właśnie też czytam "Dom nad rozlewiskiem" Na początku fajnie szło, ale teraz to jakoś mi tak za słodko się robi, momentami mdli
Jak Wasze odczucia?
.png)
Tymona napisał(a):mdmix napisał(a):Aktualnie czytam "Dom nad rozlewiskiem" Małgorzata Kalicińska
No właśnie też czytam "Dom nad rozlewiskiem" Na początku fajnie szło, ale teraz to jakoś mi tak za słodko się robi, momentami mdli
Jak Wasze odczucia?
.png)
anjas napisał(a):Masz rację... Szczególnie postać Janusza jest bardzo mdląca i nijaka.![]()
Ale musisz przyznać, że przepisy kulinarne są godne uwagi. Przeczytałam, ale faktycznie zbyt cukierkowata proza.
.png)
mdmix napisał(a):
Jestem dopiero na początku. a w zwiazku z latem przyjemnym wiaterkiem i kroplami deszczu na szybach czytam coś lżejszego i łatwiejszego
.png)
piotrulex napisał(a):"Robinson Cruzoe" Daniela Defoe ...
.png)
Goniaa napisał(a):I ja też "Dom nad rozlewiskiem". Zabrałam do Chorwacji i dobrze się czytało w przerwach między pobytem w wodzie i zwiedzaniem.
.png)
.png)
AndrzejJ. napisał(a):Czytamy książki.Wzbogacają Nas.Ale czy jesteśmy przez to mądrzejsi? Czytanie książek oszukuje tylko czas.Relaks.![]()
To tak jak z czytaniem tego forum.Czytasz i .... dalej nic nie wiesz.
.png)
Jo_Anna napisał(a):Goniaa napisał(a):I ja też "Dom nad rozlewiskiem". Zabrałam do Chorwacji i dobrze się czytało w przerwach między pobytem w wodzie i zwiedzaniem.
A ja czytałam Kalicińską w zeszłym roku na Węgrzech - doskonała na te klimaty. Podoba mi się cała trylogia, taka bardziej krwista niż te klony Bridget Jones. Właściwie z polskich babskich, współczesnych autorek to tylko trzy: Szwaja, Kalicińska, Sowa.
Było coś o Cohelo - parę przeczytałam, aby wiedzieć, o czym się mówi, ale tylko "WEronika postanawia umrzeć" czytała mi się z zainteresowaniem.
Hehe, przypomniałam sobie - lubię Muminki
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.