W tym roku podobna sytuacja , znak z ograniczeniem 60 , jechaliśmy 85 , no i lizak.
Rozmowa, taryfikator i w końcu "Polak jedź ! "
Jak na razie dwa razy się udało......
.png)
.png)
.png)
Aro_G napisał(a):Jadąc w sierpniu Chorwacką austostradą zauważyłem, że panowie policjanci ustawiają się z kamerkami na widuktach przebiegających nad autostradami. Kilka kilometrów dalej stoi sobie dwóch federalnych przy radiowozie i zatrzymuje tych co przekroczyli prędkość w punkcie pomiaru.
Dowód ?. Dokładnie na wysokości widuktu z kamerką wyprzedził mnie niemiec bm-ką z zawrotną prędkością. Kilka kilometrów dalej stał już na poboczu przy federalnych i łapał się za głowę.
.png)
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):Aro_G napisał(a):Jadąc w sierpniu Chorwacką austostradą zauważyłem, że panowie policjanci ustawiają się z kamerkami na widuktach przebiegających nad autostradami. Kilka kilometrów dalej stoi sobie dwóch federalnych przy radiowozie i zatrzymuje tych co przekroczyli prędkość w punkcie pomiaru.
Dowód ?. Dokładnie na wysokości widuktu z kamerką wyprzedził mnie niemiec bm-ką z zawrotną prędkością. Kilka kilometrów dalej stał już na poboczu przy federalnych i łapał się za głowę.
I bardzo dobrze - piratów drogowych (każdych) jadących z zawrotną prędkością trzeba łapać i karać.
Autostrada to nie tor wyścigowy , a na wczasy nie trzeba się spieszyć.
.png)
Aro_G napisał(a): Panie Januszu chciałbym podziękować za wszytkie rady, porady i wskazówki zamieszczane przez Pana i innych Cromaniaków.
Aro_G napisał(a):uważam swój pierwszy pobyt w Chorwacji za bardzo udany, przyjemny i co najważniejsze na pewno nie ostatni. Mam nadzieję że kiedyś swoimi uwagami na tym forum będę mógł pomóc innym którzy wybiorą Chorwację na swój wypoczynek.
Pozdrawiam serdecznie.
.png)
.png)
Till napisał(a):oj to fakt ... Na trasie Split-Omiś (kier. Makarska) zwłaszcza na wieczór stało codziennie po pare partoli. Każdy patrol miał już jakiegoś klienta. Zarówno radiowozy, jak i motory. Łapali na radar i do kontroli. Masakra była ... i poważnie trzeba uważać. Sam byłem zdziwiony że tak dużo tego było.
Janusz Bajcer napisał(a):Aro_G napisał(a):Jadąc w sierpniu Chorwacką austostradą zauważyłem, że panowie policjanci ustawiają się z kamerkami na widuktach przebiegających nad autostradami. Kilka kilometrów dalej stoi sobie dwóch federalnych przy radiowozie i zatrzymuje tych co przekroczyli prędkość w punkcie pomiaru.
I bardzo dobrze - piratów drogowych (każdych) jadących z zawrotną prędkością trzeba łapać i karać.
Autostrada to nie tor wyścigowy , a na wczasy nie trzeba się spieszyć.
.png)
darek1 napisał(a):Jesteś Janusz bezwzględny. Całe szczęście , że nie pracujesz w policji drogowej. Można odetchnąć z ulgą. Uffffff
.png)
.png)
.png)
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi