Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Urokliwe osady - wioski

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mkm
Koneser

Postnapisał(a) mkm » 06.05.2010 21:12

consett0805 napisał(a):MKM Pięknie właśnie o takie namiary mi chodzi choć jest to zupełnie gdzie indziej niż okolice Primosten ale czy to ważne? Nie przeszkadza mi przejechanie kilkudziesięciu km dalej no może więcej tak wiec czekam z każdą następną propozycją od Ciebie jest ciekawie już się niecierpliwię.
Ps.
Plumek i Maslinka dziękuję ale to że wysłałem to w odpowiedzi :?: nie do końca mi o opis wioseczki chodziło choć i też to ciekawe jest szukam swojej bazy a cele ewentualnych wycieczek to już inny temat. MKM doskonale jeszcze raz DZIĘKUJĘ i czekam na na następne perełki proszę

Jak tak dalej pójdzie , to mnie wycyckasz z wszystkich biserek :wink:
consett0805
Cromaniak

Postnapisał(a) consett0805 » 06.05.2010 21:20

HHHHEEEE we wszystkich miejscach nie będę na raz. Zawsze można napisać na prv. No ale decyzja jest Twoja ja już bardzo dziękuję i nie pogniewam się jeśli dalsza współpraca tak się układa.
kotbury
Croentuzjasta

Postnapisał(a) kotbury » 06.05.2010 22:23

Nie czuję się Wielkim Znawcą Chorwacji, ale z różnych opowieści znajomych i relacji forum, odnoszę wrażenie, ze to czego szukasz masz raczej tylko na wyspach. Ja byłem na Braciu w malutkiej mieścinie (dużej wiosce?) Povlji. Dla nas ta miejscowość okazała się znakomita. Zobacz co nagryzmoliłem i oceń, czy warto tam jechać:
forum/viewtopic.php?t=27263
Plumek
Cromaniak

Postnapisał(a) Plumek » 07.05.2010 08:01

consett0805 napisał(a):Plumek i Maslinka dziękuję ale to że wysłałem to w odpowiedzi :?: nie do końca mi o opis wioseczki chodziło choć i też to ciekawe jest szukam swojej bazy a cele ewentualnych wycieczek to już inny temat.

No ja miałam na myśli, że ta wioska to będzie Twoja baza, a nie cel wycieczki. Chyba coś kiepsko zrozumiałam. Szukasz konkretnej kwatery? Czy miejscowości, w której sobie kwaterę sam znajdziesz? Może dlatego nie skumałam, że rzadku używasz przecinków ;)
Plumek
Cromaniak

Postnapisał(a) Plumek » 07.05.2010 08:08

mkm napisał(a):
Słuchaj consett ... najbliżej do najpiękniejszej plaży na makarskiej , będziesz miał stąd ...

Plumek napisał(a):
Znam bliższe ;)

mkm napisał(a):
Jak nie zobaczę , to nie uwierzę :wink:

No to popatrz i uwierz ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
consett0805
Cromaniak

Postnapisał(a) consett0805 » 07.05.2010 17:38

No muszę powiedzieć że dość ciekawie, ale coś mi tu trąci wymuszoną tandetą. Czy w pobliżu są jakieś bardzo ciekawe miejsca (skałki itp)??? Ciekawe miejsca na tyle blisko aby na karku dźwigać sprzęt do nurkowania który swoje waży? No i może jak nazywa się miejscowość przedstawiona na foto? Dzięki za odp.
consett0805
Cromaniak

Postnapisał(a) consett0805 » 07.05.2010 17:39

Pani Asiu dziękuję za info. Tak jak napisałem do Pani nie będę tu powtarzać.

Ps. Nadal czekam na wasze propozycje.
maslinka
Weteran

Postnapisał(a) maslinka » 07.05.2010 18:03

consett0805 napisał(a):No muszę powiedzieć że dość ciekawie, ale coś mi tu trąci wymuszoną tandetą. Czy w pobliżu są jakieś bardzo ciekawe miejsca (skałki itp)??? Ciekawe miejsca na tyle blisko aby na karku dźwigać sprzęt do nurkowania który swoje waży? No i może jak nazywa się miejscowość przedstawiona na foto? Dzięki za odp.

Tandetą :?: Nie wiem, o co Ci chodzi...
Ostatnie zdjęcie to Živogošće Blato (wcześniejsze nie wiem), ta sama miejscowość, o której czytałeś (oglądałeś na zdjęciach) w mojej relacji, do której linka wrzuciła Ci Plumek. Skałki są zarówno w prawo, jak i w lewo od plaży (tej z ostatniego zdjęcia), a jak skały, to wiadomo, że ciekawsze "życie podwodne".
Plumek
Cromaniak

Postnapisał(a) Plumek » 07.05.2010 18:33

consett0805 napisał(a):No muszę powiedzieć że dość ciekawie, ale coś mi tu trąci wymuszoną tandetą. Czy w pobliżu są jakieś bardzo ciekawe miejsca (skałki itp)??? Ciekawe miejsca na tyle blisko aby na karku dźwigać sprzęt do nurkowania który swoje waży? No i może jak nazywa się miejscowość przedstawiona na foto? Dzięki za odp.

Pierwsze dwie foty to DRAŠNICE.

Jakoś mało inteligentna jestem, bo zupełnie nie zrozumiałam, co miałes na myśli pisząc: "ale coś mi tu trąci wymuszoną tandetą".

Prawdziwe nurki wiedzą, że jak chce się zobaczyć pod wodą coś ciekawego, to czasem trzeba się poświęcić i sprzęt taszczyć. W tym cały urok :) Jak nie - to jedź na Malediwy, do Australii, zanurkuj w Bajkale - będziesz miał stamtad nieporównywalne z podwodną Chorwacją wrażenia.
Zanim zleziesz pod wode ze sprzętem - wykup sobie pozwolenie na nurkowanie. W Gradacu jest na 20 metrach zatopiony wrak. Poza tym ciekawe miejsca nurkowe są np. na Hvarze.
Ale myślę, ze leń Cię ogarnął i takich informacji nie szukasz na forach nurkowych, skoro nawet nie poczytałes relacji Maslinki, w której o zatoczkach i skałkach już było...
Chłopie - nikt za Ciebie zadania domowego nie odrobi i nie zorganiuzje Ci pobytu (za takie usługi się płaci ;)). Trochę inwencji.
mkm
Koneser

Postnapisał(a) mkm » 07.05.2010 19:28

Plumek napisał(a):
mkm napisał(a):
Słuchaj consett ... najbliżej do najpiękniejszej plaży na makarskiej , będziesz miał stąd ...

Plumek napisał(a):
Znam bliższe ;)

mkm napisał(a):

Patrzę i dalej nie mogę uwierzyć :D
Plumek
Cromaniak

Postnapisał(a) Plumek » 07.05.2010 19:58

mkm napisał(a):
Plumek napisał(a):
mkm napisał(a):

Plumek napisał(a):
Znam bliższe ;)

mkm napisał(a):

Patrzę i dalej nie mogę uwierzyć :D

Polecam wizytę u okulisty zatem :)
mkm
Koneser

Postnapisał(a) mkm » 07.05.2010 20:04

Zapamiętaj , że z Blato nigdy nie będzie bliżej do Velikej Duby niż z Malej ... forum/viewtopic.php?p=377386 :wink:
A wzrok mam sokoli ... mimo zaawansowanego już wieku :D
Plumek
Cromaniak

Postnapisał(a) Plumek » 07.05.2010 20:12

mkm napisał(a):Zapamiętaj , że z Blato nigdy nie będzie bliżej do Velikej Duby niż z Malej

Tajest!

Nie wiedziałam, że akurat tę plażę masz na myśli... Myślałam, że tą przed tamtym domem, co zalinkowałeś... Pomijam fakt, ze V.D. i tak w połowie drogi prawie...
mkm
Koneser

Postnapisał(a) mkm » 07.05.2010 20:24

Przecież mówiłem o najpiękniejszej :wink:
... Tylko tak niby w połowie drogi :D
consett0805
Cromaniak

Postnapisał(a) consett0805 » 07.05.2010 21:26

Buhhhaa Austaralia Malediwy mmmmmmmm to nie to Forum. A tak poważnie słuchajcie wyraziłem tylko swoje spostrzeżenie z tych fotek zaznaczonego apartamentu. Szukam troszkę spokoju odnoszę wrażenie ze tam pod oknami w zasadzie jest wieczny hałas choć mogę się mylić. Co do nurkowania to już moja indywidualna sprawa co i jak szukam skałek i urozmaiconego brzegu jeśli tam takowe są to niema sprawy ja ich na focie nie widziałem. MKM Mala D. jak na razie jest faworytem koleżanka Joanna tez mi przysłała ciekawą propozycję. Nie angażujcie się ze złośliwościami bo nie o to mi chodzi wyście byli ja nie w tych miejscach wiec macie swoja opinie a ja mogę bazować tylko na foto. Pisząc trąci tandetą miałem na myśli zbyt surowy wygląd samego apartamentu jak i jego widocznej okolicy na foto nic więcej. Miejscowość namierzona więc wzięta pod uwagę. Co nie zmienia faktu że będę wdzięczny za dalsze propozycje również od innych osób , bo jak widzę sporo już czytało.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Urokliwe osady - wioski - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone