Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Urokliwe osady - wioski

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
consett0805
Cromaniak
Urokliwe osady - wioski

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 04.05.2010 09:10

Witam być może był już taki temat. W tym roku jedziemy zupełnie w ciemno a że z racji, że to początek wakacji wierzymy że znajdziemy coś ciekawego. Głównie chcemy szukać jakiegoś dom ku apartamentu w malutkich osadach wioskach tam gdzie większość nie zagląda i tak się zastanawiam, może znacie takie właśnie miejsca nie wykluczam że interesuje nas poszarpane wybrzeże skałki bujna roślinność i co najważniejsze nad samą wodą, w środkowej Dalmacji. Z góry dziękuję za namiar, a administrator niech się nie denerwuje że tematy mnożą się i mnożą podobne. Dałem temat i pytanie konkretne.
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 04.05.2010 09:34

consett0805 napisał(a):Witam być może był już taki temat. W tym roku jedziemy zupełnie w ciemno a że z racji, że to początek wakacji wierzymy że znajdziemy coś ciekawego. Głównie chcemy szukać jakiegoś dom ku apartamentu w malutkich osadach wioskach tam gdzie większość nie zagląda i tak się zastanawiam, może znacie takie właśnie miejsca nie wykluczam że interesuje nas poszarpane wybrzeże skałki bujna roślinność i co najważniejsze nad samą wodą, w środkowej Dalmacji. Z góry dziękuję za namiar, a administrator niech się nie denerwuje że tematy mnożą się i mnożą podobne. Dałem temat i pytanie konkretne.

Robinsonada, czy ktoś był?
Hvar na odludziu
Prośba o polecenie miejsca na wakacje odludzie
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 04.05.2010 10:21

consett0805 napisał(a):Witam być może był już taki temat. W tym roku jedziemy zupełnie w ciemno a że z racji, że to początek wakacji wierzymy że znajdziemy coś ciekawego. Głównie chcemy szukać jakiegoś dom ku apartamentu w malutkich osadach wioskach tam gdzie większość nie zagląda i tak się zastanawiam, może znacie takie właśnie miejsca nie wykluczam że interesuje nas poszarpane wybrzeże skałki bujna roślinność i co najważniejsze nad samą wodą, w środkowej Dalmacji. Z góry dziękuję za namiar, a administrator niech się nie denerwuje że tematy mnożą się i mnożą podobne. Dałem temat i pytanie konkretne.

Konkretnie odpowiadam .
Miejsca o których marzysz znajdziesz tylko na wyspach - w środkowej Dalmacji oczywiście :D
Np. na Solcie ... Donja Krusica - tam napewno nikt nie będzie Ci zaglądał :wink: ... zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Pozdrav.
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 04.05.2010 10:37

Dzięki ale Robinsonada mnie nie interesuje hmmmmmm może nie wraziłem się jasno. Chodzi mi o coś takiego gdzie np. na mapach Google niema nazwy miejscowości ale wciskając mapę satelitarną widać skupiska domów nad samym morzem od 10-30 domów. Takie miejsca nie maja nazw znaczy na mapach nie są umieszczone i tylko foto z satelity zdradza ze są tam domy. Nie chodzi mi o koczowanie źle mnie zrozumiano chcę mieć cywilizację ale nie wchodzącą na głowę. Nie wiem jak to ująć abyście się nie czepiali czego ja właściwie chce. Jadę z małym dzieckiem i chce znaleźć najbardziej urokliwe miejsce. Nie jest to moja pierwsza wyprawa do Chorwacji ale zawsze jeździliśmy w zaplanowane miejsca. Tym razem chcemy znaleźć sympatycznych gospodarzy z domkiem max 30-50m od morza z takim że widokiem gdzieś w lesie, ale w miare blisko do sklepu max 3-5 km i doskonałym miejscem wypadowym na Krka Makarska Trogir
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 04.05.2010 10:46

MKM dziękuję ale wyspy odpadają szczerze myślę że znajdę coś takiego na pewno mniej czy więcej zgadzające się z tym czego szukam. Napisałem na forum aby po prostu nie tracić zbyt długo czasu na szukanie. Będziemy tam w poniedziałek do południa czytałem ze to najlepszy czas na szukanie czegoś i fajnego i taniego. A szukając fajnych osad można stracić z byt dużo czasu bo nie ukrywajmy zjeżdżając z głównej trasy nieraz trzeba pokonać kilka kil w jedna stronę gdzie na końcu okaże się że niema nic lub prawie nic. Ok dzięki za odzew może jeszcze ktoś coś dopisze
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 04.05.2010 11:07

Teraz kapuję ... Szukaj w : Primosten Bilo , Zacevo Rrtic ,Uvala Ljubljeva ... itp. :D
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 04.05.2010 11:21

Tytuł tematu baaardzo mylący. Skoro mają to być "skupiska domów nad samym morzem od 10-30 domów" i to na lądzie, to zapomnij o "urokliwych osadach i wioskach". Musisz wiedzieć, że w grę wchodzi tylko nowa zabudowa. Stare wioski nigdy nie lokowały się bezpośrednio przy nabrzeżu... Szukaj w zatokach (najlepiej na odcinku Zadar - Šibenik i kawałek za - powiedzmy do Rogoznicy; naturalnie omijając szerokim łukiem sam Zadar i Šibenik); ale jak już wspomniałam będzie to nowa zabudowa; typowe apartamentowce - wytwór ostatnich klikunastu (kilkudziesięciu) lat jako odpowiedź na zapotrzebowanie turyzmu. tylko zwracaj uwagęna to, jak biegnie Jadranka.. na wstępie skreślaj miejsca, gdzie zatoka jest usytuowana blisko magistarli.. bo byś nie miał wakacji jak przy Gierkówce.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 04.05.2010 11:28 przez Katarzyna Głydziak Bojić, łącznie edytowano 1 raz
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 04.05.2010 11:27

Rozumie ze jedziesz poza sezonem czyli lipcem i sierpniem ? :?:

Bo właśnie w takich małych odludnych miejscach miejscówki są rezerwowane najwcześniej szczególnie na lądzie , wątpie abyś ww. miesiącach trafił coś wolnego :?

Od Trogiru do Makarskiej najspokojniejsze miejscowości są chyba za Omisem 8) , powyżej Trogiru to ewentualnie Sevid - mała osada nad ba morzem leżąca na uboczu , lub zatoka Ljubljeva , ja jadę ze znajomymi do spokojnej Bosany-Dubravy , pare domków i plaża , 5km do Pagu ,
jeden domek odludnie i samotnie
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

drugi przy plaży ,
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

to co poprawda na wyspie (Pag) , ale to wyspa połączona mostem z lądem więc nie ma problema tylko że od Trogiru to spory kawałek :roll:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 04.05.2010 12:06

Koleżanka Kasia dokładnie wyjaśniła w czym pies jest pogrzebany , jak zwykle zresztą :)
Urokliwe , piękne wioski ostały sie tylko na wyspach ... i na Peljescu oczywiście :D

W lądowej środkowej Dalmacji , jest przede wszystkim Rogoznica ... taka duża wioska , która ma jednak niepowtarzalny klimat :D

Consett , nie chcę Cię martwić ... ale muszem :wink: Kwatery w najbardziej urokliwych ''dziurach'' są już dawno rozdane . Zapomnij , że w ciemno znajdziesz coś niezwykłego ... zadowolony będziesz gdy Jadrankę będziesz mial nad sobą ... Ale cuda czasami się zdarzają , czego Ci serdecznie życzę :D
Ostatnio edytowano 04.05.2010 14:02 przez mkm, łącznie edytowano 1 raz
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 04.05.2010 13:57

Tak zgadza się może ciągle będę musiał prostować nie nie drodzy Państwo nie szukam wioseczki osady zapomnianej jak najbardziej ta nowa zabudowa mnie interesuje ale to co już przysłaliście już daje mi wiele zwłaszcza obiekt z drugi mnie zainteresował z podanego linka dziękuję i czekam na dalsze propozycje :D
wojtap
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtap » 04.05.2010 14:10

mkm napisał(a):Teraz kapuję ... Szukaj w : Primosten Bilo , Zacevo Rrtic ,Uvala Ljubljeva ... itp. :D

My w zeszłym roku byliśmy w Bilo. Uroku to to raczej nie ma. Około 25 apartamentowców jeden na drugim. Jednak blisko morza, ładna zatoczka i super miejsce do wycieczek, Szybenik, Primosten, Split, Zadar.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 04.05.2010 14:16

wojtap napisał(a):
mkm napisał(a):Teraz kapuję ... Szukaj w : Primosten Bilo , Zacevo Rrtic ,Uvala Ljubljeva ... itp. :D

My w zeszłym roku byliśmy w Bilo. Uroku to to raczej nie ma. Około 25 apartamentowców jeden na drugim. Jednak blisko morza, ładna zatoczka i super miejsce do wycieczek, Szybenik, Primosten, Split, Zadar.

Zgadza się ... ale kolega consett coś takiego właśnie chce i staramy się pomóc , zgodnie z jego zachciankami :wink:
wojtap
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtap » 04.05.2010 14:36

Ależ ja nic nie mówię.
Tylko piszę o swoich odczuciach. W bilo wychodząc rano z kawą na taras to zanim skończyłem wszystkim mówić "Dzień dobry" to mi kawa wystygła.
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 04.05.2010 14:49

Heee wszystkie spostrzeżenia są mile widziane. Tak jak wszystkie podpowiedzi itd. Napewno wielu z was jechało podobnie w tz. ciemno i takie tematu tu sa i czytałem o nich sporo wiec tego sie nie obawiam ktoś wyżej napisał, że będzie w sezonie ciężko znaleźć, ale ja wyjeżdżam już 25 czerwca z noclegiem tranzytowym myślę tam być w niedziele lub poniedziałek do południa wiec nie boję się, że coś znajdziemy miejmy nadzieje że nie będzie trwało to za długo. Bo to że łatwo znaleźć coś w większych miejscowościach w to nie wątpię, ale jak się zagłębie w te tak zwane utwardzone polne drogi hhhhheee. Nadal czekam na wasze propozycje na pewno wielu z was podobnie szukało czegoś i przypadkowo trafiło na coś super. Czekam na wasze dokładne namiary z konkretnym domem adresem miejscowością no i planem jak dojechać. Śliczne dzięki z góry tym co napiszą i tym co już napisali. :D
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 04.05.2010 14:56

No to proszę ... zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link :D
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Urokliwe osady - wioski
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone