Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Urokliwe osady - wioski

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 12.05.2010 13:57

Najprościej będzie tak na mapie google wklepujemy Brela Chorwacja pokaże się mapka robimy przybliżenie nie do końca ale takie gdzie zarysują się budynki następnie przesuwamy "łapką" w kierunku Pisak wzdłuż wybrzeża będzie wyraźna droga którą ta mapa pokazuje. Dojeżdżamy do momentu gdzie droga się kończy i robimy ponowne przybliżenie i będzie widać wyraźnie budynki nad samą wodą. Jeśli potrafisz to zrobić i wrzucić linka to zrób to i wtedy będę pewien czy mówimy o tym samym miejscu.
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 12.05.2010 14:01

Jeśli chodzi o taxi to chyba też dopiero na miejscu okaże się jaka prawda. No chyba że spotkam i zapoznam jakiś Polskich urlopowiczów z którymi będzie można się dogadać lub odwdzięczyć tym samym. Ale dziękuję za wszelkie wypowiedzi, mimo że to wcale nie w temacie mojego pierwszego postu, ale często się zdarza że na chwilę odbiegają od tematu wypowiedzi za co przepraszam bo sam zainicjowałem.
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 12.05.2010 19:32

Witam ponownie. Z rana nie mogę pisać, bo mnie z pracy wyleją (haha) 8O . Widzę, że utworzyło się parę wątków.
1. To miejsce, o którym piszesz, to jest zapewne Jakirusa, czy jakoś tam. (na podjeździe do Breli). Ja tam nie zjeżdżałem, ale wielokrotnie obserwowałem te miejsca z Jadranki. Tak, jak poprzednio pisałem, bardzo ładnie się prezentują. Coś na kształt Pisaka, ale mniej miasteczkowo, a bardziej wsiowo. Wg mnie bardzo warto zajrzeć.
2. Tak, jak pisał Torac, Vrulje jest ciężkie do zdobycia od lądu. Widziełem jednak takich, co w akcie desperacji tam schodzili (zwłaszcza entuzjaści FKK). W takich sytuacjach, najlepiej pozyskac jakiś okręt i od strony morza.
3. Dyskoteki - temat mam słabo opanowany, ale przecież w kazdym miasteczku to jest m.in treść nocnego zycia (Baśka Voda, Omiś, nie mówiąc o Makarskiej - zagłębiu nocnych rozrywek).
4. TAXI - temat mi nie znany, ale jezdziłem ichnimi pekaesami. Bardzo dobre wrażenie, komfortowo (TV, klima) i ceny ludzkie. Z Sukosanu do Splitu płaciłem w 2003 r, chyba 80 kun. Ale to było dawno temu.
I to z mojej strony tyle. Pozdrawiam i zyczę miłej i bezawaryjnej eksploracji dalmatyńskiego wybrzeża.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 12.05.2010 20:05

Ja wybrzeże penetruje na google earth - zawsze można zrobić, może nie końca precyzyjnie , podgląd ze zdjęcia.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 12.05.2010 20:08

Ale reasumując . Jeżeli trafisz do ostatniej dzielnicy Breli - Luke (Jakiruśa beach) to świetnie wylądowałeś. To dla mnie osobiście srebrna medalistka dzielnic Breli. :wink:
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 12.05.2010 20:28

Adam chyba trafiłeś z nazwą tej miejscowości. Patrząc na mapę dokładnie pokazuje mi najbliżej miejsca o jakie mi chodzi więc tak, Patrząc to interesuje mnie najbardziej na północ wysunięta część tej miejscowości tuż za małym zagajnikiem jest kilka domostw o to miejsce mi chodzi i tam zaczynam podbój hhhhee trzymajcie kciuki na pewno podzielę się wrażeniami. Będzie bardzo miło jak inni podłapią temat być może mają coś ciekawego. A Wam wypowiadającym się już bardzo dziękuję i jednocześnie proszę o dalsze nowe spostrzeżenia.
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 12.05.2010 21:06

mkm i Torac znalazłem wasze posty na temat Jakiruśia i wyczytałem tam że Brela jest najdroższa na riwierze :( czyli najbliższe okolice mogą być też??? Torac napisałeś że Jakiruśia to Twoja srebrna medalistka tylko pozostaje się cieszyć że mimo że nigdy tam nie byłem miałem nosa śledząc tylko mapę Google sat. i znaleźć perełkę. Cieszy mnie to
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 14.05.2010 08:50

Takie jeszcze jedno pytanko czy na odcinku między Omis - Brela {pomijając Omiś}są wszędzie takie stromizny podobne do Pisak? Chodzi mi o apartamenty położone najbliżej morza ewentualnie druga linia zabudowy.
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 05.07.2013 09:19

witam ,czy byl ktos w miejscowosci Ljubljeva, Put Jamin 12 , ??? czy tam sa strome gory? to apartament karmen
Poprzednia strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Urokliwe osady - wioski - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone